夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

Happy2222 發表於 15-6-9 15:44
我都無勇氣离婚,捉奸在床又點,有小朋友,同以後d生活都系最實際,有時覚得女人好惨,唔舍得小朋友,又驚 ...
我都有你呢段時期,個心忐忑不安,但最尾都選擇放手出去搏一搏

子爵府

回覆:離婚勇氣哪來

我既決心係佢比我既,一齊12年,呢12年,佢一直利我既信任係出面玩女人,期間一直扮演好老公,好爸爸,到有一日比我發現既時候,我崩潰....原來我唔認識佢亦唔了解佢,感覺好恐怖,跟住到自己情緒有問題,直到離婚,我唔駛揹住個包袱,我開心左好多!

複式洋房

個男人昨天起搬走,電話已冇聽。
他走了,我睡得安心些,現在最怕他在我返工時抱走個B.

大宅

好彩我地未有小朋友, 咁我既決定就易好多
我既CASE係我地拍拖8年結婚2年, 其實本來已經淡過水, 但佢平時仲要對我唔好呀, 我地無性生活, 喺屋企唔對話, 有次佢阿爸鬧我, 佢唔幫我口之餘仲喺到話我點解俾人鬧果時唔話人地知我地既planning係點....仲有好多好多, 搞到我好心淡
當時我係咁問自己, 如果咁既生活再繼續5年, 10年, 我係咪接受到? 我既答案係唔得, 我唔會頂得順打後5年10年仲要過咁既生活, 所以當日我走得好決絕

伯爵府

回覆:rainbow000 的帖子

咁嘅話都講d出口,離婚最好大家坐低傾下,唔好因為嬲以想離婚

子爵府

回覆 wing2015 的帖子

多謝你,我而家退左步唔急住寄,真係舒服左,前幾日迫到抖唔到氣咁濟

子爵府

回覆 Happy2222 的帖子

我諗都係搵唔到第個,帶住兩個,我都諗唔到會有人要

複式洋房

引用:回覆+Happy2222+的帖子我諗都係搵唔到第個

原帖由 rainbow000 於 15-06-12 發表
回覆 Happy2222 的帖子

我諗都係搵唔到第個,帶住兩個,我都諗唔到會有人要 ...
緣份好難講,慢慢黎啦,諗太多無意思

大宅

我都想知

子爵府

回覆 漱口水 的帖子

我諗下左決定就會舒服點,只是做決定個下好難....

子爵府

回覆 babylawyuen 的帖子

我現分居中,都覺得舒服左,只係諗緊其實係咪真係要行到離婚呢步

子爵府

回覆 kccballteam 的帖子

如果無小朋友,我諗我都走左

子爵府

回覆 hamsterma 的帖子

其實都已經唔係嬲,我都唔知係咩感覺,由發現個condom再到話個仔唔係佢,我已經對呢個人無左希望。更離譜既係呢排先發現佢講大話講到無譜,識佢個時知佢住屋邨我完全唔覺得有咩問題,因為我自己都係住屋邨,不過佢主動同我講佢不嬲都住xxx(私人樓),同屋企人鬧交先搬去而家呢到住,唔再番去住。有試過買野俾佢,佢會話xxx都有啦唔洗買,我唔覺得有d咩所以無再理。到前排為左輪公屋講起,越講我越覺奇怪,我偷偷地問奶奶,先發覺原來由頭到尾間私人樓係無出現過,全部都係佢作出黎既!我真係晴天霹靂左,呢個仲係咪我老公,真係好陌生!

伯爵府

唔係吧?大家都結左婚唔係乜嘢都要坦白乜,有乜嘢好隱瞞,咁你宜家決定離婚?

子爵府

我知自己唔捨得,但諗起個condom真係過唔到自己個關,不過佢都表明左我唔搞離婚,佢等分居夠一年都會搞。社工就叫我搞,因自己搵律師始終幫自己爭取到利益,好過佢搵律師幫佢

大宅

引用:回覆 hamsterma 的帖子我知自己唔捨得,但

原帖由 rainbow000 於 15-06-13 發表

我知自己唔捨得,但諗起個condom真係過唔到自己個關,不過佢都表明左我唔搞離婚, ...
樓主, 您估佢會比養仔費的機會有幾大?
正式離咗 會唔會 實質幫到您減稅 同 申請正苦津貼??

複式洋房

我而家就係選擇繼續留下過唔適合嘅生活,有2個小朋友,就黎轉做ftm,我掙扎左好耐,順其自然,另一方面等佢繼續磨蝕我對佢嘅愛,磨完我應該會捨得主動申請離婚

子爵府

回覆 KIKI678 的帖子

今個月起俾,暫時睇應該會俾,因睇得出佢都愛仔女,係唔愛我啫。

子爵府

回覆 Winglam719 的帖子

我都相信總有一日會覺得係時候離場,其實我到左,只係隔左一個月又猶豫番

複式洋房

有猶豫即係都仲未夠傷

首頁

尾頁

跳至