自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Yakultcat 發表於 15-3-25 13:32
謝謝你回覆呀?想問下你睇邊個醫生架?因為我睇個位家庭醫生話無葯膏搽,只可以做手術,但我又想俾仔仔試下 ...
粉嶺陳妙蘭醫生

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我仔當年去政府診所睇普通科門診, 醫生睇完就寫紙去醫院割
當年係一年級, 全麻即日出院, 攞左7日病假在家休息

侯爵府

畀面勳章

引用:要割好盡早割,一來愈大個做就愈痛苦,我表

原帖由 Dwmn 於 15-03-25 發表
要割好盡早割,一來愈大個做就愈痛苦,我表哥中學尾先做三星期先落得床 二來係實用嘅問題⋯ 會影 ...
三個星期先落到床

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:想請教下各位jm。。。我仔仔四歲幾,三月頭

原帖由 Yakultcat 於 15-03-25 發表
想請教下各位jm。。。

我仔仔四歲幾,三月頭話小便痛,醫生話佢jj頭紅,發炎,要食抗生素同用消毒葯水洗, ...
我囝都試過,現6歲了。前後試過2次發炎,私家醫生建議做手術,但我唔想,因老公同細佬都話細佬仔係咁反唔到係正常,要大d先返到。之後我同阿囝睇政府門診順同醫生講個醫生好好人寫紙比我排政府。排左10個月明日去睇啦。我都諗住睇下醫生比唔比藥膏我試下先。
另外1月時去學童保建睇過都話到9歲反唔到先會寫紙refer去政府。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

想請教下各位jm。。。

我仔仔四歲幾,三月頭話小便痛,醫生話佢jj頭紅,發炎,要食抗生素同用消毒葯水洗, ...
仲有,有朋友話有d人割多左,到大個一升旗扯到痛(朋友做護士講的)

大宅

回覆:Yakultcat 的帖子

要考慮全身麻醉既風險
另外我都聽過太細去割,大個左先知割多左,勃起時皮唔夠長,且住痛

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Dwmn 發表於 15-3-25 11:01
要割好盡早割,一來愈大個做就愈痛苦,我表哥中學尾先做三星期先落得床 二來係實用嘅問題⋯ 會影 ...

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:急問:有關仔仔包皮過窄問題

如果經常發炎
就要認真考慮下割
你平時有無教佢日日自己輕力反下清洗

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+Dwmn+於+15-03-25+發表要割好

原帖由 beiette 於 15-03-25 發表
三個星期先落到床
我都唔知點解要3 星期咁耐,唔知係正常康復期定佢又發炎,淨係知大個做好似痛好多

珍珠宮

想請教下各位jm。。。

我剛剛睇完醫生,開左藥膏了

子爵府

熱血勳章

回覆:yuensiu 的帖子

可以影藥膏既相嗎?

珍珠宮

引用:可以影藥膏既相嗎?

原帖由 cwb43c 於 15-03-27 發表
可以影藥膏既相嗎?
我囝星期四開始搽左藥膏今日開始鬆左d啦,今晚拉起d皮有少少肉突左出來添。平時係拉唔到嫁

珍珠宮

引用:可以影藥膏既相嗎?

原帖由 cwb43c 於 15-03-27 發表
可以影藥膏既相嗎?
醫生要我囝搽8星期,仲話拉到見到頭都要繼續搽,如果唔係會緊返。

子爵府

熱血勳章

回覆:yuensiu 的帖子

咁要keep住搽到幾時?

子爵府

熱血勳章

請問係點搽法?圍邊搽?

大宅

我想請問幾時要幫佢地反包皮清潔,我個仔依家個幾月人仔,我問老公點同亞仔清潔姑姑我老公話佢都唔知喎

子爵府

我仔學校檢查話包異常,睇左醫生,醫生話搽藥膏就得,話會自己打開,搽左幾日已經見到個頭了

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我兩個仔仔都有呢問題,但最後都係不藥而癒。大仔兩三歲嘅時候,學校D姑娘話佢包皮過窄,直頭係好似尖頭咁款,但佢無發炎,於是我日日都試同佢反,初初點反都反唔到,但反下反下有日竟然反到落黎!我開心到不得了,唔洗去割。
到細仔時又係一樣,試過兩三次發炎,醫生話太窄,一定要割,寫唒轉介信,開咗支生理鹽水比我同佢洗,由於有過大仔嘅經驗,我又每日同佢反,結果都咁樣攪掂你可以參考下,小朋友大大下會慢慢鬆D,而且日子有功,每日同佢整下都有幫助嘅!

珍珠宮

引用:請問係點搽法?圍邊搽?

原帖由 cwb43c 於 15-03-30 發表
請問係點搽法?圍邊搽?
早晚搽,薄薄地圍住個jj頭搽就得。

珍珠宮

引用:我想請問幾時要幫佢地反包皮清潔,我個仔依

原帖由 小MC 於 15-03-30 發表
我想請問幾時要幫佢地反包皮清潔,我個仔依家個幾月人仔,我問老公點同亞仔清潔姑姑我老公話佢都唔知喎:diz ...
我老公個時都話唔洗反出來,大大下就反到

首頁

尾頁

跳至