夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

真係羡慕妳有個咁好嘅99,仲要肯俾5成首期,真係幸福。

男爵府

111aaa 發表於 15-3-12 12:46
我同99同住, 初時都好好, 我要返工, 但放工後都做家務, 星期六仲一早起身做,

但她永遠覺得我做得唔好, 我l ...
講起晾衫褲,我奶奶都有時幫我再晾一次。因我可能無弄好件衫或褲直一直才晾。我都覺佢哋麻煩,但其實都有道理。

大宅

點贊正能量post
一無所有笨小孩

男爵府

其實我都認同樓主所言,所以好多時都係我叫老公叫埋6299一齊去飲茶。因始終女人細心d.我都試過買衫俾6299。新年又買埋年花俾佢哋,始終有限錢可以氹得兩老開心,自己亦開心。老公又唔使做磨心。將心比心,自己都有仔女,老咗都想媳婦或女婿尊重孝敬自己

selinako^^    發表於 15-4-15 10:50

男爵府

MayCKM 發表於 15-3-12 14:00
講起晾衫褲,我奶奶都有時幫我再晾一次。因我可能無弄好件衫或褲直一直才晾。我都覺佢哋麻煩,但其實都有道 ...

但我跟晒她規則做, 她都一邊講一邊再做多次, 永遠人地做她就唔鐘意,

唔做又話你. 而家工人做, 她又哦哦哦.

男爵府

如果6299有一半首期比我,而唔係成日嫌錢少,我都當佢神咁拜啦

珍珠宮

回覆:同奶奶關係好的人,同老公關係應該不太差

我只能認同,任何關係嘅成敗,都必須要係雙向付出的!
不過都係要恭喜你呀!記得好好孝順99啦!

子爵府

回覆:shmilybbb 的帖子

你99都算係好同開通,好好珍惜

子爵府

但同99關係差嘅, 又未必同老公關係差囉

不過就算我99比5成首期我, 我都唔會要, 自己洗自己錢最自在, 唔鍾意欠人人情

男爵府

回覆 shmilybbb 的帖子

我自問結婚生b前同住幾年好識做,比樓主你有過之無不及。對自己,同自己媽咪都冇咁好!
我一直以為大家已是一家人,點知生b後第一次同我姑仔有衝突,99已幫親不幫理,老公唔幫我,整家人都是非不分。未問因由已經被99一句掃把星技術性K.O左!

有好多事真係經歷返黎,有時對人好拎個良心當狗肺

男爵府

梗係啦

大宅

回覆 ^GGmami^ 的帖子

其實我婚前儲到錢,够錢俾兩成首期,不過因為老公婚前俾家用多,而且佢讀完大學兩年就結婚,只係儲到好少錢。奶奶可能唔想老公係我面前無面,所以先主動俾五成首期。人情係老公欠的。我感激我老爺奶奶係因為我懷孕時佢煲好多補品俾我,坐月期間對我真係非常好,日日黎我屋企煮好野俾我食,唔洗我操勞。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我99 都係錫我
感冒左 岩岩 1 星期,
佢日日打黎問我有冇睇醫生, 有冇好返D
未好睇多次, 記得食藥
有時出左街, 佢打我手機
返到屋企睇返 屋企電話 record 原來佢打左 6-7次
搵唔到我先打我手機

btw c6 病佢都冇咁有心

侯爵府

唔好意思, 我有個長輩同佢99關係好好, 同姑9, 姑仔都好FD, 但佢大肚嗰陣老公同個下屬搞埋, 個小三仲上門叫大婆退出. 雖則姑9, 99, 姑仔全體力撐,同心合力擊退小三, 但婚姻名存實亡,至今已廿多年.

大宅

回覆 YolandaTam 的帖子

男人比較怕煩,做磨心。如果老婆同媽咪關係差,返屋企日日家吵屋閉,會令佢地有異心的機會較大。當然,唔排除有d新抱奶奶關係好,但同老公關係差的人。不過我身邊的朋友同奶奶關係好的,同老公關係都較好。有時候,男人在外拼殺,回家只想有個關心佢,令佢舒服的碼頭,而不是增加佢煩惱的妻子。(不過有d賤男例外)

伯爵府

原本係關係好好,我對佢地都好好,但自己老公(當時男友)三番4四同99提出買樓同我2人世界開始,好似天同地咁!1年內關係決裂,我有我講,99有99講,當然我點同99鬥,點都係99勝,之後搬出來住,慢慢關係緩和返少少,但同老公感情已經不同往時,好想要自由,生活上每天都不滿。

伯爵府

原本係關係好好,我對佢地都好好,但自己老公(當時男友)三番4四同99提出買樓同我2人世界開始,好似天同地咁!1年內關係決裂,我有我講,99有99講,當然我點同99鬥,點都係99勝,之後搬出來住,慢慢關係緩和返少少,但同老公感情已經不同往時,好想要自由,生活上每天都不滿。

複式洋房

回覆:永恆的傻女 的帖子

複式洋房

邊個唔想家和萬事興,唔係個個奶奶都係識做

大宅

其實老人家就同小朋友一樣要氹,婆媳關係搞得好,家庭都會幸福d

首頁

尾頁

跳至