想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 wbb1214 於 08-5-29 18:44 發表
驗血,不過陰超都見到,仲好高添呀

sorry, 仲想問多dd, 你驗血係咪驗prolactin? 咁b超係見到d咩? 我day23去照過, 有7個卵泡, 咁算唔算係呀?

複式洋房

Can you pm the information of the 中EC to me?
Thank you so much

原文章由 luckymomo 於 08-5-22 22:46 發表
我8、9年前想要BB,但在年多時間嘗試、曾經懷孕一次,但是小產了。尋找專科醫生幫忙,在年多不同方法的治療,曾經兩次懷孕,但最終都係小產,非常傷心失望且心理壓力極大。本想放棄,但最終試用中醫方法,經醫師半年多的調理和細心輔 ...

大宅

luckymomo,
我都係超高齡,仲小產過兩次,
麻煩你PM個中醫資料比我呀!唔該晒!

複式洋房

hi,我驗血驗咗Prolactin 5.6,Follicle Stimulating Hormone 5.5,Luteinizing Hormone 21.4,Free T4 1.04,我超音見到一邊約有三個泡,一邊約有七,八個(我自己數)
,其實我唔係好知乜嚟架,我食緊d苛爾蒙藥令到我止到血,但兩個月未嚟過m嚟:;pppp: 所以仲未食得排卵藥呀!咁妳個 case係點呀?
原文章由 Flyfive 於 08-5-29 19:28 發表

sorry, 仲想問多dd, 你驗血係咪驗prolactin? 咁b超係見到d咩? 我day23去照過, 有7個卵泡, 咁算唔算係呀?

複式洋房

我都好想要,可否pm我.

謝謝!!
羲羲 :-P :-P :-P

洋房

Hi luckymomo,

Can you email ec information to me. Thanks !

別墅

請 pm 我 醫師的資料, thanks a lot!

民房

回覆 #27 luckymomo 的文章

Luckymomo,

You're very encouraging! Would you PM the info. of the ec to me?

複式洋房

可否介紹個醫師比我, 因為我妹妹剛流產

原文章由 luckymomo 於 08-5-22 22:46 發表
我8、9年前想要BB,但在年多時間嘗試、曾經懷孕一次,但是小產了。尋找專科醫生幫忙,在年多不同方法的治療,曾經兩次懷孕,但最終都係小產,非常傷心失望且心理壓力極大。本想放棄,但最終試用中醫方法,經醫師半年多的調理和細心輔 ...

別墅

luckymomo ,

可否PM你個EC聯絡比我? TKS!

大宅

我day 3做咗blood test, fsh 係 5.85, e2 係13, lh 係3.6, prolactin係451.

我攞去比個中ec睇, 點知佢話佢停咗經e2都仲高過我喎, 咁即係點呀? 但係我個個月都28 days有m到, 咁我係咪提早更年期?

複式洋房

我以前都有個朋友比醫生話佢的卵巢好似更年期咁衰退,但仍然可以有bb,不過果次她無選擇要個bb,所以唔洗擔心,只要保重身體怎麼最可改變 我自己就係咁諗,第一步要改變唔好的生活習慣就得啦
原文章由 Flyfive 於 08-6-10 22:46 發表
我day 3做咗blood test, fsh 係 5.85, e2 係13, lh 係3.6, prolactin係451.

我攞去比個中ec睇, 點知佢話佢停咗經e2都仲高過我喎, 咁即係點呀? 但係我個個月都28 days有m到, 咁我係咪提早更年期? ...

大宅

luckymomo,
我姑仔都係超高齡,啱啱做左ivf但唔成功,佢好失望,
麻煩你PM個中醫資料比我呀!唔該晒!

大宅

原文章由 Flyfive 於 08-6-10 22:46 發表

我攞去比個中ec睇, 點知佢話佢停咗經e2都仲高過我喎, 咁即係點呀? 但係我個個月都28 days有m到, 咁我係咪提早更年期? ...

Flyfive,

Day 3:
Normal Range for fsh = 2-10
Normal Range for LH= 1-18
Normal Range for E2=39-189
Normal Range for Prolactin=1.9-25.9

Looks like your FSH is pretty good.
However, E2 is a little low and Prolactin is rather high.

Should discuss with your western doctor about the results.

別墅

我唔係高齡但小產了3次,我也想知中醫資料

大宅

Hey Ruby

知道啦, 我今日去咗個西醫度, 佢叫我再check e2, 因為佢話好怪, 低到好離普, 有必要再check, 不過要等下個day2先至同我check.

原文章由 Ruby06 於 08-6-11 13:58 發表

Flyfive,

Day 3:
Normal Range for fsh = 2-10
Normal Range for LH= 1-18
Normal Range for E2=39-189
Normal Range for Prolactin=1.9-25.9

Looks like your FSH is pretty good.
However, E2 is a little low ...

大宅

我而家都好注意啦, 我日日做gym, 食補品, 食雞精, 食中藥 我怕咁落去, 冇病都補到有病.

原文章由 wbb1214 於 08-6-11 08:39 發表
我以前都有個朋友比醫生話佢的卵巢好似更年期咁衰退,但仍然可以有bb,不過果次她無選擇要個bb,所以唔洗擔心,只要保重身體怎麼最可改變 我自己就係咁諗,第一步要改變唔好的生活習慣就得啦 ...

洋房

回覆 #1 luckymomo 的文章

可否pm你中醫之資料俾我, 謝謝.
send to [email protected]

複式洋房

Hi Flyfive,

可唔可以講吓妳食乜補品呀,我食緊維他命丸都唔得呀,仲未排到卵呀!
thanks!
原文章由 Flyfive 於 08-6-11 21:00 發表
我而家都好注意啦, 我日日做gym, 食補品, 食雞精, 食中藥 我怕咁落去, 冇病都補到有病.

複式洋房

可否pm你中醫之資料俾我, 謝謝.

首頁

尾頁

跳至