美容扮靚

跳至

首頁
12345...24

尾頁

男爵府

引用:由做運動開始先啦,幾多分鐘都好,開始左先

原帖由 monmonmarichi 於 15-04-02 發表
由做運動開始先啦,幾多分鐘都好,開始左先,慢慢便會有成績,開頭5好迫得自己太辛苦,零食不可獨食,同人 ...
好好既建議

我都覺得要establish做運動既習慣係最難,唯有一開始做少少唔好太辛苦驚自己好快放棄。你幾重呀

伯爵府

努力加油呀, 有時間就做下運動, 唔好比自己停落黎。

我唔係媽媽級, 我都開始左減肥2星期左右, 均衡飲食+運動, 希望有成績。

子爵府

回覆:肥婆奶奶減肥日記 [每日update]

我154,生完兩年都仲係115。後來自己減到101,但好快反彈,終於join咗米記,希望學識正確有益的減肥方法。同埋俾咗錢人,減的動力大好多。

侯爵府

我朋友係旺角見營養師$7500減40磅, 佢無做運動

大宅

我現36, 2X歲時保持係104磅, 160CM高, 但拍拖結婚後一路肥到130磅先的起心肝減, 跳鄭多燕3個月(每星期六天, 每次跳兩PART)減到115磅, 雖然磅數比以前104磅重成十磅, 但外形因為做運動修哂, 老公話夠唔好再減, 咁就無再做, 點知一個月唔夠開始作嘔作悶發現有左, 到生左後重140磅, 尤其係個肚, 係好唔合比例好凸, 坐完月返工時有人讓坐給我(以為我是大肚婆, 因為真係唔合比例, 我不褸胸細), 搞到我好頹, 但我開刀要等子宮埋口要等六個月, 剛剛二月開始做返運動跳鄭多燕, 一星期六天, 但因要湊B所以只做一PART半小時, 加上晚餐只食菜同肉不食澱粉質(星期六日除外), 兩個月減左8磅, 肚圍由38吋減至現33吋, PAT由40.5吋減至38.5吋, 手臂由12吋減至11.25吋. 但現發覺跳鄭多燕已完全唔出汗同呼吸由頭到尾都好順, 所以上星期開始改跳JILLIAN MICHAELS既30 day shred level 2, 嘩, 喘到我呀, 跳開頭無幾耐就已喘到講唔到野, 效果比跳鄭XX好好多, 早知一早跳JM啦, 我係一個月先磅一次, 目標係一個月4-5磅, 跳到七月尾可以減返至115磅, 最主要係個肚要平返, 皺唔皺皮已唔緊要, 最緊要著衫個肚係平先啦, 大家加油

男爵府

回覆:DengCK 的帖子

我。。。開刀。。坐月無勁食,多飲雞精,一到6weeks 就游水。。我果時係630am 去遊。。。到咗8星期就慢跑。。 到呀仔5個月就做HIIT 或者 Jillian Michaels ! 我早餐豐富啲,晏晝食cereal, 夜晚食半飽。。。零食除咗雪糕我唔好嘅。。

依家我要衝破125。。好辛苦呀 。。做完家務仲要跑

男爵府

回覆:sanfeimsn 的帖子

我都鍾意MJ 㗎!

大宅

我覺得唔好迫自己戒口戒得太辛苦, 因為人O既意志力唔會長期咁保持得到, 越唔食得越想食, 所以我有時好想食某 D 邪惡嘢, 我會食少少, 就停, 要習慣食咩都唔好係咁食, 屋企最好唔好買零食, 唔見就冇得引誘架喇!!
一齊加油努力呀!!!! 支持支持!!!

大宅

可以參考下香討果便的減肥版,佢地好pro的!

DengCK    發表於 15-4-2 23:59

男爵府

引用:努力加油呀,+有時間就做下運動,+唔好比自己

原帖由 ilovedancendanc 於 15-04-02 發表
努力加油呀, 有時間就做下運動, 唔好比自己停落黎。

我唔係媽媽級, 我都開始左減肥2星期左右, 均衡飲食+運 ...
你幾重呀諗住減幾多?放完工返到屋企真係唔想郁...

男爵府

引用:我154,生完兩年都仲係115。後來自己減到10

原帖由 iamverysleepy 於 15-04-02 發表
我154,生完兩年都仲係115。後來自己減到101,但好快反彈,終於join咗米記,希望學識正確有益的減肥方法。 ...
join左幾耐呀?有成效未?

男爵府

引用:我現36,+2X歲時保持係104磅,+160CM高,+但拍

原帖由 sanfeimsn 於 15-04-02 發表
我現36, 2X歲時保持係104磅, 160CM高, 但拍拖結婚後一路肥到130磅先的起心肝減, 跳鄭多燕3個月(每星期六天, ...
嘩多謝你打咁多字回應我! 我都覺得減肚重要,我唔想人讓座俾我

至於你講既mj,我上網睇下先,你你電視播然後跟住做嗎?

男爵府

引用:我。。。開刀。。坐月無勁食,多飲雞精,一

原帖由 minimirror 於 15-04-02 發表
我。。。開刀。。坐月無勁食,多飲雞精,一到6weeks 就游水。。我果時係630am 去遊。。。到咗8星期就慢跑。 ...
你好有毅力!俾著我125就收貨啦

講真收工返到屋企真係好tired..

男爵府

引用:我覺得唔好迫自己戒口戒得太辛苦,+因為人O

原帖由 chowkarman 於 15-04-02 發表
我覺得唔好迫自己戒口戒得太辛苦, 因為人O既意志力唔會長期咁保持得到, 越唔食得越想食, 所以我有時好想食 ...
係呀好同意。要慢慢改變生活習懶先有用。大家一齊加油!

男爵府

day 1
早:香蕉豆漿麥皮
午:雪山x燒包一個,素餃兩隻,炒飯一小碗
晚:kfc辣雞兩舊加粟米一條 (唔好鬧我呀因為俾著以前既我會嗌薯格,要慢慢黎

運動:無..好攰... 聽日會做返

伯爵府

引用:Quote:原帖由 ilovedancendanc 於 15-04-02

原帖由 DengCK 於 15-04-03 發表
我而家138磅,4個月內要減20磅,好難呀減

放工後真係唔想郁,我1星期只能夠跑3日左右咋,落雨就更加冇得運動,因為日日都夜返。放工後真係唔想跑,好在我公司附近有運動場,可以迫自己去跑下

伯爵府

引用:Quote:原帖由 ilovedancendanc 於 15-04-02

原帖由 DengCK 於 15-04-03 發表
打錯字,係128磅

男爵府

引用:Quote:原帖由+DengCK+於+15-04-03+發表你幾

原帖由 ilovedancendanc 於 15-04-03 發表
打錯字,係128磅
嘩減廿磅咪好瘦

大宅

DengCK 發表於 15-4-3 00:03
嘩多謝你打咁多字回應我! 我都覺得減肚重要,我唔想人讓座俾我

至於你講既mj,我上網睇下先,你 ...

在電視播睇住做,我過了落usb,用player播在電視睇,因客廳先有位做,客廳又得電視機

別墅

我放工行7層樓梯返屋企,之後冇乜點郁,你試下返工前做,易D實行,5想郁我最少都做10分鐘鄭多,成日停好易懶及多藉口

首頁
12345...24

尾頁

跳至