想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ootolai,
我都鍾意食屋企飯同飲湯,蕃茄薯仔魚都係我至愛

原文章由 ootolai 於 08-6-24 22:53 發表
花C9, 高齡產婦, happyday2008,

我同你地好唔同, 好鍾意番屋企食飯, 尤其是飲蕃茄薯仔魚湯....!

男爵府

花c9,
我會返工呀!因為有野做呀!不過會晏d先返,而家煲緊粥

原文章由 fishballbaby 於 08-6-25 09:51 發表
八號風球,杜c9全日唔使返工呀,其他準媽咪,下午如果變三號,都唔好返la,請半日假好過,費事迫車,又天雨路滑。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

all,

morning! ~~~ 我訓到依家先起身!!! 今朝一早知道停課就好安心繼續訓覺LU!

係啦, 其他姊妹, 得個半天, 唔好番工了! 新界西依家仲好大風, 好似仲勁過之前, 但係居然係typhoon signal 3 only!!!

原文章由 fishballbaby 於 08-6-25 09:51 發表
八號風球,杜c9全日唔使返工呀,其他準媽咪,下午如果變三號,都唔好返la,請半日假好過,費事迫車,又天雨路滑。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

pochacco

可唔可以唔返呀?

原文章由 pochacco_ch 於 08-6-25 11:21 發表
花c9,
我會返工呀!因為有野做呀!不過會晏d先返,而家煲緊粥

男爵府

花c9,
如果唔返呢兩日就會好忙架喇! 我返工都唔遠,搭mtr就ok,一陣唔行落地鐵站喇!搭車落地鐵站...應該都冇問題嘅!我又可以遲d先出門口呢,應該唔會太迫
原文章由 fishballbaby 於 08-6-25 11:50 發表
pochacco

可唔可以唔返呀?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

all,
我同cherry小b嚟報到, 好快到part 6
希望在part 6, 又有好多喜事 ( 有朕bb , pj小b, 軒軒小bb, penpen小b, ckchan小b, 仲有其他姊妹小b )
我巳經返咗公司啦! 好奇怪, 剛剛bingo時反而唔鐘意出街吃飯, 鐘意吃屋企吃, 蕃茄薯仔魚好好味, 媽媽又會煲蕃茄薯仔豬骨/牛骨湯
原文章由 pochacco_ch 於 08-6-25 11:59 發表
花c9,
如果唔返呢兩日就會好忙架喇! 我返工都唔遠,搭mtr就ok,一陣唔行落地鐵站喇!搭車落地鐵站...應該都冇問題嘅!我又可以遲d先出門口呢,應該唔會太迫
...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我又報到先~!
頭先我屋企無電添呀, 不過好彩大約15分鐘就有番喇
咁快又part6, 我仲未追番part5果d黎睇
希望新開呢part,多d姊妹bingo

高齡:
我咁乖跟媽媽番佢鄉下, 因為我覺得黎緊呢個月會bingo, 所以跟佢去我出世到而家都未去過既潮州,下個月就唔去得喇

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我都返到公司la! 我搭MTR從荃灣上車到中環先落車,有位坐都唔係好辛苦,但是真係好多人,最憎打風突然落風球要返工,搭車匆匆忙忙返工好混亂。mouth:

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我老公依家仲未出門口返工呀,遲d出唔使塞車......

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我同老公出街食完lunch, 都返到公司, 做咗少少嘢喇...因明天想唔返工, 同ilapril去健康院第一次登記+shopping呀! 不過我返唔返都係咁啦, 老闆又係day off!

妳哋就好啦, 食到住家飯, 對bb都好d!
我噚晚開始去club house行機喇, 好慢好慢咁行.
好得意, 過咗3個月, 真係好似d書仔咁講, 體重開始回升喇, 老公就話好, 不過佢都有話我真係好似瘦咗d, 所以成日迫我食嘢...一陣又唔比我食熱氣嘢, 話第時bb會生暗瘡 ...但我好怕我體重開始回升得太快呀...
好彩, 佢都會比我飲一兩口凍嘢 ...

原文章由 fishballbaby 於 08-6-25 13:45 發表
我老公依家仲未出門口返工呀,遲d出唔使塞車......

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

cherry,
上次一齊買嗰條褲, 妳一定好鬆好鬆喇, 我都覺得鬆呀, 妳等cherry小b大d時先著啦...
今日公司門口有冇水沉呀? 妳要小心d呀!

原文章由 Cherry_CYW 於 08-6-25 13:05 發表
all,
希望在part 6, 又有好多喜事 ( 有朕bb , pj小b, 軒軒小bb, penpen小b, ckchan小b, 仲有其他姊妹小b )
我巳經返咗公司啦! 好奇怪, 剛剛bi ...

[ 本文章最後由 高齡產婦 於 08-6-25 14:43 編輯 ]

侯爵府

我一直都有飲涷嘢呀,花c9咁熱,天氣又熱,如果要我飲熱嘢我寧願唔飲呀

原文章由 高齡產婦 於 08-6-25 14:22 發表
我同老公出街食完lunch, 都返到公司, 做咗少少嘢喇...因明天想唔返工, 同ilapril去健康院第一次登記+shopping呀! 不過我返唔返都係咁啦, 老闆又係day off!

妳哋就好啦, 食到住家飯, 對bb都好d!
我噚晚開 ...

侯爵府

我頭先响屋企個廳,望出去大閘外,好似有隻c咗既雀仔呀
雖然好大風,好彩d荔枝冇嘜跌到落嚟。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ALL,

我頭先同老公去食早餐, 傘都吹爛左, 真係仲好大風喎! 見到你地番到公司就好了!

原文章由 高齡產婦 於 08-6-25 14:30 發表
cherry,
上次一齊買嗰條褲, 妳一定好鬆好鬆喇, 我都覺得鬆呀, 妳等cherry小b大d時先著啦...
今日公司開口有冇水沉呀? 妳要小心d呀!

大宅

pochacco, mavi, cherry & 賓尼兔,

多謝妳地呀, 我會為penpen 小b而努力架!

[ 本文章最後由 rainypen 於 08-6-25 14:44 編輯 ]

男爵府

我都返到公司喇!我搭車落葵芳搭地鐵站都ok呀!唔係好迫,轉搭香港線仲有位坐添(我喺奧運站返工)好似冇平時返工咁多人添
跟住仲去咗奧海城行咗一陣先返工

男爵府

cherry,
我都鍾意飲蕃茄牛展牛骨湯呀!耐唔耐我就會叫99煲,近排都好鍾意飲節瓜,響螺煲豬展湯,清清甜甜都好好味! 不過全部都係62,99煲,而家我勁懶!自已最多都係滾下湯咋!heehee....有時就返99到食飯飲湯,有時62會送外賣拎湯過黎!
原文章由 Cherry_CYW 於 08-6-25 13:05 發表
all,
我巳經返咗公司啦! 好奇怪, 剛剛bi ...

男爵府

花c9,
我都有時都會飲凍野...因為太熱喇!頂唔順!
原文章由 fishballbaby 於 08-6-25 14:37 發表
我一直都有飲涷嘢呀,花c9咁熱,天氣又熱,如果要我飲熱嘢我寧願唔飲呀

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我想生三個,

唔好咁激氣啦! 要開心一點同埋唔好亂想野! 有得解決的!!

原文章由 我想生三個 於 08-6-25 15:09 發表
哈佬,大家好,返咗公司喇!
尋晚同C6哎交,佢返咗大陸成晚都唔聽電話,激到我死死下,我激氣咗成晚,仲搞到個肚痛下痛下甘! 打8號風球都得一個人係屋企,佢就去風流快活。我唔理,如果佢再係甘,等第日我有咗就帶埋個仔走佬,話之佢 ...

首頁

尾頁

跳至