自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:SEVEN書包好用嗎

我之前係意大利ebay買,佢送香港,不過郵費比較貴,貴啲冇辦法,因我囝間學校一定要紅色,香港當時出既款冇紅色又真係好輕好實用!

大宅

我買大size 有兩個扣另兩側有拉鏈果隻,約1200

大宅

好用,我囝囝今年P2,最初一年班買咗SPI太重,所以下學期轉咗SEVEN輕好多,每日同佢返學放學我都可以雙膊“咩”,用咗年半都好新

男爵府

loloyen 發表於 15-6-10 23:24
我之前係意大利ebay買,佢送香港,不過郵費比較貴,貴啲冇辦法,因我囝間學校一定要紅色,香港當時出既款冇紅色: ...

請問連郵費多少錢?可以PM link 給我嗎。謝謝。

公爵府

引用:我不是用seven的但剛上amazon睇,真係平好

原帖由 Mimmy 於 15-06-10 發表
我不是用seven的

但剛上amazon睇,真係平好多好多

公爵府

引用:阿仔用左4年,踏入第5年,襟用又輕

原帖由 高比簡 於 15-06-10 發表
阿仔用左4年,踏入第5年,襟用又輕
抵哂

別墅

引用:我之前係意大利ebay買,佢送香港,不過郵費比

原帖由 loloyen 於 15-06-10 發表
我之前係意大利ebay買,佢送香港,不過郵費比較貴,貴啲冇辦法,因我囝間學校一定要紅色,香港當時出既款冇紅色: ...
我就係試amazon italy唔送香港,請問有冇link?

大宅

引用:如題,有jm買過seven書包俾小朋友用嗎?

原帖由 Kei0122 於 15-06-10 發表
如題,有jm買過seven書包俾小朋友用嗎?
阿仔由小一用到小六,都未爛,中一先換過。貴買平用

大宅

我女用得好粗,第一年用melody 半年貨仔,舊年四月開始用seven,洗過兩次但都好污穢,不過真係輕身

大宅

底部同上面好污穢洗唔甩,個扣又甩左
(用左年幾)無jm講到咁耐用

子爵府

BK Milk勳章

引用:底部同上面好污穢洗唔甩,個扣又甩左(用左

原帖由 yoheymen 於 15-06-11 發表
咁貴既書包會唔會保養

男爵府

引用:底部同上面好污穢洗唔甩,個扣又甩左(用左

原帖由 yoheymen 於 15-06-11 發表
個扣甩左應該唔關品質事
小朋友有時click住夾硬扯都會有
我兩個仔女每人用在兩年
仲好ok
真係襟用嘅
我個人覺得抵
Spi 重到嘔
Sario 半年玩完
我寧願貴買平用
年年換新都係近度

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆:muichiting 的帖子

我個仔用了兩年,仍然新淨。長假期放入洗衣機洗。

伯爵府

我見2手有人賣全新seven 書包$850, 不知道是淘寶 or 真品, 我吾識分真假

子爵府

高比簡 發表於 15-6-10 18:02
阿仔用左4年,踏入第5年,襟用又輕
My boy 用左 nearly 8年 (starting from P1 till now),襟用又輕

The back belt finally broke down 2 months ago but I sew it up (special thread for leathers) & continued to use now, Perhaps he can use till DSE

I washed it minimum once/twice a year during the long holiday.

大宅

引用:Quote:原帖由+yoheymen+於+15-06-11+發表底

原帖由 muichiting 於 15-06-11 發表
個扣甩左應該唔關品質事
小朋友有時click住夾硬扯都會有
我兩個仔女每人用在兩年
講真真係好輕身,但都易污穢,放入洗衣機洗污漬洗唔甩

公爵府

我仔小一買左比佢, 好好用, 就算放了很多書, 好重好重, 我仔都話好輕, 仲可以跑得好快,我自己試過幫佢拿, 雙肩揹真係唔覺重.

大宅

引用:Quote:原帖由 Kei0122 於 15-06-10 發表如

原帖由 Mother_Boy 於 15-06-11 發表
阿仔由小一用到小六,都未爛,中一先換過。貴買平用
你係邊到買?

男爵府

我有個細size二手出讓灰色的。有興趣可以pm我。

[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

男爵府

引用:我大囡用緊,而家p2,仲好新淨,未試過其他

原帖由 tszwan123 於 15-06-10 發表
我大囡用緊,而家p2,仲好新淨,未試過其他牌子,都係bk jm們推介我先買
在那買?

首頁

尾頁

跳至