想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我5/2嚟m, 但而家m仲未嚟!! 15/3用曼仔驗過 又無!!
但我自從上年11月開始做人後, d 期數就由24d→28d→32d→37d
你地有無人係咁呀!!

大宅

appleleelo
不過你真係好後生, 我覺得可以再試下先考慮IUI

我同你一樣, 1個down字形容, 一見到m到即時好hurt呀, 你地係dodo後等bingo既時候, 平時既動作同行路有無都小心d架?

大宅

原文章由 SaMaLu 於 08-3-16 22:36 發表
我5/2嚟m, 但而家m仲未嚟!! 15/3用曼仔驗過 又無!!
但我自從上年11月開始做人後, d 期數就由24d→28d→32d→37d
你地有無人係咁呀!!

你有無食藥架? 因為見你d cycle 越來越長wor

大宅

yc_bb
我就係因為有疑似既懷孕徵兆, so我都有滿懷希望架, 不過可能我地等bingo既時候太敏感, 小小反應就會覺得自己可能bingo啦, 我都係要relax d 先得啦

yc_bb / siujanjan, 其實陀b辛唔辛苦架? 我見有d人話會喘氣, 係唔係真架, 因為我條氣不嬲都麻麻地

別墅

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-17 08:45 發表

你有無食藥架? 因為見你d cycle 越來越長wor

我無食藥又無似bingo之特徵, 又唔似係period.
但肚臍兩邊有小小扯住扯住, 都唔知想點燃!!mouth:

大宅

原文章由 SaMaLu 於 08-3-17 12:02 發表

我無食藥又無似bingo之特徵, 又唔似係period.
但肚臍兩邊有小小扯住扯住, 都唔知想點燃!!mouth:

你唔好介意, 我見d人話如果肚臍兩邊有小小扯住扯住, 通常之後就會m come, 我上個cycle都係呀

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-17 08:51 發表
yc_bb
我就係因為有疑似既懷孕徵兆, so我都有滿懷希望架, 不過可能我地等bingo既時候太敏感, 小小反應就會覺得自己可能bingo啦, 我都係要relax d 先得啦

yc_bb / siujanjan, 其實陀b辛唔辛苦架? 我見有d人話會喘氣 ...

我覺得都未係好辛苦0既, 因為好好彩冇嘔, 我見有d媽媽嘔得好犀利,食咩就嘔咩... 我覺得陀住bb係有d限制0架喇, 而家行路行得快d就會喘氣, 所以要行慢d, 食0野呢, 一餓就要食, 唔係就會有d作嘔咁, 但係食得太飽又會頂住喎.... 未有bb前我係d食完正餐仲會食甜品0既人, 而家就真係食唔落 不過少少苦楚都唔算得係咩呢, 只要見到bb 0既一刻就抵番晒呀

大宅

siujanjan
其實因為我對喘氣有d驚, 而家你咁講, 我定d啦, 多謝你呀

別墅

已經43d, m小姐仲未嚟
唔知有無希望呢??
我15/3用曼仔check過一次就無

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-18 09:03 發表
siujanjan
其實因為我對喘氣有d驚, 而家你咁講, 我定d啦, 多謝你呀

咁又唔駛怕, 你行慢d, 抖順條氣先再行就ok呀

今日去0左瑪嘉烈做第一次產檢, 冇咩特別0野, 因為都冇醫生見, 下次先有~ 雖然張預約紙大大隻字寫話要帶小便去, 都有人係冇帶呢~

原來抽血要抽4支, 我又冇帶水, 都有小小擔心抽完血會暈, 好在冇事~ 我同姑娘話我抽開右手, 佢就幫我抽右手, 我費事好似上次body check咁, 搞到左手瘀晒都未抽到~

下次去覆診同埋老公去產房參觀0下, 姑娘叫我地認清架步, 唔係到時就亂晒龍唔知去邊

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 SaMaLu 於 08-3-18 12:50 發表
已經43d, m小姐仲未嚟
唔知有無希望呢??
我15/3用曼仔check過一次就無

你cycle平均係幾多日? 我有一個cycle都係遲好多, 不過後尾m小姐都有來, 原來係遲0左排卵0丫, 所以我之後就用排卵條check, 咁就知道究竟真係m小姐遲, 定係排卵遲

別墅

原文章由 siujanjan 於 08-3-18 13:14 發表

你cycle平均係幾多日? 我有一個cycle都係遲好多, 不過後尾m小姐都有來, 原來係遲0左排卵0丫, 所以我之後就用排卵條check, 咁就知道究竟真係m小姐遲, 定係排卵遲 ...

我平均應該係32-35d啦, 而我嘅排卵期應該係29號左右, 因為我個日d分泌特別多

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 SaMaLu 於 08-3-18 14:30 發表

我平均應該係32-35d啦, 而我嘅排卵期應該係29號左右, 因為我個日d分泌特別多

我自己呢, 分泌特別多0個日之後0既1-3日排卵, 咁排卵後第14日m小姐會來, 當你分泌多之後0既第3日排卵咁計啦, 有機會3號排卵, 咁呢一兩日都應該check到0架

複式洋房

我係新黎架.. 我都好煩.. 排卵期係3號.. 咁呢兩日係咪可以check是否Bingo架?

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 gloriaw 於 08-3-18 14:39 發表
我係新黎架.. 我都好煩.. 排卵期係3號.. 咁呢兩日係咪可以check是否Bingo架?

通常排卵後第14日m小姐會來, 如果未來就可以試0下check, 我0個陣晌佢遲到0既第一日用驗孕條同排卵條就check到啦, 再過一日用clearblue棒都check到

複式洋房

原文章由 siujanjan 於 08-3-18 14:42 發表

通常排卵後第14日m小姐會來, 如果未來就可以試0下check, 我0個陣晌佢遲到0既第一日用驗孕條同排卵條就check到啦, 再過一日用clearblue棒都check到

上個circle好準,第十四日就黎M,今日係第十五日.. 上星期似谷M,呢個星期反而冇,但個肚漲漲地,如果冇驗孕條同排卵條,係屈記買驗孕棒都OK?

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 gloriaw 於 08-3-18 15:04 發表

上個circle好準,第十四日就黎M,今日係第十五日.. 上星期似谷M,呢個星期反而冇,但個肚漲漲地,如果冇驗孕條同排卵條,係屈記買驗孕棒都OK?

你買曼秀雷敦/ClearBlue都可以呀, 預祝你bingo

複式洋房

原文章由 siujanjan 於 08-3-18 15:05 發表

你買曼秀雷敦/ClearBlue都可以呀, 預祝你bingo

唔該晒你呀.

大宅

原文章由 appleleelo 於 08-3-16 09:01 發表

看完你的po,心情好很多了!你係一個很堅強的人 ...恭喜你已經做媽媽...我會加油的!昨天晚上無訓...諗好多野,決定再嘗試半年再決定做iui...多謝你呀!

appleleelo,

唔好客氣啦我都係將我既經歷話比d sister知等佢地唔好唔好開心, 你依加心情好d甘我都安樂d。有時d野係甘架一切都係一個"緣"字你唔好太緊張呀!!!!努力, 你仲後生。

大宅

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-17 08:51 發表
yc_bb

yc_bb / siujanjan, 其實陀b辛唔辛苦架? 我見有d人話會喘氣 ...

卡b豬

其實我當初都係架因為太focus左去有無懷孕既徵兆所以好多野都覺得同平時唔同甘就會好緊張以為係但最後都係........

初初一d喘氣都無架但6個月開始就有啦, 依加加埋腳腫就開始辛苦啦有時行一兩層樓梯都喘氣架但都要行如果再唔行下我對腳仲腫呀。

首頁

尾頁

跳至