跳至

首頁

尾頁

男爵府

oh...原來你係分開自己訂, o甘樣係咪會平d? 我上網 check 5日4夜package(東京)都要$6000左右~ o甘你今次book機票及hotel要幾多錢呀?

原文章由 sweetcouple 於 08-6-3 07:46 發表

PACKAGE我一向係向航空公司的直屬agent買, 例如國泰假期/ana的藍天假期/日航天地等...

除package所包的酒店外, 我一般會上網訂一d business hotel, 係平d但冇附屬設施, 不過地方好乾淨的。我七月尾呢次會住五晚東 ...

大宅

好媽媽勳章

我覺得sweet couple真係可以做我地既領隊,佢對日本真係熟到暈

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

原文章由 sweetcouple 於 08-6-3 22:58 發表

靜靜話你知, 其實我真係有個領隊牌架........(當年考黎諗住做part time)

請教下領隊先, 我想一家三口9月or10月去東京+箱根自油行, 8日夠嗎? 箱根有mud靓的溫泉酒店介紹?

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

幾時有機會再問請教你一個啱bb玩既東京行程先....

原文章由 sweetcouple 於 08-6-3 22:58 發表

靜靜話你知, 其實我真係有個領隊牌架........(當年考黎諗住做part time)

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

I have found that you have posted lots of references in a JP tour website. You are expert!

We are going to Sapporo, Furano, Otaru and Nobisetsu by end of July. We have copied some of your itinerary and the website for renting cars and restaurant....they are very useful.

原文章由 sweetcouple 於 08-6-5 08:46 發表

我七月尾出發, 預備暑假內會做晒遊記放上網....

但, 因為我唔係第一次去東京, 所以有d地方我會skip唔去, 未必完全fit你!

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

原文章由 sweetcouple 於 08-6-4 12:18 發表
8日好夠...

箱根....你budget幾多先? 平有平住, 貴有貴住架喎...

Thanks!

HK$3000以下per night唔知book到點樣的溫泉酒店? (我地唔知當地的物價指數?) 最好kids friendly!

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

我去完名古屋返黎啦,真係有d攰,但阿仔好乖,黎緊真係好想plan下下一次去東京既行情,不過已經係下年既事,又無假又無錢lu....

大宅

好媽媽勳章

多謝sweetcouple之前有咁多料過俾我

伯爵府

原文章由 sweetcouple 於 08-6-11 09:18 發表

HKD1500一個人, 即係成20000yen, 都好多選擇lu.....

我住果d好cheap架咋.....當年去箱根係住d 10000yen一個人左右.....

你重視溫泉質素/食物質素定邊方面?

去呢度, click入箱根, 逐個溫泉地區睇下d相, 睇下 ...

溫泉OK就得啦! 希望住同食物好些啦!
多謝介紹, 等我see see個website先!

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

我整唔倒好似你個咁靚既website,但係我會整理下d相俾大家睇下,不知以前都去過唔少旅行,最辛苦都係呢次﹗

原文章由 sweetcouple 於 08-6-11 22:43 發表

唔駛多謝, 你快d分享下行程點滴, 當係回饋大家仲好!!!

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

sweetcouple
pls check pm, thanks (urgent)

別墅

dear sweetcouple,

我8月中都去北海度, 帶埋囡囡, 會租車, 有咩地方食野同玩好介紹呀?
見到你個web, 真係無得頂

首頁

尾頁

跳至