論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Hello 一仔媽媽

Thanks for your phone call. I really appreciate your effort
in helping your maid to find a new employer for her.

Here is the web-site with our photos and videos
http://www.sunderland.hk/hayden/

Trust this can give you some ideas about our family.

Cheers

Connie

原文章由 一仔媽媽 於 08-2-4 02:03 發表
印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,
有禮貌,聽教(唔會駁咀),你想點做,講比佢知會跟隨你意思做
我鍾意朋友來我家食飯,煲湯,cooking OK,
現在照顧我2個仔(1歲半 及 6歲)
細仔由出(細)湊到現在(一手包辦無 ...

別墅

好工人好難求嫁! 考慮清楚, 如果唔係會好好好鬼死後悔! 我係一個好新鮮嘅例子, 又係諗住請菲傭學下英文, 點知英文唔掂不特只, 照顧小朋友/煮飯/家務/通通唔得, 如果比我從頭黎過, 一定會留住舊工人, 宜家正煩緊搵新工人同請佢走嘅手續, 超煩呀! 所以呢, 三思而後行!!!!!

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

別墅

舉腳讚成!!!!
唔同小朋友玩
淨係識做廚房嘢

原文章由 薳然媽媽 於 08-2-4 09:39 發表
題外話, 您細仔咁如細個, 轉工人, 小心細仔要重新適應帶來既種種問題. 您仲要轉賓添喎, 依家d賓普遍都"唔鐘意同小朋友玩" (我識幾個朋友d賓都係咁, 太太叫佢地睇吓小朋友時, 佢地會話, 我唔駛做家務咩??? ), ...

男爵府

我就係人辦。

我舊工人唔錯架,但先生唔鍾意佢,硬係鷄蛋裡挑骨頭整走佢。
換左個賓,當初都諗住迫亞囡學英文,結果發覺佢水平又唔係咁高wor. 咁都算。

做野成日遊魂,佢自己都承認"唔知點解,concentrate 唔到".
我仲諗緊比唔比機會佢,佢今日已經比信我,一個月通知唔撈tim。

我下個月生得喇,真係比佢一獲翹起。

我今日鬧到隻 c6 成隻狗咁,係佢迫舊工人走,害死我。但無補於事。

希望快 d 搵到人啦。唔係月都冇得坐不止,我入院生仔時大囡都唔知點算

原文章由 mammyiloveu 於 08-2-5 16:27 發表
好工人好難求嫁! 考慮清楚, 如果唔係會好好好鬼死後悔! 我係一個好新鮮嘅例子, 又係諗住請菲傭學下英文, 點知英文唔掂不特只, 照顧小朋友/煮飯/家務/通通唔得, 如果比我從頭黎過, 一定會留住舊工人, 宜家正煩緊搵新 ...

禁止訪問

民房

i also need to change DH pls pm me.. thanks..

洋房

好好印傭找好僱主(約3月中約滿)

I'm interested. Please pm to

[email protected]

Many thanks!

民房

好好印傭找好僱主(約3月中約滿) I want to interview

Hi,

Pls give your contact and I want to interview this maid. Since my maid last day on 1/3. OR you can mail to [email protected]

Thanks.

大宅

Please check pm. I'm interested.

Thanks.

民房

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

Hi, 你好,我想請印傭,請問可以聯絡嗎?

伯爵府

好媽媽勳章

我個印印成日坐係到同bb玩, 又話做唔晒其他家務/又話煮唔到飯, 又話其他工人睇兩個小朋友都一定唔洗煮飯. 係唔係真係做唔到架?

原文章由 mammyiloveu 於 08-2-5 16:32 發表
舉腳讚成!!!!
唔同小朋友玩
淨係識做廚房嘢

洋房

我都係用緊賓,
佢地所謂讀過大學,咪信到十足,尤其唔係住係市中心嗰啲,分分鐘係鄉下野雞大學,係咁二就話讀過,
我隻賓24歲都係讀完書無耐,有時he/she,him/her都搞錯,
千祈唔好以為小朋友跟佢哋就學講英文呀!
印又好,賓又好,
最最最最最重要都係'有愛心'and識'搞衛生'!

男爵府

我朋友想搵工人呀, 佢個仔來一歲多, 本應係大陸比奶奶湊, 因為香港無人同佢湊, 搞到佢兩公婆成日上上落落好辛苦下, 小朋友開始大喇, 想自己教番喇, 想搵個工人湊佢, 因為佢兩公婆都唔會有假期係屋企教工人, 睇實佢, 所以想搵有人介紹果啲呀,佢地兩個人自己住, 正義既公務員:-P 所以唔會對工人差, 但求有人可以救下佢地, Pm 左妳喇~

別墅

I am interested. Pls pm. Thanks.

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

複式洋房

please PM or e-mail me at [email protected]

民房

any more indo maids? pls email me at [email protected]. i need maid urgently. tks

大宅

回覆 #1 一仔媽媽 的文章

我有興趣,請send資料給我!!謝謝!!

複式洋房

pls pm me,THANKS!

大宅

Pls PM me also.

Thx!

民房

急急急請工人

印傭(約3月中約滿):
年齡29,有2個子女
廣東話ok,

請問你個工人搵到工味呀,如果未可否聯絡我,我家工人已離開2個月了,但我們仍未找到合適工人,我地一家四口,2位千金(3歲及9歲)c6及我是全職工作的,而現在工人實在太富貴,所以到現在仍未能找到工人,而我見你的工人是能夠一手包辦整個家庭,所以希望你可幫幫忙。謝謝!
我的電話﹕97772603 debby

首頁

尾頁

跳至