懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 枝枝 於 08-5-12 07:07 PM 發表
Hi各位!

我bb的預產期係1月1號,今胎是第二胎,不過現在有點作小產,或者因為始終要湊住個大的,都好操勞。唉...個囡成日要我抱,佢最少有30磅嘛...大家有冇咁的煩惱? ...

你個囡幾大呀?我個囝就2 YRS,佢有時都要我抱,但我唔敢抱,因為我曾經小產過,我好驚,所以你要小心D

大宅

醒目開學勳章

原文章由 kitty0502 於 08-5-12 18:58 發表
廣華好嗎?你睇左醫生未呀?

我第一胎都係廣華生..我覺得好好呀...
早幾日睇左私家..拎左封信去廣華排期喇..
我會係5月尾去私家照u/s...
因為我聽人講..第二胎會無得照u/s同結構..

大宅

醒目開學勳章

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 19:06 發表
大家有無諗過今胎係想生囝定女呀???

我第一胎係仔..所以今胎我同老公都好想係女...
不過如果唔係..我都收工唔會再生喇...
'兩個就夠晒數'

伯爵府

原文章由 kitty0502 於 08-5-12 07:09 PM 發表
我想生女,老公想仔多,我已經有一仔一女,所以都無咩所謂

我就想要個囡,因為我有個仔,而老公就鍾意囝,你有兩個小朋友啦,好正呀,甘你幾大呀?
我個AUNTY教左個方法比我可以知道肚入面係囝定囡,好多人玩過都準,所以我咪又試下羅

伯爵府

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 07:12 PM 發表

因為我聽人講..第二胎會無得照u/s同結構.. ...

去廣華登記係咪是旦一日都可以去呀?因為我唔記得

大宅

醒目開學勳章

原文章由 枝枝 於 08-5-12 19:07 發表
Hi各位!

我bb的預產期係1月1號,今胎是第二胎,不過現在有點作小產,或者因為始終要湊住個大的,都好操勞。唉...個囡成日要我抱,佢最少有30磅嘛...大家有冇咁的煩惱? ...

我仔而家14個月..佢又係成日要我抱..痴身到暈..
出年我去醫院生個時都唔知點算...唉

大宅

醒目開學勳章

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 19:15 發表

去廣華登記係咪是旦一日都可以去呀?因為我唔記得

係呀..邊日去都得...
12-2係lunch時間...

水晶宮

好媽媽勳章

你個女幾大呀?我個女都好癡我,不過我就要返工,所以係夜晚見囉,我反而想遲左份工做全職媽咪
原文章由 枝枝 於 08-5-12 19:07 發表
Hi各位!

伯爵府

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 07:18 PM 發表

係呀..邊日去都得...
12-2係lunch時間...

唔該哂,因為我驚好似健康院甘係限住個日,又限住個段時間,登記駛唔駛拎埋尿呀?

水晶宮

好媽媽勳章

我個女都3歲啦 我又無避忌,佢想我抱我都會抱佢
原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 19:11 發表

你個囡幾大呀?我個囝就2 YRS,佢有時都要我抱,但我唔敢抱,因為我曾經小產過,我好驚,所以你要小心D

水晶宮

好媽媽勳章

係呀,第二胎真係乜褔利都無:;pppp: 咁你依家幾多週?
原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 19:12 發表

因為我聽人講..第二胎會無得照u/s同結構.. ...

大宅

醒目開學勳章

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 19:21 發表

唔該哂,因為我驚好似健康院甘係限住個日,又限住個段時間,登記駛唔駛拎埋尿呀?

登記唔駛拎埋尿架...
不過你最好快d去登記喇...因為個日我登記..d姑娘都同我講..1月個期都好full喇...
我登記完之後..睇下個產檢日期..都要去到成7月10號呀

水晶宮

好媽媽勳章

我依家都2個,呢胎第三胎係意外
生埋呢個我都應該收工啦
原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 19:13 發表

我第一胎係仔..所以今胎我同老公都好想係女...
不過如果唔係..我都收工唔會再生喇...
'兩個就夠晒數'

伯爵府

原文章由 kitty0502 於 08-5-12 07:22 PM 發表
我個女都3歲啦 我又無避忌,佢想我抱我都會抱佢

我個囝就算要我抱我都坐係到抱,因為我怕,始終重係岩岩陀,小心D好

大宅

醒目開學勳章

原文章由 kitty0502 於 08-5-12 19:23 發表
係呀,第二胎真係乜褔利都無:;pppp: 咁你依家幾多週?

岩岩6weeks1days...
我諗住到5月尾(小b個時都有8weeks)..
就出去搵私家照u/s囉..因為到個時已經可以睇到心跳...
因為我聽好多人講..太早未有咁快會睇到心跳

伯爵府

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 07:24 PM 發表

登記唔駛拎埋尿架...
不過你最好快d去登記喇...因為個日我登記..d姑娘都同我講..1月個期都好full喇...
我登記完之後..睇下個產檢日期..都要去到成7月10號呀 ...

唔知聽日收工去登記得唔得呢?

水晶宮

好媽媽勳章

我依家25 我老公呢胎都想追個仔,我就真係好鍾意女,不過最終仔定女我都係無咩所謂
個遊戲點玩架?可唔可以教我呀
原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 19:13 發表

我就想要個囡,因為我有個仔,而老公就鍾意囝,你有兩個小朋友啦,好正呀,甘你幾大呀?
我個AUNTY教左個方法比我可以知道肚入面係囝定囡,好多人玩過都準,所以我咪又試下羅 ...

大宅

醒目開學勳章

原文章由 kitty0502 於 08-5-12 19:24 發表
我依家都2個,呢胎第三胎係意外
生埋呢個我都應該收工啦

哈哈..我諗我無勇氣生第三個..因為湊佢地先係最辛苦

水晶宮

好媽媽勳章

兩個都咁細,兩個都好需要媽咪,到時真係分身都唔掂
原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 19:16 發表

我仔而家14個月..佢又係成日要我抱..痴身到暈..
出年我去醫院生個時都唔知點算...唉

大宅

醒目開學勳章

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 19:26 發表

唔知聽日收工去登記得唔得呢?

你收工會收幾點呢?
我無記錯..佢地係至到5點架咋...
朝早就開9點...
同埋星期日同紅日好似係唔開架..
因為我係閒日去登記架

首頁

尾頁

跳至