跳至

首頁
12345...54

尾頁

大宅

係呀,hoho媽,好耐冇chat過,因為好忙呀真係
alex冇返pg la, 因為好難就時間囉
hoho 好叻仔喎,唔洗人陪,我都好擔心alex唔習慣
佢而家都好baby,成日都要我地陪住佢架
我都係要返工,陪唔到alex上kindermusik
我都好想陪佢上架, 但係
原文章由 HoManYu 於 08-7-18 09:22 發表
Hi~ALEX 媽咪,好奈冇同你傾計喇!
你話friday既Kindermusik呀?唔會喇!我要返工呀,但會叫工人姐姐陪下佢既,實情係監視下佢返黎滙報.....嘻!
係呢!Alex而家有冇上咩堂咁呀,昊昊而家返緊smart-kids,一切準備好,唔洗人陪lu,除時返學 ...

大宅

真係會惡d?係就好喇,Trinity上 kindermusik又係走黎走去,唔係咁聽講,如果係咁就好喇.

原文章由 HoManYu 於 08-6-30 11:22 發表

希望佢地唔會互相影响係啦!你知通常一個跑就會幾個跟埋一齊跑ga la......
我都問過king哥哥呢個問題,佢話pre-school班唔同一般playgroup,佢會惡D去處理,唔會比佢地走黎走去個喎,同埋返左幾星期後一般都會有好大改善,叫我放 ...

大宅

HELLO, ALEX媽媽....
我盡可能星期五都會陪Trinity上堂,因為我輪班,d時間可以就下.

原文章由 Alex@karina 於 08-7-16 13:47 發表
我都黎報到先~~ALEX 媽咪
ALEX係返上午架,0608
唔知開學嗰會點呢??
你地係咪個個星期五都陪佢地上課架??

大宅

Alex媽,多D上黎傾下計啦!我地大家都要返工,接唔到小朋友返學放學好難撞到o架!第時多D上黎爹下都好丫......

大宅

Trinity ma 如果係咁就真係盡量陪佢上課,
同埋呢你認住alex個樣
你明架la
原文章由 kylieman 於 08-7-21 13:43 發表
HELLO, ALEX媽媽....
我盡可能星期五都會陪Trinity上堂,因為我輪班,d時間可以就下.

大宅

hoho媽 & 各位媽咪~~

我會架喇,
我遲下冇咁多野做,應該會上得黎好頻密下
遲下我地約出埋gartharing la
原文章由 HoManYu 於 08-7-21 13:45 發表
Alex媽,多D上黎傾下計啦!我地大家都要返工,接唔到小朋友返學放學好難撞到o架!第時多D上黎爹下都好丫......

大宅

好丫好丫...出黎gathering都好...
alex ma,我會幫你睇住alex,放心啦...

原文章由 Alex@karina 於 08-7-21 14:02 發表
hoho媽 & 各位媽咪~~

我會架喇,
我遲下冇咁多野做,應該會上得黎好頻密下
遲下我地約出埋gartharing la

大宅

咁約幾時呀,都好想見下大家
原文章由 kylieman 於 08-7-21 18:00 發表
好丫好丫...出黎gathering都好...
alex ma,我會幫你睇住alex,放心啦...

大宅

大家交左學費未呀?知唔知$3880點計......
明明講話08年係$2200/月咁頭尾即9月同12月加埋即係
$4400減番$500留位費都係$3900丫......點解平左廿蚊雞既?
Alex媽,我諗我會請假同昊昊上第一個星期五既,希望見到大家啦!

男爵府

死啦......我重未交學費呀

原文章由 HoManYu 於 08-7-28 11:44 發表
$4400減番$500留位費都係$3900丫......點解平左廿蚊雞既?
Alex媽,我諗我會請假同昊昊上第一個星期五既,希望見到大家啦! ...

大宅

kids-corner

各位你們好,

我小朋友今年7月完成kids-corner's pre-shoole課程, 你們小朋友出年讀, 我想話比你們聽kids-corner真係好好, 昨日他們攪個party比我們小朋友及家長, 好開心好感動, 這年內他們攪二次旅行, 都攪得好好, 如果這裡有k1, k2 & k3, 我一定比小朋友繼續在kids-corner!

這裡老師好, 課程好, GOOD GOOD GOOD!!!

複式洋房

我報名了, 但不能讀, 有無媽媽有興趣substitute 我女女個位?

大宅

原文章由 <i>c.chan</i> 於 08-7-28 13:03 發表
各位你們好,
我小朋友今年7月完成kids-corner's pre-shoole課程, 你們小朋友出年讀, 我想話比你們聽kids-corner真係好好, 昨日他們攪個party比我們小朋友及家長, 好開心好感動, 這年內他們攪二次旅行, 都攪得好好,  ...

咁就好喇!即証明我冇選擇錯啦!我想昊昊開開心心咁玩多年,又可以順便打好D英文底。開頭爸爸都覺得貴o架!話呢個學費可以返到full day喇,但我堅持呢間,因主流學校邊到都有,要讀書做功課大把日子,我唔想咁快比壓力小朋友.......

大宅

我都同意旲旲媽講,書有排要讀,我都唔想俾佢咁快有壓力

原文章由 HoManYu 於 08-7-28 14:16 發表

咁就好喇!即証明我冇選擇錯啦!我想昊昊開開心心咁玩多年,又可以順便打好D英文底。開頭爸爸都覺得貴o架!話呢個學費可以返到full day喇,但我堅持呢間,因主流學校邊到都有,要讀書做功課大把日子,我唔想咁快比壓力小朋友....... ...

大宅

原文章由 HoManYu 於 08-7-28 14:16 發表

咁就好喇!即証明我冇選擇錯啦!我想昊昊開開心心咁玩多年,又可以順便打好D英文底。開頭爸爸都覺得貴o架!話呢個學費可以返到full day喇,但我堅持呢間,因主流學校邊到都有,要讀書做功課大把日子,我唔想咁快比壓力小朋友....... ...

貴唔貴, 見人見智哪! 我覺得元朗區有這樣質素, Okay哪!

大宅

琴日啱啱我都係kids corner,見到佢地化晒妝,又換衫,好cutie呀

不過又怕alex騷擾到佢地,所以未正式開始就走左
原文章由 c.chan 於 08-7-28 13:03 發表
各位你們好,

我小朋友今年7月完成kids-corner's pre-shoole課程, 你們小朋友出年讀, 我想話比你們聽kids-corner真係好好, 昨日他們攪個party比我們小朋友及家長, 好開心好感動, 這年內他們攪二次旅行, 都攪得好好, ...

大宅

唔係喎,
我交左: 4400+480 (kindermusik教材)-500留位=4380喎~~
HOHO媽,如冇意外我都會陪ALEX上第一個FRIDAY
應該好大機會會見到架

唔知9月1日點呢,好緊張~~
唔知會唔會比我地陪佢地上第一日呢
我唔記得問,有冇媽咪知呀

(
原文章由 HoManYu 於 08-7-28 11:44 發表
Alex媽,我諗我會請假同昊昊上第一個星期五既,希望見到大家啦! ...

大宅

原文章由 Alex@karina 於 08-7-28 16:38 發表
琴日啱啱我都係kids corner,見到佢地化晒妝,又換衫,好cutie呀

不過又怕alex騷擾到佢地,所以未正式開始就走左

Party尾聲好感動, 有些老師哭起來, 老師好好, 家長都好好, 最近D家長每日放學都排食物比每位小朋友, 你話, 這個大家庭邊到有呀!

如果有k1就好哪

大宅

係咪班小朋友有表演呀??
我見 KING 哥哥叫佢地排隊,但ALEX又係到搞搞震,我怕影響佢地,所以就同佢走左,
我都好想睇下個畢業禮架
伯一
原文章由 c.chan 於 08-7-28 16:52 發表

Party尾聲好感動, 有些老師哭起來, 老師好好, 家長都好好, 最近D家長每日放學都排食物比每位小朋友, 你話, 這個大家庭邊到有呀!

如果有k1就好哪 ...

大宅

係就快,月尾前要交架喇
我都唔記得左,係佢地打比我先醒起mouth:
原文章由 小比豬仔 於 08-7-28 13:00 發表
死啦......我重未交學費呀

首頁
12345...54

尾頁

跳至