婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Dreamy_rose 發表於 15-5-26 17:14
點解你老公不會抱BB, 照顧BB ? 因為佢無時間?
因為佢對BB冇乜感覺~ (佢唔係中意BB, 但亦唔係唔中意BB 既人, 係冇感覺)
我地已婚, 婚後係大家有共識先PLAN 要BB, 但生咗出黎佢又冇感覺~ 我係FTM, 得我一個照顧BB, 我好大壓力~
佢明明O係屋企, 只顧住上網, BB 喊到聲沙佢都唔理, 搞到我疴屎都唔得閒~ 涼又唔可以沖好耐, 總之就係想行開陣都唔得~ 我已經因為揍BB 病過好多次, 佢都唔識得分擔幫輕吓~

雖然話佢要返工, 我係FTM, 但佢都唔係咁呀嘛? 又唔會同BB玩, 又唔會抱佢~
好灰~

大宅

小_魚 發表於 15-5-26 17:46
回覆 cher0620 的帖子

我未生之前, 同老公感情好好, 老公就晒我, 即使我唔多鍾意佢屋企, 但只要做足門面野 ...

你都好過我丫~ 至少你老公肯錫阿B~我生B前同老公感情都好好, 但生後, 佢對我差咗好多~ 因為佢成日又唔錫BB (無視BB), 搞到因為咁嘈過好多次~
D 男人就係咁, 一句話生B就生B, 生B後就乜都唔理~ BB唔係淨係要物質SUPPORT O架, 仲要父愛添O架~

咁又係呀, 都嫁咗比佢, B 又幫佢生埋, 佢對我唔好, 我可以點? 唯有接受囉~ 但我心入面永遠都會有條刺~ 後悔又如何? 同自己講認命~

男爵府

回覆 GF_Chan 的帖子

但好奇怪, 你老公想生B 但又唔理個B.佢見到BB 咁得意應該點都會想同佢玩丫, 係咪而家BB 仲細, 佢淨係覺得好難攪所以唔想理
第時BB 大d, 識笑又識俾反應會忍唔住同個B玩呢

大宅

小_魚 發表於 15-5-26 18:08
回覆 GF_Chan 的帖子

但好奇怪, 你老公想生B 但又唔理個B.佢見到BB 咁得意應該點都會想同佢玩丫, 係咪而家 ...

"你老公想生B 但又唔理個B" --> 物資/ 金錢方面佢有照顧, 只係唔理BB, 唔比愛佢~

"佢見到阿B 咁得意應該點都會想同佢玩" --> 因為佢唔係中意, 亦唔係討厭BB 既人, 對BB冇感覺~

別墅

回覆:有沒有因為99 而後悔和C6結婚

絕對有!!!!我同你個情況一樣,我同c6從來冇真正嘈過一場交,當我生左bb既時候,6299搞到我產後抑鬱c6都唔敢出一句聲,我就開始成日同c6 嘈…
如果情況再係甘落去,而你又生左bb,你就冇得好灑脫地離婚…

大宅

引用:Quote:jacejace+發表於+15-5-26+13:56+我諗

原帖由 GF_Chan 於 15-05-26 發表
--> 我都係~
有時我喺啲post度見到有jm呻c6好衰,有人會問: 咁點解你當初會同c6一齊等等的説話..... 但我明白,原來人有時候係會時運低,我成日都話揀我c6係因為我嗰排時運低,或者係我嘅報應!

大宅

引用:+本帖最後由+GF_Chan+於+15-5-26+16:44+編

原帖由 GF_Chan 於 15-05-26 發表
完全有同感!我c6又係咩都唔理,算係錫呀女,但只識攬住佢錫呀肉緊下咁,搞到bb忟!唔識同佢玩、唔會照顧佢、間唔時先俾家用我、對住我完全係交人唔交心!我相信如果唔係因為bb,我同佢分開喇!我都成日鬧自己,點解當初鬼揞眼同佢一齊!

大宅

回覆 gibigibi 的帖子

"6299搞到我產後抑鬱c6都唔敢出一句聲,我就開始成日同c6 嘈…" --> ME 2

大宅

先分開住,再想清楚日後如何。

大宅

回覆:有沒有因為99 而後悔和C6結婚?

我,結婚5年,依家有左四個月,我憎我奶奶憎到憎埋我老公。

我奶奶話自己中意女(佢只有我老公一個仔),知道我陀仔之後話唔會支援我(我從來無叫過佢支援);又話要我個仔扮女。

我老公無同佢媽講過半句說話維護我同bb, 我奶奶仲根本當我死左,成日開口埋口問我老公:你同bb今晚食乜?你同bb今日去邊?

我憎死佢我憎死佢

複式洋房

回覆:Dreamy_rose 的帖子

有,但我有個好支持我的C6

大宅

有時諗下覺得好唔抵,為左d無謂人攪到自己兩公婆不和。但係又好難放低。最慘係d無謂人永遠唔覺自己有問題,影響緊人地夫妻感情。我老公個賤家姐老公包二奶,巳經離家分開住,佢可能因為甘就想侵入我地家庭,死lur我比佢湊對女做佢個伴,又可乘機每月收我老公一大筆做生活費,攪到我地為左佢不斷嘈交。雖然而家我地同賤姑狗冇機會再見(我巳同老公講清楚,佢都答應唔見佢),但條刺實在太深,每次想起賤姑狗我不其然憎埋我老公,其實佢都好無辜

大宅

引用:我唔後悔結婚,+但後悔生左B,+(講明先:+我唔

原帖由 小_魚 於 15-05-26 發表
我唔後悔結婚, 但後悔生左B, (講明先: 我唔會因此而唔錫個BB, 我仍然好錫佢, 想成日對住佢) 但生左之後某程 ...
Same here

複式洋房

咁又冇

大宅

無。
如果係咁我只會後悔自己無能力賺錢養自己和個家,要去靠人。
有時間失眠不如用時間增值自己,早日搵夠自食其力。租個劏房都好過要靠人

大宅

同好多jm一樣,婚後99都變樣,
對我態度亦事事要管,
不過佢唔係我媽,我唔會俾佢管,
亦唔會順佢意

公爵府

引用:如題, 我真是有D 後悔結婚, 婚後同6299 住,

原帖由 Dreamy_rose 於 15-05-26 發表
如題, 我真是有D 後悔結婚, 婚後同6299 住, 才發現他們的惡行, 而C6 愚孝保護不到我... 自己婚後生活一點都 ...
既然不開心,又何必勉強一齊
我會走,反正離婚係遲早的事
何苦讓自己焦頭爛額

子爵府

有! 做女時好恨嫁,一心以為婚後會好幸福,好似童話中公主同王子行入城堡happy ending 咁,點知入城門後惡夢隨即開始米天真啦!婚姻從來唔係兩個人既事

男爵府

曾經因為姑仔,我都好直接同C6講,如果一早知你有0的咁既屋企人,我唔會嫁你.
一直條氣唔順無小過姑仔。如果佢再黎料我實鬧爆佢.
幸好C6幫我,佢都唔鍾意有個咁既妹影衰佢,whatapp block埋佢.C6已經采都唔采佢喇有時意外見到姑仔,C6仲大反應過我,即時whatapp 我,妖一聲,估唔到見到佢.見到C6咁既舉動我已經無咁嬲件野,不過都係唔鍾意佢.
所以呢~無論6299姑奶姑仔都好,一味自我感覺良好地串場露出收恥既一面,幾親既人都會討厭你.唔好以為血緣關係大乜晒.大把血緣之人來生不再見.

伯爵府

首頁
12345...6

尾頁

跳至