婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

回覆:fatpanda 的帖子

其實佢又唔會話成日嚟,因為佢焦點唔係我C6。佢要條key嚟威啫,所以堅唔想俾佢

男爵府

回覆:cream090909 的帖子

俾娘家我C6極之歡迎,所以佢無得輸

公爵府

2024勳章

明知你C6大頭蝦成日唔記得有鎖匙, 又明知佢會預比鎖匙你99, 點解唔一早裝修時用電子鎖, 用電子鎖就算你C6比左密碼你99, 自己鐘意就換下密碼佢邊可能記得咁多

男爵府

回覆:annakit 的帖子

而家已經係電子鎖...但係只係開大門,仲有度閘,都要鎖匙開

水晶宮

回覆:C6係都要俾新屋鎖匙99...好唔開心呀

講明唔俾,同c6講冇理由成世要依賴佢阿媽,如果第日佢阿媽有咩冬瓜豆腐咁邊個keep匙?要習慣下唔好唔記得帶鎖匙,諗d方法幫佢

伯爵府

BabyFungT 發表於 14-12-3 23:45
我99好識做人,唔會立亂嚟,同埋佢嚟親都係表示攞湯,攞餸嚟。加上C6真係成日無帶鎖匙,嚟緊一星期我有2日 ...
你都話99識做啦! 而你老公又好公平地俾一套你媽媽,你覺得你媽媽好鍚女婿,你老公都會覺得99好鍚你姐. 公平D啦! 你只可同老公講只要99有一次冇通知下上來,就即換鎖. 利申:我都放咗套係99家,而99亦從來唔會不通知下殺上黎

複式洋房

回覆:BabyFungT 的帖子

唯有喺屋企時落鎖

侯爵府

唉...我c6又咪係一句聲都冇俾咗99

大宅

愚孝

珍珠宮

引用:俾我娘家C6十分歡迎,仲開聲叫我媽媽得閒嚟

原帖由 BabyFungT 於 14-12-03 發表
俾我娘家C6十分歡迎,仲開聲叫我媽媽得閒嚟住(爸爸早幾年走了,而家得媽媽)。因為我哋喺裝修期間喺娘家住, ...
你c6 做得好大方呀! 其實你c6 已話左99 叫佢唔好再帶朋友去你度已經ok 啦!我地之前自己住都有擺低鑰匙比99 , 以防忘記帶鑰匙。

雖然唔識你99, 但從來99同新抱嘅角色就係有衝突架啦, 唔使用到奸來形容嘅

珍珠宮

引用:我哋住最近就係99,娘家仲遠啲啲...無得揀

原帖由 BabyFungT 於 14-12-03 發表
我哋住最近就係99,娘家仲遠啲啲...無得揀。真係唔明,我C6明知99對佢唔好,當佢提款機,都仲要咩都俾佢, ...
講真,確實係c6 啊媽揍大佢,呢份感情係無野可以代替。你c6咁順佢啊媽意,即係佢都錫啊媽啦!呢d 係佢兩母子嘅關係,即使係老婆,唔抵得就唯有睇少兩眼囉!

呢樣野我以前都唔明亦唔會buy, 不過當生左仔,而又一日一日睇住佢成長成為年青人, 漸漸有自己嘅生活,而你本來係佢生命中最愛而又係唯一嘅女人, 到一下子佢走左去另一個女人嘅身邊,而呢個女人已霸晒愛兒嘅全部時間, 連部份屬於自己同啊仔嘅私人聯繫都要干涉個種心境,真係好難平衡。

我有排都未係人99, 但睇住啊仔大已感受良多,對99 又多左一份體諒。 明白唔係每個99 都好相與, 但當你覺得99 霸住你老公嘅時候,同樣99 亦覺得你霸住佢個仔。 互相體諒,多一分包容。 你c6 都好做人d 呀!

sorry, 太長篇,有感而發。

男爵府

回覆:薯圈 的帖子

多謝你。其實我好明,所以我對99都好尊重,亦順從每星期都例必番去食飯,節日正日都俾佢先,亦係我叫C6加99家用。C6識我之前都無咁樣番去,係識我之後先番多咗,而99其實唔係一定要成日見C6,亦對C6唔好,但因為C6
會俾錢佢,同埋俾到面佢威,所以99門面功夫做得好足,好似對我C6好好咁,我初時識佢都以為係,但經相處後,其實唔係。
如果99真心對我C6好,錫佢,其實我唔介意,但由我哋攪結婚,我尊重都佢俾佢幫我擇日嗰日開始就已經係錯....(詳情太長編,淨係講,佢搵人擇嗰日係大兇日,同埋沖正我,沖正C6...,已經令我癲咗,我媽媽知道後喊咗出嚟)

我仍然會對佢相敬如賓,尊重佢。但只求99咪再搵我同C6笨

男爵府

回覆:薯圈 的帖子

Haha...奸係我C6用嚟形容佢自己阿媽架,因為佢知自己阿媽咩料,亦知自己只係提款機。屋企有事要俾錢裝修整,就開口埋口間屋我C6都有份。到我C6想擺幾箱嘢喺佢度,就話你都搬開咗啦,無位呀,丟啦!實情係,佢要留位擺佢寶貝孫女啲嘢,而我同C6間屋細啲,之前已經搬走晒啲嘢,但有啲C6兒時物件想keep番喺99度都唔得(99家係絕對有位擺)。如果我要講99啲勁嘢,真係有排講。亦因為種種事發生,令我對99心淡亦更討厭

男爵府

回覆:jackiemei 的帖子

咁我C6會經我俾99.....因為佢咩都唔理,只會點我做

男爵府

回覆:Babeet 的帖子

99好醒,知有人會按鐘。佢最常係會喺我哋番工時間先嚟

男爵府

回覆:貧窮媽媽 的帖子

現時唯有拖住先,俾就俾硬,我都唔想同C6攪到咁薑。睇下點樣令99唔好濫用條匙架啫。如果俾我知道佢又吼我哋唔喺度帶人上嚟睇樓,我就落閘封門

男爵府

回覆:ivyko 的帖子

99對我點,C6好清楚。喺我小x後煲冬瓜俾我飲(連C6都知唔飲得)。結婚擇日係沖正我....所以C6都知佢阿媽對我都係表面好同埋做俾人睇,而唔係真心...俾得99,我就一定會俾埋我媽媽

大宅

我個case係,個時拍拖,c6買樓為結婚,不過個時只係女朋友。屋企鎖鑰c6全家都有,6299姑仔⋯
當然而家婚後都一樣。
我返工時 62有時會自己貢上來睇報紙(我sl撞過佢幾次)
99就 久唔久上來清潔
而家有小朋友更加上得來多。
不過無法子,控制唔到同埋我見唔到都問題不大

男爵府

回覆:kammyying22 的帖子

全家...間屋大家有份嗎?你哋係咪住得好近架?62又會嚟睇報紙,真係好攪笑喎。你C6無出聲咩?你SL係要休息,條鎖匙俾你哋唔係咁用,如果有一日你喺屋企無著衫,佢哋開門咪睇晒?又或者你哋平日放假喺屋企無閂房門咁激戰緊,佢哋一開門都有聲聽到,好無安全感囉。亦係我最唔想發生嘅事

男爵府

唔好俾,99好鍾意當自己家。
唔通知自己開門
有朋友泵奶時,被99開門

首頁
12345...7

尾頁

跳至