自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:lumijuli 的帖子

咁厲害既?!我剛剛睇完咋喎,咁快出哂佢講既野。

Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

引用:唔明,咩6月3日?

原帖由 cloudwingwing 於 14-10-06 發表
唔明,咩6月3日?
6月3日之後=6.4

伯爵府

男爵府

回覆:黃子華SHOW講佔中【劇透】

1:我諗你呢一世人都冇諗過,竟然會有大批「港女」,妝又唔化,就咁撻塊「退熱貼」喺額頭,個身掛住條毛巾,成個佬咁喺金鐘、銅鑼灣、旺角周圍坐!大佬,以前去呢啲地方,著得頹少少都唔制啦!所以,以後唔好再一面倒話「港女」乜乜物物,因為好多「港女」都係「烈女」!

2:經過咁多日,竟然在朋友堆中,開始出現邊條街好瞓呢類Topic,邊條街冇咁焗、邊個位會好曬、Highway石壆幾好挨,個孤度啱啱好、邊個位近廁所…好癲,香港人就快可以寫本瞓街大全,結集成書。

3:真係一世人,冇諗過可以喺金鐘、銅鑼灣、旺角呼吸到新鮮嘅空氣!更加冇諗過,原來香港人係做到垃圾分類!環保真係好重要。

4:媽呀,經過呢咁多日,我竟然可以知道,邊類眼罩用來擋催淚彈最好!燒焊嗰隻係無敵的,3M加保鮮紙都唔錯,實驗實眼罩最流,其實泳鏡都唔錯!癡線,點解我會有呢類嘅Knowledge!

5:朋友親身經歷:一個正義的「古惑仔」在物資站幫手Pack嘢,然後拎住Pack衛生巾問:「呢包咩黎?係咪濕紙巾?」女性朋友狠狠回敬一句:「你唔識字架?」今日先發現,原來「古惑仔」係鬧得嘅。

6:印象中有套卡通片叫《唱K小魚仙》,就係用歌聲打怪獸。不過,原來呢招真係Work架!唱生日歌、唱恭祝你福壽與天齊、唱人人期望可達到,真係可以嚇退外敵!香港,真係好夢幻嘅地方。

7:周星星文化植根香港!拎生果刀出街因為愛食生果,呢句靈感一定來自《少林足球》士巴拿Sir:「作為一個汽車維修員,有支士巴拿係好正常既,係好合理既。」;《九官芝麻官》徐錦江,喺公堂拖住條假屍行過,好明顯係啟發咗警察高調運子彈。

8:有人高呼「梁!振!英!」,全人類唔使諗即應「下!台!」呢種默契,只係香港人先明。個人認為,應該將呢句歇後語納入教科書,又或將佢成為「約定俗成」呢個詞語例句之一。

9:我想同MK Pop組合Faith講對唔住,我以後唔會再笑你哋,因為你哋首《MAMA EASY》原來係神曲,激勵唔少學生,繼續上街抗爭!「媽媽今天不必擔心我 終於得知世界是如何 只想輕輕鬆鬆唱唱歌 而你卻誤會我欠交功課」。以後大家唔好再笑佢哋啦!

是是但但  呢9段子華冇講  發表於 14-10-7 01:32
kikiho14  呢9段佢今晚無講過   發表於 14-10-7 00:18
meme01   Help!!!  發表於 14-10-6 23:50
cream090909  笑到碌地  發表於 14-10-6 23:43
mama01  笑死左  發表於 14-10-6 23:41
loer_er  12478好正  發表於 14-10-6 23:41
cloudwingwing  第9點好好笑  發表於 14-10-6 23:40

侯爵府

笑到流眼水,多謝分享

王國會長

王國會長

伯爵府

子華續道:「香港係有病,而呢個病,係視乎你睇佢有幾輕或幾重,去決定係佔中,定反中——呀,反佔中嘅位置。對唔住呀各位,我今日有嚴重嘅傷風,所以我食咗好重嘅傷風藥,好口乾……」又飲水。

子華繼續話:「即係你係佔中,定反佔中,係睇你,視乎香港呢個病有幾重。我聽過一男一女對話係咁嘅:『你想整容呀?整容可能變成毀容呀!』拿,信呢句話嗰個人,可能就係周融喇,唔好亂搞嘢,『毀融』。」

「咁佔中嗰班呢?你聽埋第二句喇:『你想整容呀?整容可能變成毀容呀,不過對你嚟講都冇乜分別啦。』即係香港點解會搞成咁嘅呢各位?」

毀融

侯爵府

我的育兒心得勳章

水晶宮

畀面勳章

引用:唔明,咩6月3日?

原帖由 cloudwingwing 於 14-10-06 發表
唔明,咩6月3日?
應該係64呀

男爵府

我愛子華,棟篤笑者清

別墅

岩岩睇完 成場都好正

大宅

引用:1:我諗你呢一世人都冇諗過,竟然會有大批

原帖由 ieht 於 14-10-06 發表
1:我諗你呢一世人都冇諗過,竟然會有大批「港女」,妝又唔化,就咁撻塊「退熱貼」喺額頭,個身掛住條毛巾 ...
你打呢9段嘢今晩子華係冇講的,但你post出來好易令人誤會是子華講喎

伯爵府

christyheihei 發表於 14-10-6 23:33
死啦,我好out,咩係倒抽一口涼氣?

https://www.youtube.com/watch?v=UIstCpiVlUI

禁止訪問

子爵府

伯爵府

回覆 lumijuli 的帖子

睇完,真係倒抽一口涼氣...

男爵府

珍珠宮

子華好勇

子爵府

引用:子華好勇

原帖由 loer_er 於 14-10-07 發表
子華好勇
男神

伯爵府

回覆 namnamnamlolo 的帖子

唔怪得BK婆媳版,屹立不倒..

BBJOJO    發表於 14-10-7 07:54

首頁

尾頁

跳至