烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我以前都好鍾意食雞皮, 而家都有, 不過少食左, 咬一兩啖就算. KFC 果 d... 而家食一半啦, 唔食 d 皮都要食 d 炸漿, 如果唔係叫黎做乜. :;pppp:

男爵府

真係~ 如果連食KFC都唔食皮...真係唔知食來做乜! 似白烚雞...

男爵府

vca,
你 個 爐 同 我 老 爺 奶 奶 個 差 唔 多 ﹐ 不 過 62係 有 oven成 座 ﹐ 我 見 過 我 姑 姐 在 加 拿 大 的 電 爐 係 唔 同 樣 ﹐ 我 係 用 gas﹐ 但 現 在 好 貴 ﹐ 老 實 講 我 唔 識 用 電 爐 ﹐ 我 老 公 話 電 爐 早 關 上 都 重 熱 ﹐可 以 慳 電 所 以 佢 好 想 換 。
我 都 好 鐘 意 食 KFC﹐ 早 期 在 荷 蘭 只 係 Amsterdam先 有 ﹐ 所 以 有 次 去 London一 星 期 旅 遊 ﹐ 我 同 我 妹 差 唔 多 食 左 成 四 日 KFC﹐ 一 來 鐘 意 食 二 來 London食 中 餐 好 貴
Nijnje

男爵府

原文章由 yukkie 於 19/2/2008 05:49 PM 發表
vca,
你 個 爐 同 我 老 爺 奶 奶 個 差 唔 多 ﹐ 不 過 62係 有 oven成 座 ﹐ 我 見 過 我 姑 姐 在 加 拿 大 的 電 爐 係 唔 同 樣 ﹐ 我 係 用 gas﹐ 但 現 在 好 貴 ﹐ 老 實 講 我 唔 識 用 電 爐.....

我果個都係成座有埋oven 架! 我比木馬睇果張係喺website 揾架~ 費事特登走去廚房影張相嘛! 外國比較興無火煮食! 而我果隻鐵板係比較舊式既~ 新式果隻無火煮食係ceramics! 好方便清潔打理! 妳姑姐可能係依隻? 我都想要但唔捨得換~ 因為而家依隻係我搬屋時有埋,而且當時係全新冇用過既...

電爐開時係漸熱關時漸凍既~ 有錯係會慳電...但我都係鍾意用gas 多d! 可能我始終係中國人啦~ 我嫌電爐唔夠火喉+鑊氣! 又因為佢係平既,所以唔可以用傳統既中國鑊+煮唔到煲仔飯...etc~ 煮中國食物用電爐始終比用gas 多限制! 所以如果妳鍾意煮野食的話,妳最好唸清楚d! :loveliness:

E~ 妳唔講我都唔知早期只有Amsterdam 有KFC 添!!! 因為我一來英國已經有架嘞~ 咁又係 - 喺London 又唔食中餐又唔食KFC 既話,真係冇乜好食! 或者可以去 Japan Centre 食日本野! 好正~ 但都幾貴! 咁妳同妹妹有冇食fish+chips?

男爵府

我都係好中意食雞皮架

男爵府

台灣d夜市果d 串燒雞皮好鬼正!!!

首頁

尾頁

跳至