自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我剛回來。建議搭船去澳門氹仔碼頭,入境後

原帖由 ngokwan 於 15-04-09 發表
我剛回來。

建議搭船去澳門氹仔碼頭,入境後有専車去王國,30 元,非常方便。
請問氹仔碼頭去要幾耐?專車要book 嗎?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ngokwan+於+15-04-09+發表我

原帖由 小小莉 於 15-04-10 發表
請問氹仔碼頭去要幾耐?專車要book 嗎?
車程好短,不過要又上又落過關,老人家可能會覺得煩,小朋友就不錯,因小朋友不能坐太耐車,而且每處都有乾淨廁所,又可教他們現在是在什麼地方。

由於不是紅日,可以即場買飛,紅日就麻煩D,好full

珍珠宮

引用:咁請問由澳門坐去王國幾多分鐘?同時多謝各

原帖由 xixi1010 於 15-04-09 發表
咁請問由澳門坐去王國幾多分鐘?同時多謝各位意見thx.
澳門要看邊個碼頭。
氹仔碼頭去王國,車程短,不過要上上落落加等齊人

大宅

引用:Quote:原帖由+小小莉+於+15-04-10+發表請問

原帖由 ngokwan 於 15-04-10 發表
車程好短,不過要又上又落過關,老人家可能會覺得煩,小朋友就不錯,因小朋友不能坐太耐車,而且每處都有乾 ...
唔該晒!我一直以為九洲港最方便,好彩bk 多有❤️jm 教路,

大宅

回覆:去珠海海洋王國一問

我係自己上網book橫琴灣酒店,連埋入場券同早餐book.可以2日內無限次出入樂園,酒店入面又有水上樂園,但樂園附近好荒蕪架,有老有細就未必可以出去

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

xixi1010 發表於 15-4-9 23:58
咁請問由澳門坐去王國幾多分鐘?同時多謝各位意見thx.

昨天剛回來,若唔怕上車落車麻煩
平日氹仔嗰邊出發計埋過關,全程35mins已經到長隆
過關若用E通道仲快,完全唔駛排隊,我哋排隊人手過關好少人,只需5~10mins

我哋先去威尼斯人(6mins/免費),部份入賭場,部份影相
威尼斯人去蓮花口岸(3mins/免費)...出境...再坐穿梭巴士過一條橋到珠海入境大樓(3mins/$3-/人)
珠海橫琴口岸坐白牌車(8mins/人仔50/可坐6個人)

由氹仔碼頭坐車直去長隆車行程相若(少咗威尼斯人嗰段)
只係上落車改為出境入境上落車後坐返同一部車去長隆

首頁

尾頁

跳至