單親天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 酸棗仁 於 08-3-7 16:48 發表

我個仔仔就快四歲了!

請問各位知唔知, 沙田/大圍租單車的, 有冇連BB座位的; 復活節想帶佢去玩下.

另外, 各位還有什麼提議嗎? 因為我好少帶仔仔去玩的. ...

好像沒有...係搵多2個人租4人家庭車啦!
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

伯爵府

原文章由 vane 於 08-3-7 16:51 發表

好像沒有...係搵多2個人租4人家庭車啦!

唔該! 等我慢慢搵下先吓......

有沒有三輪車, 可以同小朋友平排坐的呢?

複式洋房

原文章由 酸棗仁 於 08-3-7 16:48 發表

我個仔仔就快四歲了!

請問各位知唔知, 沙田/大圍租單車的, 有冇連BB座位的; 復活節想帶佢去玩下.

另外, 各位還有什麼提議嗎? 因為我好少帶仔仔去玩的. ...

我都唔知喎! BUT可以去放風爭, OR去BBQ, 都幾好玩GA

洋房

原文章由 酸棗仁 於 08-3-6 16:24 發表

其實我和她已經分開差不多两年了, 但最近不知為什麼, 心裡面疼疼的.

你呢, 小朋友多大了?

14個月啦~~~~=_=~我老婆~生左bb一個月~就走左...........

民房

同是天涯

我想講,我都係一個單親爸爸,我30歲結婚.個仔5歲K2.
異地婚姻湖南老婆來港未夠一年.相識十一年.老婆六個月前走咗.
我收工回來.留下分居紙同個仔.家裡什麼都拿走.失去聯絡. ...
朋友.而家D女人信唔過.
用搵錢小D.話你無用.
用搵錢多D.又話你外面有女人.
男人出嚟玩一次半次唔上心.好平常啫.
D女人又小氣.又自私.永遠以為結婚就可以鎖住自已老公.係無用架.
你地班女人有無檢討你地結婚前和後身形同思想.你唔係魚夫.我唔條魚,任你主宰.知無C9,

民房

同是天涯

異地婚姻湖南老婆來港未夠一年.相識十一年.老婆六個月前走咗.
我收工回來.留下分居紙同個仔.家裡什麼都拿走.失去聯絡. ...
用搵錢小D.話你無用.
用搵錢多D.又話你外面有女人.
男人出嚟玩一次半次唔上心.好平常啫.
D女人又小氣.又自私.永遠以為結婚就可以鎖住自已老公.係無用架.
你地班女人有無檢討你地結婚前和後身形同思想.你唔係魚夫.我唔條魚,任你主宰.知無C9,

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 bill2008999 於 08-3-12 13:38 發表
用搵錢小D.話你無 ...

...

大宅

男人出嚟玩一次半次唔上心.好平常啫.mouth:
你甘想???你又當你老婆係乜呢?
係米要好似你甘想, 出來玩下, 唔上心就好正常, 甘就好呢??mouth:
原文章由 bill2008999 於 08-3-12 13:38 發表

大宅

家庭車係可以同bb平排坐的
前2人, 後2人

原文章由 酸棗仁 於 08-3-8 11:10 發表

唔該! 等我慢慢搵下先吓......

有沒有三輪車, 可以同小朋友平排坐的呢?

洋房

男人出嚟玩一次半次唔上心.好平常啫
我唔贊成,咁女人都可以出黎玩一次半次~我覺得男女平等,除非你工作(衰要)~~
家裡什麼都拿走.失去聯絡~我覺得似呃你錢多d~信用卡,錢,都拎晒??? 電視機同雪櫃有冇拎丫

伯爵府

我都冇講我老婆D衰嘢, 佢同你嗰個有得 "揮"!

但係, 唔係個個都係咁的; 你同我冇咁好彩唧.

洋房

加油!!!!

原文章由 酸棗仁 於 08-3-12 15:51 發表

我都冇講我老婆D衰嘢, 佢同你嗰個有得 "揮"!

但係, 唔係個個都係咁的; 你同我冇咁好彩唧.

伯爵府

原文章由 Yanky 於 08-3-12 12:42 發表
我都唔知喎! BUT可以去放風爭, OR去BBQ, 都幾好玩GA

放風爭是好提議, 又可以比仔仔學D嘢!

請問有冇一些活動, 可以比仔仔運動下的呢?

大宅

行山也是一項非常好的活動, 可強身健體, 也可接觸大自然

原文章由 酸棗仁 於 08-3-12 15:57 發表

放風爭是好提議, 又可以比仔仔學D嘢!

請問有冇一些活動, 可以比仔仔運動下的呢?

禁止訪問

有行山或戶外活動預埋我

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 nancyson 於 08-3-12 18:30 發表
有行山或戶外活動預埋我

邊個攪動就通過吓大家啦!

大宅

我又去, 預埋我, 不過我d 時間要就到先黎, 我星期日有 part time, 星期六囡囡興趣日

原文章由 vane 於 08-3-12 21:46 發表

邊個攪動就通過吓大家啦!

伯爵府

原文章由 yen_03 於 08-3-12 23:02 發表
我又去, 預埋我, 不過我d 時間要就到先黎, 我星期日有 part time, 星期六囡囡興趣日

我都好想出去玩下, 不如踏單車...

但係, 最好都係各位提下意見; 然後我地再投票決定.

另外, 因為停課, 日子也可能多些選擇.

請多些回覆!

男爵府

我又想參加呀,我個囝囝得2歲幾可以嗎?

提議:行山.............山頂,行一個鐘左右,又容易行,又風景怡人
燒野食..........如果去清水灣我識人可以平d,有埋踩單車,放風箏,打乒乓波.......
番禺野生動物園........如果住4星酒店連船票連動物園入場票大人$600左右,小朋友唔知因為我囝囝而家仲係唔使錢,
沙灘..........去踢下波,堆下沙.......不過好似悶左d囉,:;pppp:

[ 本文章最後由 維豬豬 於 08-3-13 01:13 編輯 ]
暑假.....咁就過咗一半啦.

伯爵府

原文章由 維豬豬 於 08-3-13 01:12 發表
我又想參加呀,我個囝囝得2歲幾可以嗎?

提議:行山.............山頂,行一個鐘左右,又容易行,又風景怡人
燒野食..........如果去清水灣我識人可以平d,有埋踩單車,放風箏,打乒乓波.......
番禺野生動物 ...

行山好呀... 呢個時期, 唔敢比仔仔去BBQ, 如果搞到咳咳, 咁就....

另外, 請問你講的是行那裡? 如果是沒什麼人的山頭, 我還可以教大家制作"炮炮筒", 將網球射上幾層樓咁高的. (是用四五個汽水罐, 膠紙做的; 不過用白電油, 始終有些險危)

首頁
12345...6

尾頁

跳至