親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

引用:Quote:bblove100+發表於+15-4-26+06:44+邊

原帖由 MissMaMa 於 15-05-06 發表
我10/8,11/8兩晚住legoland
Miss Ma Ma,
你也去看營火蟲嗎?我也是10-12 Aug,15住Legoland! 我也想去看,不過老公話人少治安差、又夜唔批准去。
我之前成日問你嘢!我唔記得9 Aug,國慶那天在那𥚃可以看到煙花?

水晶宮

回覆:想參加過馬來西亞的螢火蟲團

我都包了車去看螢火蟲,31/7

大宅

回覆 MissMaMa 的帖子

i wll stay in Legoland hotel on 12th Aug to 13th Aug. What are special activites to celebrate Singapore Nationl Day?

珍珠宮

wang88 發表於 15-5-6 18:49
Miss Ma Ma,
你也去看營火蟲嗎?我也是10-12 Aug,15住Legoland! 我也想去看,不過老公話人少治安差、又夜唔 ...
我記得你呀, 我地住LEGOLAND的日子一樣呀! 到時大家一定要相認一下, 打個招呼先
螢火蟲我未必會去, 因之前我會由Goldcoast 去新加坡, 我怕夜晚去睇螢火蟲太頻撲呀!

珍珠宮

bblove100 發表於 15-5-6 20:00

i wll stay in Legoland hotel on 12th Aug to 13th Aug. What are special activit ...

Regarding the celebration of National Day, there are usually activities such as parades near Marina Bay and a performance show on the floating platform. At night, there is a firework display along with the light show.

On the road near Singapore Flyer, you can see some tanks and government vehicles like fire engines, police cars and ambulances. There are also different kinds of Marching teams in the parade, heading to the floating platform. In addition, there is saluting by fire which smoke with different colours can be seen.

There are armed forces, including airforce, army and navy. If you are at Marina Bay near Sands Hotel, you can see some battleships. You can see some helicopters and warplanes flying above as well. These are quite special and the kids, especially boys, may be interested!

大宅

可以問Jason 上年暑假我都有去
車程來回legoland Hotel兩個鐘
七月一號去 好多蟲好靚
上船前要著救生衣 船長講國語介紹
太黑暗 要拖實小朋友
晚上7:xx集合出發

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:可以問Jason+上年暑假我都有去+車程來回leg

原帖由 kabo626 於 15-05-06 發表
可以問Jason 上年暑假我都有去
車程來回legoland Hotel兩個鐘
七月一號去 好多蟲好靚
請問你去佐邊個地方睇螢火蟲?因為有兩個點可以睇,一個係市區上船,一個係螢火蟲樂園。

水晶宮

螢花蟲園好定市區好?

子爵府

回覆:diong 的帖子

沙巴係好長車程,上次八月分去,在市區天氣ok, 坐好久車程到河邊上艇看猩猩(艇上沿可岸找),熱带雨林天氣轉差好快,看看下猩猩天突然轉黑哂,仲下起倾盤大雨,是横風横雨,着住雨衣也会下身濕晒,记住一定要带雨衣(最少也要每人備一一次性雨衣,否则好易冷病),雨伞也没有用,最好下身穿長裤(因河边多蚊,最好防水料添会保险)!

仲有搞野是下完雷雨後,我们那艇不看去下游岸边餐廰吃自助晚餐,但竟停左電,黑妈妈,要点蜡燭吃!
成團人都湿身好凍(導遊也是),連瑩火虫也看不到!

水晶宮

引用:沙巴係好長車程,上次八月分去,在市區天氣

原帖由 fatboyL2 於 15-05-07 發表
沙巴係好長車程,上次八月分去,在市區天氣ok, 坐好久車程到河邊上艇看猩猩(艇上沿可岸找),熱带雨林天氣 ...
沙巴車程長仲好貴下。

大宅

引用:Quote:原帖由+MissMaMa+於+15-05-06+發表我

原帖由 wang88 於 15-05-06 發表
Miss Ma Ma,
你也去看營火蟲嗎?我也是10-12 Aug,15住Legoland! 我也想去看,不過老公話人少治安差、又夜唔 ...
我都係10-12/8住legoland, 己book了Jason 10/8 包車去睇營火蟲

大宅

引用:Quote:原帖由+wang88+於+15-05-06+發表Miss

原帖由 catlover22 於 15-05-07 發表
我都係10-12/8住legoland, 己book了Jason 10/8 包車去睇營火蟲
你幾多人去睇營火蟲?我都想睇,跟老公再說!我兩大兩小 (3 & 6 yrs)

大宅

引用:Quote:原帖由+catlover22+於+15-05-07+發表

原帖由 wang88 於 15-05-07 發表
你幾多人去睇營火蟲?我都想睇,跟老公再說!我兩大兩小 (3 & 6 yrs)

...
我8大5小包咗2架7人車去呀

大宅

引用:Quote:原帖由+wang88+於+15-05-07+發表你幾

原帖由 catlover22 於 15-05-07 發表
我8大5小包咗2架7人車去呀
咁算啦!你咁多人,應該都無位了。

大宅

Thank you for detailed information.睇巡遊,步操,飛機,大炮幾點睇?边個位置睇最好?mrt咩站?當天科學館免費入場?还有甚麼館免費?

侯爵府

wang88 發表於 15-5-7 08:55

...

我可以安排下13 OR 14/8去睇營火蟲,我6人

大宅

引用:邊個8月12日晚在Legoland, 點去睇螢火蟲,

原帖由 bblove100 於 15-04-26 發表
邊個8月12日晚在Legoland, 點去睇螢火蟲,包車幾錢?車程幾耐?一起join?
我都想知多啲資料
係邊搵資料
係咪包車去就得
住Legoland 1晚趕得切睇嗎?

大宅

我24/8想由Legoland 去睇營火蟲,問咗jason包車收費sgd180,行程1200去angry park,1600晚飯/小食,之後就去睇營火蟲,想問有冇jm想一陣,可以分擔包車費用!只接受3位🙏

大宅

引用:我24/8想由Legoland 去睇營火蟲,問咗jason

原帖由 ChingHay 於 15-05-08 發表
我24/8想由Legoland 去睇營火蟲,問咗jason包車收費sgd180,行程1200去angry park,1600晚飯/小食,之後就 ...
我2大1小,有興趣,聯絡我呀

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

沙巴幾好, 吉隆坡就咪制, 超多蚊又唔多螢火蟲

首頁
12345...7

尾頁

跳至