跳至

首頁

尾頁

大宅

陀阿B重左50磅!生完開刀輕左30磅,但坐月(3個月)重番20磅,宜家開始減肥節食3個星期輕左5磅, 仲有30幾磅要減!
真係要好努力,先至可以穿著番以前d衫!

大宅

今次生完細仔的最大Bonus係比未有BB前輕左25磅(雖則仍有12X lb), , 成個孕期重左12磅,阿仔出生時7磅, 坐完月輕左40磅,希望唔好反彈咁多啦(過完新年後已重左幾磅啦!!!)

大宅

未生之前重咗23磅, 生咗之後重咗10磅, 現在比之前重咗約2-3磅, 但個肚啲肉好鬆, 我估多咗嗰啲重量起晒個肚到.

複式洋房

陀囡囡時重左50磅, 生完已少左30磅, 但返工後好似無點瘦過! 部份鬆身衫都叫做著得番, 唔知係咪因為開刀, 個肚腩仲有好多肥膏, 個HIP唔駛講, 搞到未著得番以前D褲

複式洋房

有o左bb時重o左4x磅, 生完瘦番20磅, 返埋工2個月多, 依家重有14-5磅先回復之前身型.

暫時all jeans, 西褲都著唔到, 成身都肥晒, 最勁o係pat pat同大脾.

男爵府

修身

我比之前重咗5磅,著前D褲會好紮!

[ 本文章最後由 HILLBB 於 08-4-3 20:08 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有左bb重左30磅
而家生完好似未有左咁..仲瘦過以前
得100磅..真係慘
but我無去減係因為湊仔仔湊到瘦左

民房

原文章由 pauline6 於 08-3-26 19:50 發表
pauline6.... TOTAL 重40lb, 現仍有10lb, 舊牛仔褲仲
未o岩,唔知點減,冇節食

Hi,

我個B~Jove佢都已經4個半月多嘞, 下星期12號就5個月大嘞, 我生時重咗50磅, 宜家118磅仲差10磅先回復以前咁, 腰圍低腰成28吋, 啲紋仲係好勁, 我諗都係冇得攪因我媽咪同亞姨啲紋都係好勁.......遺傳呀!!!!! 不過條腰骨真係生完就差咗,你哋有冇腰骨痛呀??

Esper
[url=hongyi]hongyi[/url]

珍珠宮

畀面勳章

回覆 #1 esperchui 的文章

條腰骨勁痛呀!同埋隻手臂都係好痛, 尤其係喂奶個陣時, 好想阿b快快趣飲完,唔使咁痛。唔知係咪心理作用, 覺得條腰好似"咩"左咁, 聽講可以食鹿尾巴補腰骨既, 不過我仲喂緊人奶, 唔敢亂來。

大宅

生完 4 個半月仲有 20 磅要減, 仲未著得番以前 d 褲, 不過衫就可以著番 (因我主要肥哂響下身), 手臂可能因為成日抱 b 所以瘦左少少, 但個鬆拋拋既肚腩真係冇哂辦法..... 見倒佢我就好傷心.....

大宅

我都覺得生完條腰骨好容易攰,唔覺唔覺成日灣腰,宜家有少少寒背

複式洋房

回覆 #8 adfayfay 的文章

生前重左30磅,生完還有10多磅,肚腩有一大塊肉。現在4個月,體重比未有時輕咗5磅,可能係餵人奶關係,我無節食,食量係多咗一倍。可能係我不停地食,阿b不停地吸,所以以前d衫褲都著得落。但係肚腩的肉仍還在,都唔知點算

大宅

我重有十幾磅, d肚腩肉好勁...

上星期去一間好耐無幫襯既藥房買野, 個老板重恭喜我有咗 , 非常尷尬.

[ 本文章最後由 ync_224 於 08-4-9 01:07 編輯 ]

別墅

我都total重左40幾磅呀...而家都係仲有十磅左右啦,都冇特登減呀,自己湊b仲勁過特登減呀...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

陀B重左30幾磅,開刀,未够三個月,身形和體重都回復返未有BB之前甘,甚至PAT PAT細左,腰住都小左,因為以前D褲依家著起身都好鬆;
平時并無特別節食,(因喂緊人奶)但都唔會好為食,多系一飽肚就唔會再吃野,臨訓前就會輕輕做下熱身既運動,無出過汗

[ 本文章最後由 天賜晶瑩 於 08-4-10 18:27 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唉><我有左就重左30磅..生完就輕左10磅..之後再一直瘦..去到而家好似瘦過字生..得100磅..我想肥d

複式洋房

原文章由 arcaar 於 08-4-10 20:07 發表
唉>

好似無變動過...未生時重左成50-60磅, 生完輕左25磅...停左....help個pat pat大肶同埋條腰, 肚腩....唉...無眼睇了.....

複式洋房

陀BB體重由88LBS去到125LBS
生完BB到依家零運動...
但最近可以著返以前的衫褲了
現在體重92LBS~~^^

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

別墅

就快6個月

仲係139lb, 已經日返工通霄湊B,都唔瘦,點算? ...希望停奶後節食幫到D!

首頁

尾頁

跳至