跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

死喇~ 我都請左個印印, 宜家等緊佢黎香港... 唉~ 我都好擔心佢搞唔掂我個心肝"丁"呀... :cry: :cry:

別墅

我諗著呢個星期五炒左個印姊, 但係你地話用嘜方式好d呢:
(1) 即場同佢講, 計好0西數, 叫佢執埋d行李, check0下佢d行理睇下有無帶左我d野走, 最後先俾$$ & 車佢返agent度;
(2) 叫佢執埋d行李, check 埋, send 佢去agent度, 然後當agent面前計埋d $$ 俾佢交收.

你地話邊鐘炒魷方式好d???
力仔三歲四個月啦...超活潑!!!!
細老都一歲半啦...成日大哥.......

禁止發言

禁止發言

禁止訪問

大宅

死啦!好似我工人重衰喎!你講啲野都有做重衰都有!唉!.......咁就嚴重事件!我最嚴重係個工人無啦啦攞我收埋係櫃既藥黎喂bb,雖然果次阿b係病,但佢見住我剛喂完一個鐘到,同埋我係唔駛佢喂藥既!我重要放埋係櫃到,都驚佢會喂佢,點知佢都無厘頭喂佢,好彩比我睇到!啲奶開到好熱比阿b飲, 話佢重話阿 b都係咁飲啦!無野!
不過我個工人黎左成年架喇!bb又跟開佢,我好驚換過人又要從新教過同埋阿b唔知跟唔跟,我見佢好似都無虐待我個仔,我諗啲工人多數係無記性無乜常識,我都灰哂!唯有成日提住佢啦!有時都好激氣架! 好彩我都有老人家上黎睇下阿b,同埋我都用cam睇,希望無事啦!但一定唔同佢續約囉!希望找到個更好,到時阿 b 有兩歲點都好啲呱!
(不過我諗阿b而家咁大個就算用水喉水同佢洗面都應該無問題既,沬口就唔得喇!因為佢沖涼時唔多唔少都有水整到個面!我都係沖涼同佢洗下塊面架!都應該無野既,去泳池咪重污漕!)

大宅

原文章由 MUNTUNG 於 2-26-08 13:12 發表
死啦!好似我工人重衰喎!你講啲野都有做重衰都有!唉!.......咁就嚴重事件!我最嚴重係個工人無啦啦攞我收埋係櫃既藥黎喂bb,雖然果次阿b係病,但佢見住我剛喂完一個鐘到,同埋我係唔駛佢喂藥既!我重要放埋係櫃到,都驚佢會喂佢,點知佢 ...

睇唔出你都幾大膽下... 甘都用到一年

大宅

醒目開學勳章

panda b,

check pm.

係呀, 叫agent 來同佢一起執野, 呢d 野要有第3者見証下做架, 唔好自己送佢番去呀, 你唔知佢日後有咩野要老屈你架.

大宅

睇唔出你都幾大膽下... 甘都用到一年 [/quote]

唉!我有好幾次真係好想炒佢架!我搬屋都有部份係因為個工人(當然最主要係因為BB啦),因為真係信唔過,所以我由沙田搬去屯門,近我阿媽屋企,整埋兩個CAM。
同埋我個仔係幾難揍架!食野方面超煩,我阿媽話佢幫唔到我照顧佢,你知要炒人再請要等一段時間,重要教呢?又唔知新工人會點,揀都唔係咁易喎!所以我唔敢炒佢,我好多既擔心!我都會成日擔心架!但我都唔知可以點,我每日都同阿B沖涼,我都會檢查下佢身體,但我諗佢應該唔會虐待阿B,咁我都忍佢囉!有時見有啲工人重衰,佢又好似衰唔哂喎!叫佢都肯做既,同埋覺得佢都真係識揍BB既,而家煮野比阿B食都OK啦!不過我都盡量睇下佢啲野!同埋我間中會試下阿B既食物!同埋成日要提住佢囉!
唉!...........有工人都唔係好自在咋!成日都要費盡心機!真係有苦自己知!你話我地啲顧主可以點!唯有希望阿B過左LE段時間,大個啲!就算未請到工人,媽咪都可以幫下我睇住先。

大宅

原文章由 MUNTUNG 於 2-26-08 15:16 發表
睇唔出你都幾大膽下... 甘都用到一年

唉!我有好幾次真係好想炒佢架!我搬屋都有部份係因為個工人(當然最主要係因為BB啦),因為真係信唔過,所以我由沙田搬去屯門,近我阿媽屋企,整埋兩個CAM。
同埋我個仔係 ... [/quote]

冇錯冇錯... 有時真係唔明點解佢地做野甘慢, 又好似唔係特登甘, 又唔甘心請左工人都要自己落手做, 幫手又驚佢整慣晒以後特登做慢 D... 真係好煩...
我個印姐最好o個様就係 BB

大宅

無得留低,只是body check 的問題,因為要照顧bb,身體問題一家要健康,又不知什麼病,加上太愚了。

我家個件好d,巳差不多做了一年,到現在為止,從未做過嚴重事故,我什麼都負責,連粥仔都是我弄的,我不放心,由她去整,你知曾經有很多消息說過,她們不知被什麼給主人吃,我不在家我會準備好飲盒給她,加上我奶奶都會每天,不知幾時會自己開門入來看吓bb,順便去check吓佢。

複式洋房

我都建議炒, 你叫 Agent 嚟接佢走喇!
睇住佢執野要找第三者做見證好啲,
而個 Agent 講什麼都吾好理, 一定要炒,
BB 最更要

別墅

我都覺得應該叫agent睇住, 無理由$就識收, 有手尾咩都唔做.

我都係等緊個印印喎, 開始有d擔心.

原文章由 Carol999 於 08-2-24 23:04 發表
死喇~ 我都請左個印印, 宜家等緊佢黎香港... 唉~ 我都好擔心佢搞唔掂我個心肝"丁"呀... :cry: :cry:

[ 本文章最後由 myfirstbaby 於 08-3-4 13:26 編輯 ]

複式洋房

no need to think, 立即換人, 點解你還可以等????

首頁

尾頁

跳至