親子旅遊

跳至

首頁
12345...31

尾頁

大宅

回覆:chasiuchasiu 的帖子

請問你有無去華納玩呀,四歲小朋友啱玩嗎?我都想要兩邊司機資料,請pm 我感激

大宅

引用:Quote:S148 發表於 15-3-12 19:17 我們一家

原帖由 chasiuchasiu 於 15-03-12 發表
包車肯定方便好多, 如BUDGET許可當然包車了, 但一家三口包車不用包咁大架, 我之前問過JASON 7人車好似S$70- ...
我已問Jason , 他取S220,我覺得好贵 .

大宅

zchu 發表於 15-3-12 20:41
請問你有無去華納玩呀,四歲小朋友啱玩嗎?我都想要兩邊司機資料,請pm 我感激

...
今次去五日只有三日玩, 玩咗LEGOLAND兩個PARK+USS已經無時間玩其他了, 資料PM俾你

大宅

回覆:九人三代同堂新加坡+LEGOLAND五天包車食住行分享

我都想要legoland包車資料,thanks

大宅

S148 發表於 15-3-12 20:43
細車都S220? 真係好貴
但我上得呢度多發現通常BK熱門的司機都有愈收愈貴同埋服務轉差, 可能太多生意做唔切, 所以我用過好的都驚驚哋喺度介紹....陣間佢做我時好好, 但多人用變差我就好似老點人咁, 希望ALVIN不會吧

大宅

各位我已經PM咗你哋, 但實在太多PM, 如我漏咗你再提下我

大宅

回覆:chasiuchasiu 的帖子

Hi 樓主你好。你寫呢個post好詳盡。

我剛剛訂咗飛,8月中第一次去星5曰。但下午機,到埗都晚上了,回程又早機,實得3曰玩。

我地兩大一老兩小(大囡9歲/細囡5歲)。未book酒店,但睇緊酒店都唔平。請問你book幾錢晚?方便老人出入嗎?只怕要上落樓梯。

另我得3曰玩,考慮緊去唔去legoland好?另外,你有住sentosa 內酒店嗎?

男爵府

引用:啱啱去完返嚟, 之前喺度收咗唔少料, 現在分

原帖由 chasiuchasiu 於 15-03-12 發表
啱啱去完返嚟, 之前喺度收咗唔少料, 現在分享資料回饋一下

先講行, 今個旅程我只係用咗兩個包車, 分別係來 ...
樓主,想問下你小朋友幾大?我想了解下,因為我囝3歲半,想睇下legoland水果邊同USS多唔多啱我囝,另想知道去legoland包車資料,謝謝

男爵府

醒目開學勳章

引用:啱啱去完返嚟,+之前喺度收咗唔少料,+現在分

啱啱去完返嚟, 之前喺度收咗唔少料, 現在分享資料回饋一下

先講行, 今個旅程我只係用咗兩個包車, 分別係來 ...
我7月尾都係9人去Legoland hotel, 想請問你Alvin 包車資料,我前年一家四口即曰來回Legoland 包車都要S$160, 另9人係咪真係需要落車過關嗎?

大宅

alungma 發表於 15-3-12 21:00
Hi 樓主你好。你寫呢個post好詳盡。

我剛剛訂咗飛,8月中第一次去星5曰。但下午機,到埗都晚上了,回程又 ...

同我行程一樣呀, 我都係下午機去下午機返, 玩得三日, 但都夠了, 可俾你啲建議你, 酒店就$1300左右一晚住市區, 但你五個人點都要兩間房, 反而住legoland 一晚 $1120可以住三大兩細, 一間房搞掂! 所以我會建議你去legoland住埋酒店添, 慳返一間房酒店錢夠你包車來回了。

第一日, 你有幾夜到? 如真只係六點左右, 其實可以包車直去legoland, 索性住足兩晚慳返啲酒店錢。如果係好夜, 唯有住市區, 夜晚去食下嘢休息下, 第二日朝早先包車去legoland。第三日玩到四點半左右回程返新加坡, 去到酒店休息一陣可以去garden by the bays睇下夜景。第四日去環球片場, 夜晚搵個好地方食飯, last一日買下手信就走。當然你可以唔去LEGOLAND用嗰兩日去聖淘沙住, 玩下水上樂園, 去動物園咁, 睇你想玩乜嘢多, 但9歲我覺得玩LEGOLAND好, 再大啲就唔啱玩了。

新加坡的酒店都唔會話好多上落樓梯, 但你五個人出門都要CALL 7人的士或者分兩架, 所以設計路線都要花啲心思

大宅

angeljodi 發表於 15-3-12 21:08
樓主,想問下你小朋友幾大?我想了解下,因為我囝3歲半,想睇下legoland水果邊同USS多唔多啱我囝,另想知道 ...
我囡五歲, 囝未夠兩歲, LEGOLAND WATER玩滑梯三歲半要睇下佢係咪高大, 如夠高夠膽都有兩三條玩得下。仲有個人造浪池, 飄流河同埋有個PLAYGROUND水池啱佢玩, 如鐘意玩水值得去, 我仔都玩得好開心
uss都有幾多啱玩, 重點係大人好多啱玩, 三大遊戲變形金剛, jurassic park同埋mummy都可以排single rider, 可以輪流看住小朋友各自玩一次, 都幾過癮的。uss有得睇表演咁, 細路仔玩半日左右幾開心。

大宅

peachtea 發表於 15-3-12 21:15
我7月尾都係9人去Legoland hotel, 想請問你Alvin 包車資料,我前年一家四口即曰來回Legoland 包車都要S$16 ...

即日來回未必平過分兩日的, s160來回即係每程80, 其實唔算貴, 但呢個係前年價, 今年未必得呢, 我pm alvin資料俾你
係司機話入境有權要求你落車過關, 但我來回兩程都無咁情況, 過大馬關通常好啲, 但新加坡關口就會執正啲, 睇下關口個職員點啫

男爵府

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+chasiuchasiu+於+15-3-12+21:3

我會stay 1晚Legoland hotel 呀,因前年暑假都未開,請問Legoland 酒店早餐得唔得呢?

大宅

peachtea 發表於 15-3-12 21:33
我會stay 1晚Legoland hotel 呀,因前年暑假都未開,請問Legoland 酒店早餐得唔得呢?

...
早餐得呀, 款都算多, 重點係個餐廳好多lego公仔, 仲有人扮的lego公仔出嚟影相, 我兩個細路勁開心

peachtea    發表於 15-3-12 21:44

伯爵府

引用:Quote:peachtea 發表於 15-3-12 21:33 我會

早餐得呀, 款都算多, 重點係個餐廳好多lego公仔, 仲有人扮的lego公仔出嚟影相, 我兩個細路勁開心 ...
請問你部去Legoland的十人車坐了幾多人?我們四大四小6-9歲人book了部十人車,擔心會太逼唔夠位坐

伯爵府

引用:Quote:原帖由 chasiuchasiu 於 15-03-12 發

原帖由 S148 於 15-03-12 發表
又貴了,上個月問是SGF200

milky_red    發表於 15-4-14 00:58

伯爵府

引用:Quote:peachtea 發表於 15-3-12 21:33 我會

早餐得呀, 款都算多, 重點係個餐廳好多lego公仔, 仲有人扮的lego公仔出嚟影相, 我兩個細路勁開心 ...
sorry,睇漏左原來你前面答左,因我們由機場直接去legoland,所以存不到行李

大宅

be 發表於 15-3-12 21:42
請問你部去Legoland的十人車坐了幾多人?我們四大四小6-9歲人book了部十人車,擔心會太逼唔夠位坐

...
我哋六大人, 三小朋友分別2, 3, 5歲, 有兩個坐大脾, 咁最後一排就可以摺埋放行李。其實你四大四細, 四個小朋友迫少少坐一排三個位, 一個坐車頭, 三個大人又坐一排, 最尾一排都係可以放行李, 會迫少少但未至於坐唔到。當然, 最好book車時間下, 如果你係有兩三個大喼, 應該坐唔到了。所以我話要精簡行李

大宅

be 發表於 15-3-12 21:46
sorry,睇漏左原來你前面答左,因我們由機場直接去legoland,所以存不到行李

...
或者你再問下司機吧, 其實摺埋最尾一排, 都勉強放到兩個喼, 但太多就未必得喇

大宅

可否pm 來回Legoland 包車電話給我,謝謝!

首頁
12345...31

尾頁

跳至