夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

mc 發表於 14-11-14 11:49
回覆 babimini 的帖子

夫妻之間的感情,
多謝你對我講咁多我都明佢真係壓力大左好多, 有時我都會對佢黑面或發佢脾氣
但佢由始至終都對我好溫柔, 好體貼, 放工反而係佢買野食買糖水返黎俾我食!
你講得岩, 我而家要做既係重新吸引佢去注意我, 佢已經夠好, 可能反而係我習慣左佢, 係我做得唔夠好
我真係下定決心要努力減肥, 減到好似未生之前咁!
睇到你講咁多, 個心舒服左好多..多謝你!

公爵府

樓主你試下冷落下佢,冇成日圍住佢轉,睇佢有没覺得唔自在,有既,自然就會癡番你喇

複式洋房

hoganbaby 發表於 14-11-14 13:10
樓主你試下冷落下佢,冇成日圍住佢轉,睇佢有没覺得唔自在,有既,自然就會癡番你喇 ...
我試過, 但佢由朝早番工一直打俾我問我發生咩事, 問到夜晚訓教, 我覺得好煩, 就唔敢再冷落佢喇

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

已經做緊ftm,老公都幫手已經好好呀, 我要番工, 佢有時肯幫我一兩晚都已經好開心, 有時係我醒左湊埋bb訓番, 佢都唔知我半夜醒過

我諗當你要番工, 又要幫手, 你都對呢樣野無咩興趣
我同老公都冇架, 大家都唔想, 因為真係太攰, 完全無mood
或者你做多d, 唔使佢幫手, 等佢好好休息
佢又會有番個mood 呢?

你好幸福架, 要好好珍惜呀

伯爵府

有時食完飯,放假可以同埋小朋友係屋企附近公園行下,甚至郊野公園,行下影下相,再回家簡單煎件靚扒+甜椒,帶子,蘆筍。
呢d生活不知多溫馨,多幸福,哪會再分2人世界,3人世界呀!!
過好,每一天!

禁止訪問

複式洋房

kissgoodbye 發表於 14-11-14 13:47
已經做緊ftm,老公都幫手已經好好呀, 我要番工, 佢有時肯幫我一兩晚都已經好開心, 有時係我醒左湊埋bb訓番, ...
唉, 我都明白佢壓力大既, 可能係我冇自信, 好CARE呢樣野姐!或者我真係太依賴老公... 多謝你! 以後我會勤力D, 等老公冇咁辛苦, 希望可以改善到

複式洋房

fishwawa 發表於 14-11-14 13:55
有時食完飯,放假可以同埋小朋友係屋企附近公園行下,甚至郊野公園,行下影下相,再回家簡單煎件靚扒+甜椒 ...
可惜我老公超冇情趣, 佢好少肯同我周圍去, 影相都唔制, 哈哈有時會去附近行下囉, 不過帶住呀仔又好似得個行字, 冇咩特別野做到
以前我地好鍾意睇戲, 而家帶住呀仔又冇得睇, 連出去食個飯都要擔心呀仔扭計!
唔知邊度有D會所/波波池之類既地方同呀仔去玩下可能開心D!

複式洋房

samson2948 發表於 14-11-14 13:59
抽時間兩人拍吓拖,有D 男人鍾意拍拖感覺,
帶住呀仔真係好難拍拖! 以前鍾意睇戲而家帶住呀仔都冇得睇!出去食飯又怕仔仔扭計

翡翠宮

慢慢時間長感情就會變親情,你有一個咁嘅老公已經好好,好多都唔會幫老婆湊bb,覺得生完bb教同湊都係老婆嘅事,自己掛住打機

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

回覆:變了

或者係生活有壓力,家庭有壓力,所以就想求求其,一日過一日,無晒動力。
或者你地都要一個假期或衝擊,可能放底小朋友,二人世界下,唔好講生活小事,享受下同平時唔同的生活步伐,可能會有返戀愛的感覺。

禁止訪問

回覆:變了? 淡了? 厭了?

洋房

你諗多咗了,你老公好顧家,你好幸福。

別墅

引用:Quote:iris_ng74 發表於 14-11-13 23:16 你

原帖由 babimini 於 14-11-14 發表
我都明, 但女人總會亂諗野..成日明知冇可能, 都會覺得佢係咪出去偷食!
我相信如果佢知你咁諗,佢一定好傷心
其實你應該好清楚你老公嘅本性係會唔會出去花天酒地,你無謂再有呢d多餘嘅想法
調返轉頭,你一心一意去打理屋企照顧仔女,但原來你老公覺得你係尤手好閒無所事事,都唔知你會唔會帶d男人返屋企搞三搞四嘅,你會有乜感受?
如果要諗埋呢d無謂嘢,不如諗下搞d小驚喜去氹下老公喇
難得遇到個咁好嘅,一定要好好珍惜哦

禁止訪問

引用:同C6拍拖兩年, 結婚一年, 仔仔8個月大一直

複式洋房

回覆:變了

諗下啲新意思,比啲驚喜佢!

別墅

引用:Quote:原帖由 babimini 於 14-11-13 發表本

原帖由 guzzia 於 14-11-14 發表
其實你c6同我c6有啲似。唔同係我仲大肚中就生。其實我c6真係好好到依家對我都好好 我好appreciated.要知足 ...
我同你一樣,大肚中就快生,有左之後所有家務都係我老公做哂。有時我發下脾氣佢又忍我。雖然我對住佢都好似已經冇咩火花,對住佢好似親人咁,已經冇哂當初拍拖果種愛情既感覺,但我都仲好感恩有佢做我老公,因為唔係個個男人都肯放工番到屋企幫我做哂家務。女人就係咁,有時身在福中不知福。樓主唔好亂諗野啦~ 其實你老公都不知幾錫你,你亂諗野反而比到壓力你老公tim呀。

samson2948    發表於 14-11-14 23:18

大宅

回覆:babimini 的帖子

我都覺得你好幸福了!可能你係ftm, 係屋企會諗多咗,好好珍惜!我有時都埋怨c6唔夠好,但係點可以比較呢?咁樣咪使自己唔開心囉!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 guzzia 於 14-11-14 發表其實

複式洋房

回覆:babimini 的帖子

唔好亂諗

首頁

尾頁

跳至