懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

係咪join唔join package都包咁多野架?

原文章由 mooncatlady 於 08-5-21 18:48 發表
聽奶奶個朋友個女係產房做 ,佢話真係唔駛帶咩野架,只係帶d個人日用品,因為佢話好多時孕婦帶去嘅唔啱用,而且係私家醫院嘛,收咁貴梗係包你好多野啦。

朋友個女仲話,如果真係唔夠用,醫院都有得買,價錢同出面買嘅差唔多 ...
奀豬妹妹BLOG

複式洋房

Hi mcmk01,

我打算順產啦,下次檢查就check下夠唔夠位喎。我都係聽奶奶個朋友個女係浸會產房做,話鄧醫生手勢好好,所以先去,起初都驚驚地,因為話晒都係男醫生,不過睇咗咁多次又覺得冇咩喎,反而覺得佢嗰度d護士惡死d

複式洋房

hi sosomami

其實我都唔係好知join同唔join package都包咁多野?

等我叫奶奶問下佢朋友個女先,因為我聽佢講大房遲d都會裝修,會搬,不過等我問多次了解下先。

別墅

唔該晒, 咁麻煩你幫手問問丫, 因為我仲有兩個星期就入院開刀啦, 仲未決定join唔join package...

原文章由 mooncatlady 於 08-5-23 00:11 發表
hi sosomami

其實我都唔係好知join同唔join package都包咁多野?

等我叫奶奶問下佢朋友個女先,因為我聽佢講大房遲d都會裝修,會搬,不過等我問多次了解下先。 ...

奀豬妹妹BLOG

複式洋房

唔駛客氣,我都想知

我打咗俾奶奶,佢話我問嘅好複雜,驚問錯,所以叫個護士打俾我,不過今日未收到電話,我諗佢番緊工,唯有等佢電話啦!

仲有咩特別要問?

我就會問佢join同唔join package有咩分別?醫院會包d咩/數量?裝修情況?膳食?沖涼?

大概係咁啦。

大宅

原文章由 mooncatlady 於 08-5-23 00:11 發表
hi sosomami

等我叫奶奶問下佢朋友個女先,因為我聽佢講大房遲d都會裝修,會搬,不過等我問多次了解下先。 ...

會搬 ? 搬去新起個座就好啦..

大宅

到時除左個人用品,仲有帶點咩去呢.

別墅

我都係想知呢D呀, 唔該晒你呀

原文章由 mooncatlady 於 08-5-23 23:16 發表
唔駛客氣,我都想知

我打咗俾奶奶,佢話我問嘅好複雜,驚問錯,所以叫個護士打俾我,不過今日未收到電話,我諗佢番緊工,唯有等佢電話啦!

仲有咩特別要問?

我就會問佢join同唔join package有咩分別?醫院會包d咩/ ...
奀豬妹妹BLOG

別墅

你地會唔會帶埋薑水入院呢?
奀豬妹妹BLOG

禁止訪問

大宅

我岩岩係3月中搵鄧e生生架,不過我係簡開刀架, 搵鄧e生生既話佢都唔建議你join package架,可以彈性d,好似價錢唔差好遠,我開刀生鄧e生就好有經驗手勢好好(我個傷口好底好細,落地都唔係太痛),仲有佢係浸會係大紅人黎架,我聽好多姑娘講鄧e生比其他e生手勢好好多。
不過鄧e生檢查同巡房都好快,可能佢太忙掛?

伯爵府

原文章由 kineey 於 08-5-25 20:20 發表
我岩岩係3月中搵鄧e生生架,不過我係簡開刀架, 搵鄧e生生既話佢都唔建議你join package架,可以彈性d,好似價錢唔差好遠,我開刀生鄧e生就好有經驗手勢好好(我個傷口好底好細,落地都唔係太痛),仲有佢係浸會係大紅人黎架, ...

HI, kineey,,

請問可唔可以講鄧醫生個全名呀, 佢係唔係駐浸會醫院的醫生黎架.

THANKS

複式洋房

真係唔好意思呀,要你地等咁耐,可惜我到依家都未收到護士電話,我都好心急,聽奶奶講話佢呢幾日都當夜,所以打唔到俾我卦。

如果佢一打俾我,我就即刻向大家報告。

複式洋房

第二任媽媽,

鄧醫生叫鄧遠釗,我都係睇佢架,都係護士介紹話佢開刀手勢好,雖然我打算順產,但萬一要開刀都搵個手勢好d安全d嘛。

佢真係浸會大紅人黎架,年紀都做得我阿爸,講野細細聲,不過勝在經驗夠。

大宅

原文章由 第二任媽媽 於 08-5-25 23:38 發表

HI, kineey,,

請問可唔可以講鄧醫生個全名呀, 佢係唔係駐浸會醫院的醫生黎架.

THANKS

個全名叫鄧遠釗,佢唔係駐浸會架,佢間診所係佐敦恆成大廈架,佢產前檢查果d就真係快囉(可能會比人覺得求其),等就好耐囉,不過真係勝左佢經驗好,手勢好囉!e生個人你要同佢講下野佢都幾風趣既,係浸會個個姑娘都不知幾鍾意鄧e生呀!

男爵府

畀面勳章

我都係搵鄧遠釗接生, 都想知浸會要帶啲咩入院.

複式洋房

各位媽咪,

頭先睇浸會網頁,由6月1日起加咗價啦,差唔多加咗2000或以上

大宅

原文章由 mooncatlady 於 08-6-4 12:58 發表
各位媽咪,

頭先睇浸會網頁,由6月1日起加咗價啦,差唔多加咗2000或以上

之前落下訂係咪應該唔受影響呢?

複式洋房

我都想知呀,唔聲唔聲又加價,仲要大房未裝修,好似諗落唔係好底囉

男爵府

想問如果係浸會順產, 有d咩費用要比呢?
醫生費 + package + ??? 咩雜費呢??

首頁

尾頁

跳至