跳至

首頁

尾頁

大宅

學校衛生好好, 但小朋友咁close, 一個病, 好易spread開.

我會諗, 俾佢病下同細菌打下, build up多d低抗力.

不過, 可能之前church個hall裝修, 係地下有蓋操場幾多蚊, 囡囡試過幾次咬到腫晒. 要同小朋友做足防蚊措施.

原文章由 chingchingkwan 於 08-8-15 15:32 發表
知唔知學校衛生措施如何!!!

複式洋房

原文章由 yonniemarn 於 08-8-15 15:40 發表
學校衛生好好, 但小朋友咁close, 一個病, 好易spread開.

我會諗, 俾佢病下同細菌打下, build up多d低抗力.

不過, 可能之前church個hall裝修, 係地下有蓋操場幾多蚊, 囡囡試過幾次咬到腫晒. 要同小朋友做足防蚊措 ...

我見有好多入校前要車換鞋而禮賢會就唔使.....係咪真係好d呢?

大宅

換鞋係衛生d, 不過通常係返全日要午睡果d先會要換鞋.

原文章由 chingchingkwan 於 08-8-18 09:35 發表

我見有好多入校前要車換鞋而禮賢會就唔使.....係咪真係好d呢?

男爵府

我想問大家有無小朋友是搭陳太的校車, 請問知吾知道頭幾天可吾可以陪上車到學校?
另外, 如果頭一星期自己帶小朋友返學放學, 第二個星期才跟校車, 吾知得吾得呢?

大家有無買到學校的帽, 因我囡囡個頭好細, 跟本帶不到, 是否一定需要買呢, 用其他帽得吾得呢?

真吾好意思, 咁多問題, 因我實在太緊張!

複式洋房

原文章由 wingtam2910 於 08-8-20 13:32 發表
我想問大家有無小朋友是搭陳太的校車, 請問知吾知道頭幾天可吾可以陪上車到學校?
另外, 如果頭一星期自己帶小朋友返學放學, 第二個星期才跟校車, 吾知得吾得呢?

大家有無買到學校的帽, 因我囡囡個頭好細, 跟本帶不 ...

我同你想法一樣, 陳太話頭1-2日可以跟車!
幾時想比小朋友搭都得既!
我有買帽,我女女都唔啱size架

男爵府

chingchingkwan,

多謝你的回覆, 到時我囡囡便同你囡囡一齊搭陳太車,
請問你會在那裡上車?
8月27日你去吾去家長會呀, 有什麼要準備呢?

大宅

八月二十八日先係家長日喎...我都係陳太架校車呀...新中華上!到時見喇

複式洋房

原文章由 wingtam2910 於 08-8-21 13:11 發表

多謝你的回覆, 到時我囡囡便同你囡囡一齊搭陳太車,
請問你會在那裡上車?
8月27日你去吾去家長會呀, 有什麼要準備呢?

頭一個月我會自已湊住先, 到佢適應左就搭school bus, 28号去呀......要攞school bag 嘛

大宅

開左學幾日, 請問大家有咩感受??我暫時覺得都幾好, 只係仔仔上褓姆車會喊一陣!

原文章由 chingchingkwan 於 08-8-23 12:18 發表

頭一個月我會自已湊住先, 到佢適應左就搭school bus, 28号去呀......要攞school bag 嘛
[url=makaching.no-ip.com]我係網頁新手,得閒黎睇0下我個小B豬![/url]

複式洋房

現在都覺得ok...我亞仔第一日哭咗好耐...第二日就ok啦...亞仔讀甲班...你地呢?

大宅

我仔仔讀B班, 上車都會喊!

原文章由 hkwaterspa 於 08-9-4 13:05 發表
現在都覺得ok...我亞仔第一日哭咗好耐...第二日就ok啦...亞仔讀甲班...你地呢?
[url=makaching.no-ip.com]我係網頁新手,得閒黎睇0下我個小B豬![/url]

複式洋房

得閒見下面...話晒都同一間學校呀!

原文章由 B媽 於 08-9-4 14:33 發表
我仔仔讀B班, 上車都會喊!

子爵府

e, 我阿囡都係讀甲班wor

原文章由 hkwaterspa 於 08-9-4 13:05 發表

複式洋房

原文章由 B媽 於 08-9-3 15:34 發表
開左學幾日, 請問大家有咩感受??我暫時覺得都幾好, 只係仔仔上褓姆車會喊一陣!

我女女都ok無喊, 佢讀上幼乙班, 香蕉組 我諗住自已湊多一排至坐school bus, 我想知係咪遲d無得陪上班房呢?

男爵府

我囡囡都係乙班蘋果組,吾知你係吾係第一日同你說過話既媽咪呢?

她每天都說不想返學,每天上校車都哭,她說因不認識D小朋友所以好驚,希望遲D會好D啦。

複式洋房

你好...我亞仔係香蕉組...你呢??

我係自己帶佢噃學...你係咪呀??

原文章由 happyalice 於 08-9-5 16:51 發表
e, 我阿囡都係讀甲班wor

大宅

我仔仔同你女女一組呀!!多多指教!

原文章由 chingchingkwan 於 08-9-6 10:00 發表

我女女都ok無喊, 佢讀上幼乙班, 香蕉組 我諗住自已湊多一排至坐school bus, 我想知係咪遲d無得陪上班房呢?

複式洋房

原文章由 wingtam2910 於 08-9-6 13:41 發表

我囡囡都係乙班蘋果組,吾知你係吾係第一日同你說過話既媽咪呢?

她每天都說不想返學,每天上校車都哭,她說因不認識D小朋友所以好驚,希望遲D會好D啦。 ...

我個小朋友每日都話吾返學,一起身就喊,一見到校車就喊得仲勁.但放學就冇事,希望佢快D識應啦,至於學校方面,我覺得校長有D問題,好似開家長會個日,校長講學費嘅時候話"其實係區好抵讀,有咁嘅設施,等等.....,我覺得佢吾應該對住D家長講囉,仲有呀,返學頭2天,我個仔放學好急,因為學校冇同佢地去尿尿,我打電話問校長,校長話小朋友自己識舉手,我就答佢,我個小朋友每日返學都喊,仲點會舉手話要去尿尿呀,跟住佢好多解釋,但呢幾日問個仔,佢都話有去尿尿啦.

大宅

我仔仔讀上午乙香蕉組

大宅

你有無問校車司機佢喊幾耐?? 我開頭好心痛, 點知開車後轉個彎就唔喊, 所以我而家都唔理佢!

原文章由 希希 於 08-9-9 12:58 發表

我個小朋友每日都話吾返學,一起身就喊,一見到校車就喊得仲勁.但放學就冇事,希望佢快D識應啦,至於學校方面,我覺得校長有D問題,好似開家長會個日,校長講學費嘅時候話"其實係區好抵讀,有咁嘅設施,等等....., ...

首頁

尾頁

跳至