夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我c6咪一樣,成日顧住自己,總之有得被佢食就可以,有時我買食既回來,佢一定會食晒,唔會留番被我和個仔食.

但食完唔會將包裝紙或盒掉左佢,我成日都以為仲有.

男爵府

我C6 以前都係咁, 只係掛住自己食, 唔會夾起留俾我...... 不過, 係同佢家庭教育有關......佢習慣左, 完全唔知道呢個問題~~
直到幾次之後, 我姐夫睇唔過眼, 係對面位夾野食俾我, 佢先開始醒水.....
之後, 佢就會一路食一路留起D 俾我餵完個女先再食....

男爵府

回覆:咁為食既C6你地見過未?!

我c6都有少少,但無你老公咁嚴重。佢食得唔多,所以唔會食晒d嘢,而且都會餵飽個仔。但有時好食個d都會一味食唔會留意下我食左味。所以我次次都會提佢留比人。

侯爵府

你老公係咪智能上有問題嫁?如果唔係,佢真心係靠唔住,如果饑荒,佢第一個食左你?你要嚴正同佢講呢件事,自私到不得了,亦無體諒過你,你真係唔好靠佢,你絕對會餓死。

侯爵府

呢啲唔係奄尖,都唔係為食,係自私。

愈嚟愈冇記性

公爵府

引用:呢啲唔係奄尖,都唔係為食,係自私。

原帖由 ChinoB 於 14-10-28 發表
呢啲唔係奄尖,都唔係為食,係自私。
同意,咁自私嘅人,做佢屋企人好慘!

水晶宮

BK Milk勳章

引用:我C6食嘢非常奄尖!平時佢鍾意食既嘢一定最

原帖由 anidacat 於 14-10-28 發表

我C6食嘢非常奄尖!平時佢鍾意食既嘢一定最快速度食哂,我 ...
俾我爆左九年
自己吾食都兩俾小朋友食飽

複式洋房

佢係咪獨子?可能屋企整慣左

男爵府

我老公都係咁,永遠自己食左先,見我忙住餵阿仔都唔會餵下我或夾俾我,永遠話佢就話我都唔知你中意食咩…不過而家生左阿女好dd,都會幫我抱阿女或搞阿仔,但都係一陣,就催我食快d,我投訴過好多次點解你永遠都唔會照顧我,而家就會識做少少,見到搞仔或女就會問我食唔食呢樣個樣。。

侯爵府

你真係慘,又要顧仔女,又無啖好食,
有d男人係咁,自己顧自己,唔駛理人感受!

下次煮開,叫工人姐姐唔好囉出嚟,
"呢d留比太太食架"!!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+anidacat+於+14-10-28+發表佢

大宅

D-chan 發表於 14-10-28 12:01
你應該試下開始唔好理佢,食淨先俾佢,等一排佢發現唔對路,就會出聲,到時候你就同佢講,你平時都係咁,唔 ...
唉...我又唔想咁...己所不欲,勿施於人...而且,佢應該會當冇嘢,唔覺得有咩問題...

大宅

Nancy20090615 發表於 14-10-28 12:08
我明呀, 囝細同佢同其他人飯聚, 我就剪剪剪餵餵餵個囝, 佢就食食食, 一舊餸都無幫我夾落我碗度, 餵完 D 餸 ...
梗係興啦!唔通做咗阿媽會多咗對手,餵仔女又餵到自己咩...C6唔識做,真係會好興!

大宅

Locherry1215 發表於 14-10-28 13:11
睇完都幾攪笑。我老公好彩唔係。但我家姐個bf 就有d似。4人食韓燒,我們叫定野食,後尼一坐低他就自己燒韓 ...
家教都真係100%有關係!C6 細個跟62,佢好錫仔,C6後生時又好擦得,基本想佢想食乜62都會俾佢食...係食得好誇張,好似去麥記就食三個包加薯條汽水新地之類,家庭裝雪糕一次過食哂一盒...而家人到中年身體開始頂唔到佢咁食法先收斂咗...或者62淨係諗住食得都俾個仔食,冇話教佢留番俾人,整整吓就慣咗...
其實除咗呢樣令人好激氣外,其他都冇乜嘢...但次次見佢唔理人咁食法真係好火!佢亦試過好多次將我買/人地俾既嘢食極速食哂!本來我想留番慢慢食架嘛...次次我都鬧佢,下次又係咁!乜食真係咁緊要咩?!唉....

大宅

仲天騏 發表於 14-10-28 13:13
其實唔夠食可以再叫既啫, 自己一家人食飯又唔係同朋友食
我明你意思,但呢個係態度既問題,唔係夠唔夠食既問題...

大宅

Superman-GF 發表於 14-10-28 16:08
應該係家庭教育問題。即是無家教。已經入咗血,完全無咗「同理心」呢樣嘢。He just can\'t feel it. 死症。 ...
唉...我都唔知點好...唔敢奢望佢會改變,唯有提佢多啲...所以而家我女食咩我都會問佢,可唔可以俾啲媽咪/其他人食?希望佢會習慣,食嘢係大家分享先開心!一個人食哂啲嘢,唔明有咩咁開心?!

大宅

霜雪 發表於 14-10-28 16:20
我c6咪一樣,成日顧住自己,總之有得被佢食就可以,有時我買食既回來,佢一定會食晒,唔會留番被我和個仔食.

但 ...
留番包裝盒係度呢個我都有聽過99講!佢以前最鍾意將D雪糕食剩一啖擺番入雪櫃,99想食時攞出黎一睇,激死!而家唔會喇,直接食哂掉埋,到你想食時就會發覺唔見咗!

Nancy20090615    發表於 14-10-29 07:30

大宅

BigB大B 發表於 14-10-28 16:36
我C6 以前都係咁, 只係掛住自己食, 唔會夾起留俾我...... 不過, 係同佢家庭教育有關......佢習慣左, 完全唔 ...
咁都好丫,你C6都叫醒水!睇黎我要同多D人一齊食飯,過定底叫佢地係C6面前夾多D餸俾我先得!

大宅

lazywife 發表於 14-10-28 21:46
你老公係咪智能上有問題嫁?如果唔係,佢真心係靠唔住,如果饑荒,佢第一個食左你?你要嚴正同佢講呢件事, ...
冇啦...我條辛苦命註定冇得靠人...!!

大宅

aasin11 發表於 14-10-28 23:37
佢係咪獨子?可能屋企整慣左
其實佢仲有個細佬,不過細個因為父母分開,都同細佬分隔兩地,同獨子差不多...

首頁

尾頁

跳至