自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

別墅

回覆 sixfourtoo 的帖子

多謝你啊

男爵府

我早幾年,發過好多次夢,夢見我媽媽過身。果陣,我媽成日感冒,返工又好辛苦。我成日叫佢辭職唔做,但佢唔肯。結果大約年零,我媽就患上重病,醫左年機,敵不過病魔過身了

這件事是我一生人之中的最痛。到宜家我仍然難過自責。

王國長老

王國長老

我都試過兩次夢見爸爸走左, 喊醒之後心情DOWN左好耐, 好驚爸爸真係走.

其實都係自己嚇自己, 爸爸而家仲好健康, 幾年都過去. 你唔好太上心.

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

引用:回覆 賭神 的帖子理性上我都係咁諗,但感性

原帖由 MeowTong 於 15-06-26 發表
回覆 賭神 的帖子

理性上我都係咁諗,但感性上又做唔到⋯⋯⋯想轉變,又覺得好大壓力,唞唔到氣咁~希望我 ...
有適當壓力就ok
可推動自己

其實要減壓,
真係要自己同自己個心傾下計 !

慢慢嚟

萬物皆空,因果不空

別墅

回覆 dxf920 的帖子

我覺得,我而家既心情,就好似屋企人有重病,咩都做唔到,等死既感覺,好灰,但呢個夢都有好幾年,touch wood媽咪尚算健康,但唔知點解我要諗到咁,我諗同我安全感太少有關,你都唔好咁自責啦,日子總係要過~大家都要加油

別墅

回覆 edea 的帖子

就係囉~明明媽咪行得走得,食得瞓得,我都唔知點解自己要咁諗⋯⋯希望可以好似上年咁,啪一聲無事,做返開開心心既我

別墅

回覆 賭神 的帖子

而家我瞓醒又諗,夜晚又諗到唔願瞓,乜野都擔心一餐,之前我唔係咁架⋯⋯⋯希望我可以做返之前樂觀既我~

珍珠宮

引用:回覆 賭神 的帖子而家我瞓醒又諗,夜晚又諗

原帖由 MeowTong 於 15-06-26 發表
回覆 賭神 的帖子

而家我瞓醒又諗,夜晚又諗到唔願瞓,乜野都擔心一餐,之前我唔係咁架⋯⋯⋯希望我可以做 ...
路直路彎
靠自己慢慢步個每一關

世界很大 ,加油 !

萬物皆空,因果不空

複式洋房

回覆 MeowTong 的帖子

望都望同媽媽感情好啦,同屋企人既感情對我嚟講最重要

子爵府

MeowTong 發表於 15-6-25 18:50
幾年前發左個夢,個夢好短,係夢到我媽咪過身,好真實,好清𥇦,擔心左兩日就無左件事,到上年,我 ...
有無聽過夢到親人過身即代表個個人身體健康,我唔係哄你,我真係聽過人地講解夢個D係咁講

別墅

回覆 賭神 的帖子

多謝你~我會努力架!唔會俾自己再浪費時間

別墅

回覆 annann15 的帖子

感情太好有事起上黎會好痛苦,不過我都會好慶幸有呢個家

別墅

回覆 bbfaye 的帖子

[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]我有睇過呀,希望係真~~嘻,不過我當時好似痴左咁,咩都向壞處諗左先,所以聽唔入耳,不過而家好左好多啦~多謝你

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

MeowTong 發表於 15-6-25 18:50
幾年前發左個夢,個夢好短,係夢到我媽咪過身,好真實,好清𥇦,擔心左兩日就無左件事,到上年,我 ...
夢境也只能參考而不能盡信!
日有所思夜有所夢!!你擔心家人健康,自然會夢見家人~有時候,身體疲倦也會特別多怪夢~
我都蒙見過家人,夢見有小偷,最後都係平安無事,自己諗多左~
希望你都唔好甘多憂慮!

別墅

回覆:biulam 的帖子

當下真係日日諗到喊~不過而家好左啲啦,希望可以keep住好落去啦~

首頁

尾頁

跳至