自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+寶寶劉+於+15-02-16+發表當你

原帖由 yiyi222 於 15-02-16 發表
而家同獨子冇分別
咪當獨子囉,咁勉強做乜。我屋企心都有人係咁。

個女升lv後唔識人,佢細佬結婚都無叫佢黎,當生少左個囡

伯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有陣時有d野,個人心態變左就變左,你大伯要變成咁,
就算你地出聲,我相信佢都未必會可以變返有孝心。

最能改變情況就只有請工人,
你地亦可以要求大伯一齊夾錢請個工人比99...

雖然樓主有講99唔like 陌生人,但老人家又只有自己一個人在家,
請個工人,先可以真正照顧到老人家,而且請到個好的工人,
有個工人陪下99,反而你99 會有個伴,99幾唔想都可以試下先。

除非你地一家會搬去同99住

禁止訪問

珍珠宮

回覆:C6阿哥娶左老婆吾理99

男家事,不要插手。
盡自己本份好了,自己孝順夠了,人地孝唔孝順唔到你管。
先小人,後君子,先傾好99生活費醫療費大家均分,話之佢探唔探99

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yiyi222 發表於 15-2-16 14:35
我都係甘同C6講,但真相總係醜陋的,佢經常逃避話做好自己就得!但我知佢好吾開心,尋晚我又提起呢件事,之 ...
佢咁講係冇錯,你都唔好太上心,唔係只會自己辛苦,多d關心老人家
不過新年啦,打個電話俾自己兄弟都唔係過份,大家約埋一齊去拜個年又唔洗佢地咁尷尬,你鼓勵下你老公啦

男爵府

引用:你99想唔想入老人院?始終一個老人家獨居不

原帖由 chelsea_jbb 於 15-02-16 發表
你99想唔想入老人院?始終一個老人家獨居不太好
吾想,一早就同我講好驚入老人院

水晶宮

佢仲有俾家用都算係咁啦!

公爵府

!人與人的緣份不同、做好自己就得啦!

男爵府

引用:大伯係奉子成婚,即係頭一年未生都仲有叫過

原帖由 ninjarabbit 於 15-02-16 發表
大伯係奉子成婚,即係頭一年未生都仲有叫過99上去佢屋企,生左就無叫過?
生完先結,個B一歲到冇叫

男爵府

叫你老公打一次,如果你大伯都係無行動就死左條心,當佢係提款機算了。

有d人係咁無親情,會令人心寒架。

公爵府

唔好多事,人地兩兄弟,自己解決!做好自己,多d探99!
我同你一樣,大伯一家在外國,幾年才回來探98一次!一年得兩三個電話!
呢半年請左工人,所有錢我地比!大伯有錢,但從冇提出share! 咁可以點?
我地每星期回去住兩晚陪下佢囉!
人地點做仔自己既事!

男爵府

引用:回覆+yiyi222+的帖子其實,個大伯唔想理...

原帖由 queeniesuen 於 15-02-16 發表
回覆 yiyi222 的帖子

其實,個大伯唔想理... 唔通你認為講左就會理? 最多都只係敷衍幾句之後又不了了之... ...
我忍左幾年啦,好辛苦,尤其而家有個B,我好想搬近外家有支援呀

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:吾好意思好長篇!但我好需要你地既意見,th

吾好意思好長篇!但我好需要你地既意見,thanks!

C6共2兄弟,老爺8年前去世,99因此患上抑鬱至今,獨住公 ...
呢d野只可以兩兄弟拆掂

別墅

引用:Quote:原帖由+fanny3315+於+15-02-16+發表

我都係甘同C6講,但真相總係醜陋的,佢經常逃避話做好自己就得!但我知佢好吾開心,尋晚我又提起呢件事,之 ...
其實他大佬不想照顧他自己媽媽,你c6講都無用!不如做好自己本份!有必要請工人吧!兩兄弟亦無謂反面!何況你c6唔想…

男爵府

引用:叫你老公打一次,如果你大伯都係無行動就死

原帖由 wai_wai37 於 15-02-16 發表
叫你老公打一次,如果你大伯都係無行動就死左條心,當佢係提款機算了。

有d人係咁無親情,會令人心寒架。
都好喎,打一次無防呀

翡翠宮

其實你大伯都擺明唔會行動上幫手,如果唔肯請菲菲,試下鐘點可唔可以?

男爵府

引用:唔好多事,人地兩兄弟,自己解決!做好自己

原帖由 koko2000 於 15-02-16 發表
唔好多事,人地兩兄弟,自己解決!做好自己,多d探99!
我同你一樣,大伯一家在外國,幾年才回來探98一次! ...
真心希望他朝君體也相同

男爵府

你老公都唔想,你硬要佢做,咪做左攪到人地家庭不和嘅女人?
男家事,唔好多意見,做左本份算!

大宅

既然樓主係ftm.咁不如同99住啦?
層樓租出去囉~
老人家自己係屋企好悶架
同埋有孫同老人家玩老人家會開朗好多架

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

孝順既野要出自真心, 要人叫先做就無意思....

唔好諗會改變你大伯, 自己做好本份算, 我都費事激氣~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

首頁
12345...8

尾頁

跳至