夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果你中爱距,你埋念办法稳朋友又好,亲人又好,劝服距坐低来大家倾下,如果你都唔爱距既,甘你就自己去提出离婚啦,如果距系要负责任既,分开都可以继续俾钱架.距已经讲到明唔爱你,点解距可以放低,你唔可以呢?

複式洋房

原文章由 小柏媽媽 於 08-6-26 09:44 發表
我諗佢同佢ex. 有d野啦! 分開吧! 長痛不同短痛! 真係會痴線架!

其實佢都講到咁囉,仲可以點?

大宅

我覺得佢同你一斉係責任囉, 佢唔愛你, 你地係一斉有意思麻, 小朋友會知架, 點解daddy成日唔係屋企呢. 你唔分開, 你又成日驚同擔心佢, 自己又唔開心, 可苦呢. 你分開咗可能係好事呢. 起碼你有個仔, 你見到個仔個人都會開心番喇.

你老公話冇野, 你信唔信呢. 冇野會成日同人sms & 唔返屋企訓, 你先係佢老婆, 佢有冇關心你同個仔呀. 照顧小朋友唔係比錢就可以架, 要比時間, 精神同心機架. 既然佢唔願意去做呢樣野, 不如早d解決喇, 冇為拖麻. 冇感情拖來拖去答案都係一樣架.

其實你係佢老婆, 你會知佢對你同以前有冇分別, 你會feel到既, 答案你自己知架喇. 可需問呢.

大宅

原文章由 好好彩 於 08-6-30 17:45 發表
我覺得佢同你一斉係責任囉, 佢唔愛你, 你地係一斉有意思麻, 小朋友會知架, 點解daddy成日唔係屋企呢. 你唔分開, 你又成日驚同擔心佢, 自己又唔開心, 可苦呢. 你分開咗可能係好事呢. 起碼你有個仔, 你見到個仔個人 ...

我老公依家做法一樣,已決定找地方搬,想搞埋離婚添,但我仍然好愛佢,唔想佢行到最後呢一步,始終佢都好錫個囡,但點解一個人可以突然間變得咁利害,是否真的有第三者呢?

複式洋房

我個c6都因為第三者唔要我同個仔,佢話會比生活費,但唔係時時都比,我個仔得十個月大,我個bb好痴身,無人揍得掂,我都係食緊自已的積蓄,捱得唔耐,但無辦法祗有個仔在身邊,就是我生存生活下去的理由。
當男人口中講唔再愛我,用萬千個大話呃我,再比我發現,時間都只是四個月,但都似過了大半世,既然我已接受了單親之路;也都是無可奈何!
因為已變心的男人,做什麽也留不住。
囝囝先係我至愛!

男爵府

我c6係1個week前同我講話對我冇feel(已婚4年),話我唔尊重佢&佢d朋友(冇第3者)........話要同我離婚,之前冇吵大架,我地好少吵架(依家先知係因為佢將d野收藏心內)到依家就再(定)我唔順,一次爆發一講就要離婚~(我話會改,之前我真係唔知自己d脾氣令到佢咁難受)
佢話要冷靜一下叫咗我返外家瞓1個week
冷靜之後我地再傾,佢嘅答案係為咗個仔先同我一齊(我知道feel冇咗係可以再生出嚟,只要大家有e個心,結婚後大家都有責任去為遲,為咗個仔(你個女)俾次機會大家,試過真係唔可以再一齊嘅時候先再選擇離婚)

p.s.離婚之後佢係咪會俾$,大家諗下如果佢有第2個之後你估下佢個女人會唔會俾佢俾$前妻~
如果你個男朋友要俾$前妻,你同佢一齊之後你會唔會再俾佢俾$前妻~(10個女人有10個都唔會俾)

首頁

尾頁

跳至