懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:同老公,阿女一齊出街,實有人會問個肚咁大

原帖由 lamlam車厘子 於 15-04-08 發表
同老公,阿女一齊出街,實有人會問個肚咁大照咗仔定女未呀,話係女,D人實答你唔緊要啦,追多個生多個一定 ...
我生左仔再陀仔d人咪一樣係咁講 唔緊要啦,再追一個囉

大宅

引用:Quote:原帖由+lamlam車厘子+於+15-04-08+發

原帖由 Qazmlp09 於 15-04-09 發表
我生左仔再陀仔d人咪一樣係咁講 唔緊要啦,再追一個囉
點解要追

大宅

引用:我都係咁啦,+本身有個大囡,+第+2+胎+孖囡

原帖由 skyyuki923 於 15-04-09 發表
我都係咁啦, 本身有個大囡, 第 2 胎 孖囡。出街啲人實問係咪想追仔, 又話再生個囝啦。我不知幾鍾意囡呀! ...

大宅

引用:唔關追仔傳統觀念既,人人知我陀緊係仔都叫

原帖由 rayrayus 於 15-04-09 發表
唔關追仔傳統觀念既,人人知我陀緊係仔都叫我追女,純粹口痕覺得係人都想有仔有女啫,我咪話得啦唔駛客氣我 ...

男爵府

回覆:佗第二胎都係女,真係咁大問題咩?

我勁恨有2個女丫!好彩今胎俾我恨到都係女
d人咁同我講我實話我依家恨到有2個女~要追你自己慢慢追啦

別墅

引用:同老公,阿女一齊出街,實有人會問個肚咁大

原帖由 lamlam車厘子 於 15-04-08 發表
同老公,阿女一齊出街,實有人會問個肚咁大照咗仔定女未呀,話係女,D人實答你唔緊要啦,追多個生多個一定 ...
生仔生女都好,都係自己既骨肉,洗乜理人地點睇!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

畀面勳章

引用:無女人邊得有男人呀?算啦,d人無野搵野講

原帖由 map9183 於 15-04-08 發表
無女人邊得有男人呀?
算啦,d人無野搵野講,就好似你無拖拍就叫你快搵男朋友;有拖拍叫你結婚;結左又問你 ...
過多幾年就問讀書未?讀邊間呀?考第幾呀?

過多十年就問,阿仔阿囡拍拖未?結婚未?生仔未?仲唔生多個?

之後又到問個孫........

Janeylam    發表於 15-4-17 00:44

大宅

回覆 lamlam車厘子 的帖子

我想要女多d喎。

別墅

好明白你感受呀,我有個女,唔諗住再生,但又有咗就要埋喇,d人成日問照咗仔定女未,上一胎已經好多人話我似陀仔,生咗女又話下一胎應該係仔架喇,我想講我幾時有話想生仔呀?跟住呢胎,有朋友知道我有咗係女,問我仲追唔追,我咪同佢講我唔追求呢d嘢架,d人就好少仲緊張過你生仔定生女咁,其實問到都幾煩。

大宅

引用:我勁恨有2個女丫!好彩今胎俾我恨到都係女d

原帖由 phoebe_pui 於 15-04-09 發表
我勁恨有2個女丫!好彩今胎俾我恨到都係女
d人咁同我講我實話我依家恨到有2個女~要追你自己慢慢追 ...
係呀

大宅

引用:回覆+lamlam車厘子+的帖子我想要女多d喎。

原帖由 autunmbb 於 15-04-09 發表
回覆 lamlam車厘子 的帖子

我想要女多d喎。

別墅

我第一個係仔, 講真心底裡一開始時自己都想今次第二胎會係有女(今次係TWINS), 而係孖仔, 好多口痕友話再追個女...第二胎係等左好耐而且今次仲係高危, 依家真心只望BB健康足月就已好好好滿足, 仔女都係天賜同緣份....其他人都係口多多....唔好理佢地咁多....

大宅

引用:好明白你感受呀,我有個女,唔諗住再生,但又

原帖由 miclotai 於 15-04-09 發表
好明白你感受呀,我有個女,唔諗住再生,但又有咗就要埋喇,d人成日問照咗仔定女未,上一胎已經好多人話我似陀仔 ...
呢個就係重點,你講得好啱,由頭到尾我都係想生兩個,仔女都無所謂,老公就偏愛女,係身邊D人成日緊張過你咁,幫你算埋命,下胎一定係仔,我從來無話要追,真係唔明白D人心態

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

D人口痕,到你生左都會叫你追多個仔

大宅

引用:我第一個係仔,+講真心底裡一開始時自己都想

原帖由 chanpcdaisy 於 15-04-09 發表
我第一個係仔, 講真心底裡一開始時自己都想今次第二胎會係有女(今次係TWINS), 而係孖仔, 好多口痕友話再追 ...
係呀,仔女係緣份,我都好努力先有第二胎,最緊要係寶寶健健康康,我身同感受,好多人無經歷過唔會明白

大宅

畀面勳章

而家生女仲好呀!

生仔係蝕本貨

男爵府

回覆:lamlam車厘子 的帖子

係呀、D人有病、仲同我大女講叫媽咪快D生個細佬比你

大宅

生女好過生仔啦,睇下婆媳版就知!

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章

無野搵野講呀嘛係咁架啦,生1對仔女又點,咪又問你響唔響應生3個呀?定係扎左啦?讀書未呀?讀咩學校呀?成績點呀?有冇學樂器呀?唔熟既咪求其應下囉唔洗擺係心,熟既仲唔食住上串鬼佢?你三姑六婆未老先衰呀?

大宅

D人係咁講野架LA。未生問你幾時生,生咗叫你追多個仔/女,基本上D人係口痕又唔知自己討厭LOL
如果我再生,我會想生多個女。因為見人哋兩姐妹細細個手拖手好sweet,大個咗d感情又好,做乜去邊都一齊(如果係幾姐妹既仲開心),又顧家又孝順,都唔知幾好。反而d仔顧自己多d,又活潑d,又外向d,真係叫佢返屋企食飯都勞氣d。

首頁

尾頁

跳至