論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 Aurea 的帖子

開名啦!老實講,僱主有錢關佢屁事?有錢都唔一定要分多啲俾佢囉。
叫佢過主啦!

大宅

引用:我工人姐姐剛半年,+還晒$,+前晚突然對住個C

原帖由 Aurea 於 15-01-01 發表
我工人姐姐剛半年, 還晒$, 前晚突然對住個CAM 挑戰我 話唔撈, 不知所謂.... 仲要嫌我無$, 最唔鍾意小朋友, ...
等你開名啦~

大宅

我之前用過1印1菲新到香港都可完約,估唔到而家工人質素真係越黎越差,我剛剛請左個做左6天既印公主(仲話第一次黎香港),望住佢做都冇心機湊小朋友,所以忍痛一刀 切,但而家agent都照放出黎賣。您地話,唔想做又何必黎呢?佢地知唔知黎香港係做野架
佢地好似黎入選妃嬪咁

大宅

回覆:hiulam0904 的帖子

見到你地咁,有D唔敢炒我E加個肥賓。佢地來港後通常會不斷揀工,就算巳做緊一份,個心好唔定,成日同D同鄕比較,但又唔比埋D功夫,可能人地好勤力又聽話聽教呢!人家對D工人好,一定因為佢聽話至有奬,佢地聽左當老馮,真係比D無知工人激死!佢一定係後生D啦!請后生有排教,請超過35歲就難教,都係激死。靜係叫佢著多件衫,唔好冷親,就講到口嗅,之後放假後就冷親,一做野就病,工作量𣎴多,一大一2歲半,都要成日搞到我係醫生面前,好似我唔比詎訓,搞到我好demand咁,我好想換過一個,佢成37歲,都仲要放假扮靚,唔肯著厚衫,因唔夠瘦,但自己又唔肯買衫(厚),比佢吹到脹曬

禁止訪問

珍珠宮

回覆:姐姐對住個 CAM 公然挑戰我!!!

開名

洋房

yandy.yandy 發表於 15-1-2 08:12
佢地吹水勁話吹水波千祈唔好聽佢地講,我已家對姐姐方法,小說話多做事, 唔會可憐佢出外打工有幾慘 ...
非常非常同意,佢地要知道佢地離依度係希望搵到錢返祖國,唔係黎俾氣我地受。佢地班大帝要黑面,更令我地唔會對佢地心軟。佢地黑面,唱衰我地,我地唔一定要聽唔一定要受氣,我每天都這樣跟自己說

侯爵府

每一個第一日番工同佢講: 香港而家入境處新做法,如短期內断兩次約,会吾出到新working visa, 吾信叫佢自己打比入入境處。重有如工人突然吾做玩野,記得即時打电話比入境處投訴,如好多人咁做,入境處会对呢d工人好嚴

公爵府

開名

男爵府

回覆:yvonnekelvinBB 的帖子

我已家唔會貼錢買難受

別墅

回覆:Aurea 的帖子

勁似我之前見果個,係咪皮膚黑蚊蚊,小肥,佢有流利普通話,台灣6年照顧老人家,香港半年斷約,2月可開工但屋企人傾向識廣東話冇揀佢

禁止訪問

男爵府

回覆 Aurea 的帖子

寫信去入境處, 正常佢係你到未完約入境處不會批visa,
另新例, 外傭在短期內斷約, 之後都好難出到visa

大宅

唔好意思, 我前排部機down 左, 上唔到網.
呢個不知所謂既印姐, 最終同我resign 左, 但就三兩日同我傾條件, 最後, 把鬼火叫佢即走...
我知佢而家應該搵緊工 , 大家小心 -- 不知所謂既亞姐
SUKENI

wcpcelia    發表於 15-1-14 16:03

大宅

正常有約係身, 入境處唔可以批新visa既... 我地做僱主要時刻保持冷靜, 唔好比佢地啲小動作嚇到就信佢地~

首頁

尾頁

跳至