家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:冇儲蓄成份嘅人壽保險

27歲時買的20年定額,40萬美金保額,保費每月港幣410

洋房

回覆:Bighamster 的帖子

請問係邊間公司?

洋房

引用:27歲時買的20年定額,40萬美金保額,保費每

原帖由 Bighamster 於 15-03-25 發表
27歲時買的20年定額,40萬美金保額,保費每月港幣410
請問係邊間公司?

大宅

引用:Quote:原帖由+Bighamster+於+15-03-25+發表

原帖由 nonnonstop1234 於 15-03-25 發表
請問係邊間公司?
Transamerica

伯爵府

引用:Quote:原帖由 bubu2910 於 15-03-23 發表我

原帖由 1mocha 於 15-03-23 發表
都幾貴
但供完就乜都冇,我供緊份儲蓄保,係年供多d. ..但供咗十幾年都有返相當的cash value. 好過齋比保費。

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

上個月剛買咗,呢份係我第2份,for我c6, 我之前已買了一份for我媽,
買我媽果份我好細,120萬,到我55歲,保費108元一個月,現在用年供,免費一個月,即超平(其實諗諗下果時應該買到60歲好d)

上個月買份for我c6, 150萬,買到我65歲, 保費貴咗, 1年要14xx

我本身有份儲蓄危疾,115萬,年供20650,我覺得自己真係蠢咗,因為我本身有儲錢,如果d錢我用來月供買939 或者1號仔收下息 仲實際

C6吸取了我的教訓,買了份100萬定期危疾,到100歲,每個月640,唔會加保費

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:上個月剛買咗,呢份係我第2份,for我c6, 我

原帖由 jacobkit 於 15-03-25 發表
上個月剛買咗,呢份係我第2份,for我c6, 我之前已買了一份for我媽,
買我媽果份我好細,120萬,到我55歲,保 ...
更正 , 新買果份係去到75歲

是但la, 反正c6有工作能力,果d錢係for 小朋友洗費, 我都鼓勵佢如果我死咗,3,5年後找過第2個女人,唔好自己一個孤零零

當然唔可以我一死就找過第2個

男爵府

我有兩份淨人壽,一份Mass Mutual,一份HSBC,夾埋四百幾一個月,三百萬保,其他保險全部冇買,公司醫療好好,我同事最貴有個四十萬既醫藥費,公司都比左,全公司應該冇人買醫療保險

子爵府

引用:上個月剛買咗,呢份係我第2份,for我c6,+我

原帖由 jacobkit 於 15-03-25 發表
買我媽果份我好細,120萬,到我55歲,保 ...
其實如果你媽唔係經濟支柱冇必要買term life

民房

你地買冇儲蓄成份嘅人壽保險几錢,保額几大?邊間買?
對於你的發問有幾點是需要注意的,一般專業的保障代理人是需要跟客人先見面了解一下客人的需要,根據客人給代理人的資料才可以計算出客人需要幾大保額,那一個計劃適合客人,所以你最好搵個保險代理見面等保險agent幫你計劃,如果有需要可進一步跟我了解,希望可以幫到你

首頁

尾頁

跳至