自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

又會唔會係當時佢有白事O係身呢,因為我之前都係有白事,所以同事結婚我都人唔到禮唔到.
Rosa

大宅

原文章由 pauline6 於 08-3-30 16:11 發表
老公的舊同學真係夠厚面皮,
我地結婚"人唔到禮唔到",
而家居然好意思派帖俾我地...

派帖的gathering 已經唔出席(唔出去攞帖)
居然仲好意思派到我地的樓下...(落樓下攞)

真係夠厚面皮

香港真係什麼人都有.... ...

老公舊同學係咁, 妳就已經咁嬲, 如果嗰個係妳親家姐, 妳估妳會點 ??
我就係咁啦.....7前年, 我同老公結婚兼同個囡擺埋滿月, 一次過攪掂埋佢, 妳估吓我個所謂親家姐點做....包妳估佢唔到, 成家無到, 但禮有到, 一封廿蚊嘅利是......
我依家等佢娶新抱架.....我一定封番封大利是過佢架.....多佢十蚊.....咁多囉.....我仲要一家幾口去食一餐添啊.....

[ 本文章最後由 cherrytso 於 08-3-30 20:41 編輯 ]

子爵府

原文章由 cherrytso 於 08-3-30 20:39 發表

老公舊同學係咁, 妳就已經咁嬲, 如果嗰個係妳親家姐, 妳估妳會點 ??
我就係咁啦.....7前年, 我同老公結婚兼同個囡擺埋滿月, 一次過攪掂埋佢, 妳估吓我個所謂親家姐點做....包妳估佢唔到, 成家無到, 但禮有到, 一封 ...

下!下!咁樣?!,你地係咪好大仇口,一直唔?咁而家有無聯略,有無去拜年?你亞媽點講?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我妹結婚, 我媽個邊有個親戚(先生夫人), 仲要係專業人士, 又係人唔到禮又唔到, 我媽話下次擺酒一定唔會請佢地喎!!:;pppp:

我話係啦, 費事連餅卡都蝕埋!!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

珍珠宮

算啦,唔好放係心度,請得飲既都係辦喜事,無謂為左別人做唔做人情或做幾多人情而耿耿於懷

雖然我唔係大富大貴,但個陣結婚,請得既親戚朋友,都係想佢地黎見證我的婚禮先請,有人做好大份禮,亦有人只係送個值十幾蚊既相架,我都一樣歡迎,因為各人的經濟能力/價值觀唔同,只要佢係真心黎賀我既,我都開心架

我會留返D腦細胞記D開心快樂既回憶

大宅

好媽媽勳章

如果自己有白事, 都要同主人家 "單" 一sing 架

原文章由 yyRosa 於 08-3-30 19:57 發表
又會唔會係當時佢有白事O係身呢,因為我之前都係有白事,所以同事結婚我都人唔到禮唔到.

伯爵府

唔去, 當無收過帖~~~ 一定要"照板轉碗"!!!

伯爵府

I will treat him at the same way he treat me or sent him a red pocket with funny words instead of money "you have today!!! "

伯爵府

原文章由 phoebelamlam 於 08-3-30 18:49 發表

如果係我就當無收到任何GE野呀

我都係咁話,當咩都無收過

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

會不會
當其事佢地有白事在身
所以先咁

若不是
梗係同佢黎一個禮上往來喇!
(末必hurt到佢
or
俾10元佢算做唔到人情(在你立場已做好自已)

(可能佢收左反而仲激c佢)

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 pauline6 於 08-3-30 16:16 發表
當然啦...
仲有居然連我老公個姓氏 都寫錯

無此人,當無事發生

洋房

:;pppp: :;pppp:

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

吾駛理佢, 當收吾到張帖, 以彼之道還施彼身

公爵府

原文章由 cherrytso 於 08-3-30 20:39 發表

我就係咁啦.....7前年, 我同老公結婚兼同個囡擺埋滿月, 一次過攪掂埋佢, 妳估吓我個所謂親家姐點做....包妳估佢唔到, 成家無到, 但禮有到, 一封 ...

恕我多事,是否她怪你未婚生子?

公爵府

當年有無事先通知唔到?如果有,那就ok,因我當年結婚,已經又好些朋友同事,事先通知,之後無做人請.我又覺得ok,因已知,無計人數,最多蝕餅卡和會禮利是.小數目,無需耿耿於懷.

男爵府

我試過朋友人禮都唔到,我無嬲佢,因為古到佢梗有原因
後來知道,佢屋企有白事,佢見我做紅事,無同我講
另外男家有親人無做人情,算羅
後尾佢結婚我都有做比佢,唔少架,鬼叫係親人咩

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我果陣個舊同學都係咁~~
到自己結婚啦, 仲衰到用男家名義發帖,連餅卡都慳返
結果我都係人唔到,禮唔到~~:;pppp:

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 Leomummy 於 08-3-30 16:14 發表
學返佢咁,都係人唔到禮唔到,禮尚往來嘛

網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

珍珠宮

畀面勳章

分明屈人人情喎

首頁

尾頁

跳至