跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:保記一定多功課 我小朋友讀緊保記幼稚園,k

原帖由 momoakira 於 15-01-02 發表
保記一定多功課

我小朋友讀緊保記幼稚園,k3已經中英默書
可以透露邊間保幼嗎?難應付嗎?

水晶宮

我覺得兆霖漸轉型會開始慢慢谷囉!

之前可能就真是唔谷,輕鬆d,但家書都寫,暗示家校作好心理準備..

學校都想多d同學派band1吧…

反之梁周比以前無咁咩了..轉了校長?五邑仲谷過梁周啦!有朋友讀五邑同梁周

水晶宮

五邑d試卷都幾深,兆霖d試卷份量都開始多,仲多過梁周添! 本人對比過

大宅

回覆:梁周順琴 VS 兆霖

兆霖如果得15分, 吾知有冇機會呢??

水晶宮

littlebeepig 發表於 15-8-28 00:30
兆霖近年都好hit,有不少朋友今年都入唔到,羊群心態,每一段時間某幾間學校都好hit,人說多左漸hit..官小以前都好多人想入一樣...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:兆霖如果得15分,+吾知有冇機會呢??

原帖由 littlebeepig 於 15-08-28 發表
好難講,聽聞來年派位又會少左啲位

珍珠宮

2024年龍年勳章

若問我覺得兆霖好唔好,我覺得學校內部有d....唔知點講,唔公平吧…..唔方便講得太白,唉…

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:若問我覺得兆霖好唔好,我覺得學校內部有d.

原帖由 小ice 於 15-09-02 發表
若問我覺得兆霖好唔好,我覺得學校內部有d....唔知點講,唔公平吧…..唔方便講得太白,唉… ...
即係點唔好講啲唔講啲好喎

禁止訪問

引用:兆霖如果得15分,+吾知有冇機會呢??

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 littlebeepig 於 15-08-28 發

原帖由 rodybaby 於 15-09-03 發表
我覺得第一round自行應該無機
唔洗講覺得唔覺得,上年20分或以上有24人抽20個位,結果有4個20分抽唔到

今年得返15個位,情況更癲,唔好問我點計到15個位,因為往年佢世襲生多到蠶食統一派位,估計今年繼續係咁,自行收生計分最終只有20%, 20% x 75 =15個位

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

大宅

引用:若問我覺得兆霖好唔好,我覺得學校內部有d.

原帖由 小ice 於 15-09-02 發表
若問我覺得兆霖好唔好,我覺得學校內部有d....唔知點講,唔公平吧…..唔方便講得太白,唉… ...
覺得唔公平,點解唔講出來?

你係讀緊?還係聽朋友個朋友講咋??

大宅

回覆 小ice 的帖子

請問我係咪有小朋友讀緊兆霖啊?我仔仔才剛入讀兆霖小一,才兩天,就有通告派發關於英文、數學、常識課的補習班報名資料,才小一喔,就開始訓練考試技巧!?這並不是我黎兆霖的初衷囉!

大宅

回覆 小ice 的帖子

sorry,更正,請問子爵府你係咪有小朋友讀緊兆霖?

禁止訪問

引用:回覆 小ice 的帖子請問我係咪有小朋友讀緊

公爵府

好媽媽勳章

引用:回覆 小ice 的帖子請問我係咪有小朋友讀緊

原帖由 dengyinxin 於 15-09-03 發表
回覆 小ice 的帖子

請問我係咪有小朋友讀緊兆霖啊?我仔仔才剛入讀兆霖小一,才兩天,就有通告派發關於英 ...
吓,補習班其實不嬲有,我仔喺兆霖讀時都已經有,不過我覺得學校d補習班係湊仔托管多過教,有補習班都係幫吓d在職父母,喺學校補埋習,做埋功課又唔駛父母再搵人湊放學再去補習社做托管咁麻煩囉

男爵府

dengyinxin 發表於 15-9-3 23:49
回覆 小ice 的帖子

請問我係咪有小朋友讀緊兆霖啊?我仔仔才剛入讀兆霖小一,才兩天,就有通告派發關於英 ...
hi, 你說的是那些是純白色A4紙上網學的嗎? 如果係, 那不是學校搞的, 學校只係幫手派, 有興趣先自行參加, 都可留意, 如參加要交錢, 都係果D機構自己派人來收的. (我年年都無參加)

瑪瑙宮

回覆:梁周順琴 VS 兆霖

如果呢兩間學校排 ,其中一間會1-1-1,另一間會0-2-2。

如果1-1-1 入唔到,咁 0-2-2 易唔易扣唔扣得入?

大宅

引用:如果呢兩間學校排 ,其中一間會1-1-1,另一

原帖由 miffymiffy 於 15-09-13 發表
如果呢兩間學校排 ,其中一間會1-1-1,另一間會0-2-2。

如果1-1-1 入唔到,咁 0-2-2 易唔易扣唔扣得入?:w ...
舊年0-2-1連interview機會都無....

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+miffymiffy+於+15-09-13+發表

原帖由 ync 於 15-09-13 發表
舊年0-2-1連interview機會都無....
邊間? 唔係掛

大宅

引用:如果呢兩間學校排+,其中一間會1-1-1,另一

原帖由 miffymiffy 於 15-09-13 發表

如果1-1-1 入唔到,咁 0-2-2 易唔易扣唔扣得入?:w ...
多口一問,咩叫111?021?

首頁

尾頁

跳至