跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 Hoining 於 08-10-13 23:48 發表

我今日都未3條kings一齊出街, 次次出親去都好多人好好奇, 我點解生咁多

Hoining

極有同感 !!!
呢 D 目光好似好差異咁

都唔明 D 人入升降机
一定會望我 3個 DO RE ME !
跟住再望吓我

講真, 我真係好佩服妳 !
妳1條友 Take care 3個
妳點 share 時間去睇大哥 d 功課同溫書 ??

我大仔一測驗一考試
我仲大壓力過佢
夜夜開 OT 同佢 prepare exercise 去溫書

別墅

I will. We plan to have 1 more~

別墅

有。但生理不行

複式洋房

引下你地先....................

http://hk.myblog.yahoo.com/benchowchunman/article?mid=2802

別墅

原文章由 Hoining 於 08-10-13 23:48 發表

當你生到第3個時, 好多野都變得有可能ga la...我今晚先一條友帶住細佬同細細佬去青衣睇e生, 我住荃灣ga...我覺得都ok喎, 揹住細細佬&拖住細佬law, but勁多人望住我, 因好多mami+工人+婆婆帶住一個bb去睇 ...

你真勁
聽到好似我姐姐的背影,好親切。但我一定不敢囉﹗

別墅

原文章由 BB2005BB 於 08-10-22 15:48 發表
引下你地先....................

http://hk.myblog.yahoo.com/benchowchunman/article?mid=2802

家計會的口號真好的。
兩個就夠晒數。

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

我而家有咗7個月仲有兩個月生,個仔顛足成半成,已經一早同佢心理輔導,但佢成日都仲發脾氣大叫,你叫佢做乜都SAY NO.跟住就典地,睇書講話係第一反抗期,佢之前都唔係咁咁難攪,而家俾佢攪到我我啲情緒起伏好大,要等佢大再同佢講導理,但咿個時期真係好鬼辛苦,個細既出埋世唔知會唔會仲顛啲,真係驚有產後抑鬱.

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 shot 於 08-11-2 20:01 發表
我而家有咗7個月仲有兩個月生,個仔顛足成半成,已經一早同佢心理輔導,但佢成日都仲發脾氣大叫,你叫佢做乜都SAY NO.跟住就典地,睇書講話係第一反抗期,佢之前都唔係咁咁難攪,而家俾佢攪到我我啲情緒起伏好大,要等佢大再 ...

我個仔都係咁, 愈近三歲, 就愈難搞
一唔鍾意就喊, 典地...有時, 都要狠下心腸, 由得佢, 唔好咁易俾佢得呈....
試過有次坐地鐵, 佢唔肯坐, 話要坐的士
係咁係地鐵站口喊...daddy見到心軟, 話要佢喊完先, 唔走住
我話唔可以咁, 你愈唔走, 佢愈以為有機會會得呈
卒之我拉daddy走, 由得佢係度喊. '
佢見我唔理佢, 咪死死地氣跟番我地行囉....
唉....好鬼煩呢...

別墅

Hello

I just gave birth to my second son in this July. Everything seems ok, not that terrible. My elder son likes his brother as what I see. Sometimes when other people carry my bb, he will ask me to get the bb back. And he will say the bb is mama and him. He will kiss and play with bb also.

My elder son has just turned 3 years old. He always cries in the morning. He can cry for everything, such as don't want to take shower, don't want to eat meat, eat only rice, he said he want to be a naughty boy, etc... He understands what we said, but he just want to fight with us. Say something opposite to what we said. Most of the time we just ignore him. He will cry cry cry, saying the same sentence over and over again e.g. I want to get candy x 100 times. Sometimes I get frustrated and will put him in naught corner.

大宅

好媽媽勳章

I am considering to have another baby as my son looks so lonely....but not sure if i can handle it..

大宅

支持支持...Hoining
您好 @@

我是勁恨生女的人, 好明白你感受
是的, 女兒是貼心d, 我整親大叫, 有咩事都係阿女第一時間黎睇阿媽, 問阿媽咩事....

所以預備生女前, 我收集了好多生女秘方, 跟足做...
幸好bingo 中女了 哈哈thks buddha thks 上天.....要唔要pm 你參考下呀?

當然心理要有心理準備, 人為做足了, 天賜咩b/g都好, 健康最緊要.....咁諗會好d...

good luck @@ 都係個句,有仔趁嫩生........

大宅

原帖由 Hoining 於 08-9-30 17:05 發表
大哥就快9歲la...細佬就快3歲la...細細佬9個月大 (今日)...睇住佢地大得好快呀, 有d吾捨得tim

同意....bb時候太得意了, 好懷念他們bb的時間...
如想再享受bb 最可愛的時刻, 唯有再生 哈哈
最近曾經有個幾秒鐘想過不如再生 哈哈, 係幾秒鐘時間...

hoining...唔好俾自己後悔呀 @@ 俾多次機會自己 or set quota,if 生埋e次, 唔理仔/女都好.. 氹掂你6就可以....

男爵府

Hoining n Mansonwai,

其實我好羨慕你地有三個, 一定好開心, 好熱鬧. 比我都會係街望你地, 不過係羨慕個隻.

如果我二十幾歲生第一個都可能諗下第三個, 不過而家年紀太大了.

Valy

原帖由 Hoining 於 08-10-13 23:48 發表

當你生到第3個時, 好多野都變得有可能ga la...我今晚先一條友帶住細佬同細細佬去青衣睇e生, 我住荃灣ga...我覺得都ok喎, 揹住細細佬&拖住細佬law, but勁多人望住我, 因好多mami+工人+婆婆帶住一個bb去睇 ...

等待驗證會員

同意 如果我後生多10年, 我都諗下第三個, 我老公就最想2b2g timm

原帖由 Valy 於 09-9-27 23:03 發表

其實我好羨慕你地有三個, 一定好開心, 好熱鬧. 比我都會係街望你地, 不過係羨慕個隻.

如果我二十幾歲生第一個都可能諗下第三個, 不過而家年紀太大了.

Valy

...

伯爵府

Valy

我屋企係唔可以用熱鬧黎形容
係要用個 "嘈" 字黎形容

可能太嘈啦...
所以, 隔離屋同對面屋 d 人都搬走左

如果, 我後生多 5年, 有 1千萬 on hand
我都會生第 4個既
因為, 睇相佬話我生完 2個仔之後
全部都會係女
原帖由 Valy 於 09-9-27 23:03 發表

Valy

...

大宅

個2女09年8月2日出世, 我好開心, 佢好得意,
如果可以生4個小朋友, 一枱麻雀齊腳.

複式洋房

你地真係好...咁多資源比佢地...一個都用左我好多$ & 時間...我本人都好想生...但一諗到教同時間...我真係冇...

複式洋房

之前講我大住個肚,大仔成日呷醋典地喊,大叫,而家少咗好多喇,可能4歲大個仔識聽道理,細仔都就嚟11個月,生咗兩個仔真係想追多個女,女又孝順啲,諗起第日做兩個人奶奶都有啲驚,hahah~

首頁

尾頁

跳至