想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

原文章由 wanabe 於 08-2-15 16:54 發表
rr101305,

明, 所以我地而家更加要好好調理好身體.

你有冇睇中醫?

我想睇
但唔知睇邊個好
有冇介紹?~

大宅

其實我都好驚ga ...對自己真無信心, 我已經落過兩次, 第一次仲係黃綠醫生都做, 果時仲係讀緊書, 第二次, 係醫院做, 但果時都好大個, 但無耐當時的男友不成大器, 而且誤信呢d 臭男人. 所以都係決定唔要, 而且我打避孕針有10 年, 食避孕丸有三年, 都驚幅架生唔聽話, 但我都同個天講, 如果比我再有bb, 一定好好珍惜

男爵府

畀面勳章

你可以試下我而家睇緊呢個. 係我d 醫療界朋友refer俾我, 因為佢地好多人都好難有 or 小產過然後去睇佢, 之後都bingo. 不過有d, 而且都幾貴.

其實我都係上一個cycle先開始睇佢, 睇咗佢4, 已經將我小產後有嘅問題(經痛, 腰痛) solve. 反而對上果個睇咗成年都冇幫助.

pm你啦!

原文章由 rr101305 於 08-2-15 17:52 發表

我想睇
但唔知睇邊個好
有冇介紹?~

複式洋房

我呢個月又係唔得....我都嘗試左四個月了!本來以為過年回去hk...會開心d...人也比較容易受孕...點知都左返去台灣個日...係機場m到,,,心情真的好差...我一直覺得好唔開心...同事...朋友...老公家人一直問我幾時有bb...又唔係我唔想要...係上天唔比我呀!我約左醫生下星期二去照輸卵管...看會不會有問題...祝我好運

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

千其唔好灰心...
bb這回事...隨緣吧....
我都等緊bingo...
各位姊妹...一齊努力吧 :)

男爵府

唔好, 咁灰啦:) :)

加油....................

原文章由 bebu123 於 08-2-15 17:13 發表
其實你比我幸福,起碼都曾經試過有過麻
我成2年啦!一隻蛋都無,近一年好灰心,唔通我唔可以做媽媽

男爵府

祝你好運, 其實試左四個月都唔係好耐傘.......:mrgreen:

原文章由 appleleelo 於 08-2-15 18:11 發表
我呢個月又係唔得....我都嘗試左四個月了!本來以為過年回去hk...會開心d...人也比較容易受孕...點知都左返去台灣個日...係機場m到,,,心情真的好差...我一直覺得好唔開心...同事...朋友...老公家人一直問我 ...

男爵府

畀面勳章

appleleelo,

唔好唔開心啦, 今次 m 完咗再來過啦!! 用排卵捧啦, 睇準機會再出擊!

一齊努力!!

原文章由 appleleelo 於 08-2-15 18:11 發表
我呢個月又係唔得....我都嘗試左四個月了!本來以為過年回去hk...會開心d...人也比較容易受孕...點知都左返去台灣個日...係機場m到,,,心情真的好差...我一直覺得好唔開心...同事...朋友...老公家人一直問我 ...

複式洋房

原文章由 wanabe 於 08-2-15 21:52 發表
appleleelo,

唔好唔開心啦, 今次 m 完咗再來過啦!! 用排卵捧啦, 睇準機會再出擊!

一齊努力!!
多謝你地呀!....我已經盡量放輕鬆個人...因為我叔仔老婆有左...好唔開心

民房

回覆 #1 appleleelo 的文章

hihi...

唔好唔開心呀...心情唔好會影響好多野呀,我叔仔個b女都快7個月人仔,我都想快d有bb呀..大家一齊努力啦...等你好消息

複式洋房

大家都唔好灰心呀.
我自從小產后, 都2年半啦. 依家都重努力緊.
大家一齊努力呀.

男爵府

唔洗唔開心既~
至緊要係老公支持你嘛!
5個月啫~
唔係真係咁耐啫~
我等左兩年幾嘞,乜聲氣都無!
個老公又唔合作~一D 支持都無~
放鬆D~
好快到你架咋~~~

複式洋房

其實既然選擇順其自然或已有專科跟進也好. 來這裡分享生活, 互相鼓勵都有幫助

男爵府

畀面勳章

咁你要更加努力啦! 加油啦!!

原文章由 appleleelo 於 08-2-15 21:54 發表
多謝你地呀!....我已經盡量放輕鬆個人...因為我叔仔老婆有左...好唔開心

大宅

大家好呀, 我斷斷續續都開左工成年架啦, 不過年中有幾個月因為身體問題又要停工. 我今個月開始食排卵藥, 下星期可以返去醫生到照卵泡啦

洋房

我都試咗成年都冇聲氣,人真係好灰呀!有諗過不如唔生算喇,但每個月差唔多到排卵期又會叫自己不如試埋呢個月先算啦,自己都俾自己激死!:;pppp:

複式洋房

今個新年 , 老公好勤力, 又撞正排卵時間. 我希望有機會啦.
今日day 24. 好心急呀.

複式洋房

原文章由 wanabe 於 08-2-19 22:41 發表
咁你要更加努力啦! 加油啦!!

我也想努力...但真的心理壓力太大了!昨天才去婦產科做輸卵管通氣檢查...痛死人呀!我中一路喊呀!好彩2條都有通,希望今個月會成功la....星期五要去照卵泡///

複式洋房

我都是在等

傻傻的等,無論等的時間長與短都是不好受的,上個月正式開工,第一CYCLE以為實中,點知失敗,失望到死。等.......,又一CYCLE,今天已是DAY 41,過了2-3天,現在腰很硬,不知是否中了,(我在第DAY 39 驗孕 -- 不中),現在不敢再驗,怕又再失望,唯有等.....

大宅

原文章由 appleleelo 於 08-2-20 22:03 發表

我也想努力...但真的心理壓力太大了!昨天才去婦產科做輸卵管通氣檢查...痛死人呀!我中一路喊呀!好彩2條都有通,希望今個月會成功la....星期五要去照卵泡/// ...

你係day幾照卵泡架? 因為我已食左5日既排卵藥, 所以我下個week都要去照卵泡呀? 你醫生會唔會打破卵針架?

首頁
12345...6

尾頁

跳至