夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

男人偷下食唔奇,但連本性都迷失,骨肉情都唔顧,可以挽救的機會相對好微。我心up睇到你的post,但願你學會放低,然後同仔仔快樂地生活!

子爵府

你還後生,同囝囝好好生活吧,好會活得俾佢更好

大宅

我好明你感受架, 因為我都係甘, 我而家都仲未放到手, 我地大家就一齊努力啦.

男爵府

畀面勳章

joe:
加油呀,我地一定會支持你架~
你要做番個"成日都好鬼好鬼開心既louis媽咪"呀

別墅

Joe:
要放低一段感情真不是件容易的事, 況且還有個小朋友,
我想就算不是親身經歷, 都體會得到當中有多少痛,
但你不是真的想放手, 那可否暫時不要再想放手或放底等等
問題, 放鬆一下自己, 不要逼自己往長角走不到,
可能會有你想不到的效果出現呢!!!
因我相信要來的終須會來,
我都知其實說是容易, 那盡量啦....
PS: 在這時候有什麼問題你要找朋友傾訴,不要屈在心裡.
支持你的!!!
Joe

別墅

加油~要活得比佢好呀............

男爵府

Joe,

見到你的post 都好難過, 唔識講d安慰說話, 但係希望你好似獅子仔媽媽話齋: 你要做番過"成日都好鬼好鬼開心既louis媽咪"呀
加油、努力, 你實做得到!!

原文章由 獅子仔媽媽 於 08-3-5 19:45 發表
joe:
加油呀,我地一定會支持你架~
你要做番個"成日都好鬼好鬼開心既louis媽咪"呀

[ 本文章最後由 830mama 於 08-3-6 00:37 編輯 ]

子爵府

Joe

無論你點決定都會支持你!!總之你覺得開心就得喇!!
有機會再一齊出去玩啦...雖然我好懶.....
再唱k唱走曬d唔happy啦~~
兩個都係我心肝定>3<

男爵府

老公,
我知道你睇到哩個post.....
你pm我果番說話....同你今日同我講既野.....我唔係你,我唔會明白........但我真係好辛苦呀.....
我日日仲要扮開心,要投入工作.....刻意唔提起...晚晚睇劇到天光先可以訓到覺....我好難先可以爬返起身......
我唔知你諗咩..........你唔好再一時又決絕,一時又好似好唔捨得咁........咁我算係d咩??唔好再折磨我啦......

大宅

原文章由 joesimage 於 08-3-6 01:23 發表
老公,
你pm我果番說話....同你今日同我講既野.....我唔係你,我唔會明白........但我真係好辛苦呀.....
我日日仲要扮開心,要投入工作.....刻意唔提起...晚晚睇劇到天光先可以訓到覺....我 ...

做人要有承擔、有責任,更何況係一個男人!
如果您今日選擇放棄這個家,您將來一定會後悔!

一個懂得愛情、尊重愛情的人才會被人尊重..........

珍珠宮

呀男人:
係男人大丈夫就要對家庭對子女有承擔,人生真正既快樂唔係源自一時既新鮮刺激,意亂情迷,甚至你做果幾分鐘以至廿分鐘既快感。

人生的幸福係日復一日咁累積出來。當你同太太互相扶持共同行過高潮低潮,你會發現無論你身體變得如何衰老,你太太都會對你不離不棄咁留守住你身邊,呢個時候我包保你會感激上天對你的恩賜。可惜,呢份原本屬於你的福氣被你親手放棄!

仲有,你唔單只放棄愛你既人生伴侶,你仲放棄你既骨肉親情。你會錯失睇住兒子成長的機會,錯失見証佢學識好多"第一次",你甚至放棄作為老豆親自指導個仔,的權利,例如教佢剃鬍子,同佢講下溝女經……

我唔會話你係衰人,不過我覺得你係蠢人,邊有人會蠢到放棄自已原本屬於自已既幸福架?!哈~~你自已諗掂佢啦,蠢男人!

太太:
唔洗咁傷悲,要傷心既應該係對方,佢冇左愛佢的人生伴侶同親生骨肉,而你,只不過損失一個折磨你既男人遮!你要保重自已呀!

祝你 安好!

原文章由 joesimage 於 08-3-6 01:23 發表
老公,
我日日仲要扮開心,要投入工作.....刻意唔提起...晚晚睇劇到天光先可以訓到覺....我 ...

翡翠宮

恭喜你響呢四個月內終於諗通左 其實你隻佬都應該好清楚佢同個拳手都只不過係just for fun而已, 既然佢咁堅定自己無揀錯既 你由佢走啦, 有時d人係唔懂得珍惜眼前人架 與期自己長時間受節磨的話, 家陣有左自己明確既路向, 我祝你前程似錦向人生另一個目標進發 奸爸爹你實做得到既
原文章由 joesimage 於 08-3-4 03:49 發表
我同c6同居8年...06年有bb之後結婚...
生完bb我地關係好差.....成日argue...
10月份,c6突然變得好絕....嗌交嗌左成個月,
無論我點做,都好唔返....
10月尾,證實左佢有外遇.....開頭佢唔認...
當時c6要離婚,仲話唔係因 ...

別墅

100% 支持你!!
唔好再心軟!
因為佢只會係令係唔開心!!

原文章由 joesimage 於 08-3-4 03:49 發表
我同c6同居8年...06年有bb之後結婚...
生完bb我地關係好差.....成日argue...
10月份,c6突然變得好絕....嗌交嗌左成個月,
無論我點做,都好唔返....
10月尾,證實左佢有外遇.....開頭佢唔認...
當時c6要離婚,仲話唔係因 ...

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 wolimo 於 08-3-4 09:09 發表
最重要係你自己同個仔每天都要開心生活,不要因為想有個完整家庭,迫自己去做唔開心GA時,今時今日單親家庭唔係D咩一回事,冇$$就係一回事,感情(一花謝就一花明),撐住自己同個仔,生活一樣可開心............... ...

同意,其實放手係俾條生路自己行,變左心既男人就好似潑出去既水,覆水難收呀,但現實d就要佢盡自己做老豆既責任,經濟上一家要佢對仔仔負責任,因為而家養一個小朋友係要$去培育既,希望妳努力面對以後既生活

別墅

講得非常好!!!!

原文章由 VKwan 於 08-3-6 10:21 發表
呀男人:
係男人大丈夫就要對家庭對子女有承擔,人生真正既快樂唔係源自一時既新鮮刺激,意亂情迷,甚至你做果幾分鐘以至廿分鐘既快感。

人生的幸福係日復一日咁累積出來。當你同太太互相扶持共同行過高潮低潮,你會發現無論 ...

大宅

好媽媽勳章

支持你

我同你一樣, 同老公都有10年感情, 自從有了小朋友後, 我的家庭都有重大變化 ..

佢變得好唔開心, 我同佢關係一日差過一日.

這段時間, 好彩有家人支持..

我亦有很多唔開心, 不過 , 我知我一定要勇敢面對將來, 因為我仲有一個好開心的小朋友岳岳, 佢好鐘意笑, 同我一樣 ...

joe, 大家一齊努力

我在公司可以 msn , 你有時間 , 可以同我傾吓計 ..

msn : [email protected]

大宅

好媽媽勳章

支持你

我同你一樣, 同老公都有10年感情, 自從有了小朋友後, 我的家庭都有重大變化 ..

佢變得好唔開心, 我同佢關係一日差過一日.

這段時間, 好彩有家人支持..

我亦有很多唔開心, 不過 , 我知我一定要勇敢面對將來, 因為我仲有一個好開心的小朋友岳岳, 佢好鐘意笑, 同我一樣 ...

joe, 大家一齊努力

我在公司可以 msn , 你有時間 , 可以同我傾吓計 ..

msn : [email protected]

男爵府

原文章由 VKwan 於 08-3-6 10:21 發表
呀男人:

人生的幸福係日復一日咁累積出來。當你同太太互相扶持共同,你會發現無論 ...

vkwan,

thx~
你講得好啱,我睇到喊左出來....
10年黎,真係經歷過好多大大小小既難關.....我仲以為得我可以陪佢行過高潮低潮....但而家已經有另一個人取代我.....
佢話唔知點再面對我同我屋企人......
我唔明....面子仲緊要過我同個仔嗎???

all 0607 mami,
thx a lot...i'm ok...

大宅

joe,

我一定支持你架, 到你仔仔長大後, 佢一定一定會好愛你,你今日既決定,換來既係你可以脫離一個唔再愛你的人, 過一個完完全全快樂的生活。你不用再受他的折磨, 重新做人。

我敢講一個為左拳手而放棄老婆仔女既男人, 佢一定會有報應.

你唔好再為佢落淚. 由現在起你快點休息多點, 為現在既家努力。

別墅

Joe:
你真係要保重呀!! 亞仔須要你架!!
現在是流感高峰期, 小心身體!!
支持你的 Joe

首頁

尾頁

跳至