跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆:校長建議退學,點算好?

btw 我都好想知係咩學校

大宅

引用:仔仔k1上年病左好耐,鼻竇炎,我冇比佢番學

原帖由 belleyan19 於 15-06-26 發表
仔仔k1上年病左好耐,鼻竇炎,我冇比佢番學幾個星期,今年又鼻竇炎,我又唔比佢番學成幾星期。醫生寫左醫生 ...
當然係仔仔健康最緊要啦
大不了咪轉校
li 個校長好過份!

男爵府

2018父親節勳章

樓主個小朋友仲讀緊,我諗佢唔方便講比大家知邊間學校,所以唔好追問邊間學校喇。

別墅

引用:樓主個小朋友仲讀緊,我諗佢唔方便講比大家

原帖由 baofankan 於 15-06-26 發表
樓主個小朋友仲讀緊,我諗佢唔方便講比大家知邊間學校,所以唔好追問邊間學校喇。

...
多謝你明白

別墅

回覆:belleyan19 的帖子

好多謝大家支持。星期一見完校長,我擔心同唔開心到而家。諗緊我係咪真係做錯。係咪好像校長咁講我害左個仔,無論係身體上及學習上。我怪自己好耐。其實仔仔唔番學,我比任何人更難過。我講左出黎,舒服左好多,我好坦白同大家講,仔仔唔係話非常嚴重,我認自己係緊張焦慮多,不過我唔理人點睇,最緊要係仔仔健康。我講真,呢間幼稚園總括黎講係正常,係我唔慣比人咁罵法。我好開心有人明白我,好多謝大家。

別墅

引用:我個仔之前讀個間幼稚園,校長知我個仔要食

我個仔之前讀個間幼稚園,校長知我個仔要食葯(唔係傷風感冒),只食消炎藥,佢叫我等佢好返先返學,唔好辛 ...
你個校長真好,我個校長話食緊藥都可以同應該番學。其實食緊藥。小朋友都累,點解要辛苦小朋友,我認我係怪獸。大家不用質疑

男爵府

2018父親節勳章

其實你唔係怪獸,自己個仔有病當然想養好身子先返學,我個仔讀K1-K2時,差不多每個月都要請病假,每次都要3-4日,不過小朋友越大,身體會好好多,唔好怪自己,如果你唔理個仔有病都要佢返學,咁就真係怪獸喇。

男爵府

如果只係普通鼻水,唔食藥自然好正常返學都冇問題,但依家係黃綠色的那種鼻涕?咁就唔係幾好啦,小朋友見到覺得污嘈嚇親(同學遠離病童又令病童有心理負擔),家長見到又會驚D菌好勁傳染俾人。

仲返學對大家都唔好。幼稚園的課程,要追回花點心機就得。不要勉強自己同小朋友。

別墅

引用:其實你唔係怪獸,自己個仔有病當然想養好身

其實你唔係怪獸,自己個仔有病當然想養好身子先返學,我個仔讀K1-K2時,差不多每個月都要請病假,每次都要3 ...
你就好啦,我仔仔要幾星期藥先可以完全好番,成幾星期學校緊係有話說。都係正常既

別墅

其實無論仔仔是否已經轉校與否,我都唔可透露幼稚園名,因為而家我既心情係好差,講任何野都係會指責幼稚園,其實如果中立點,仔仔間學校係嚴厲,教出聽話學生既。

我而家唔知點好係,再有鼻竇炎咁點算?食三星期抗生素時是否一定要番學呢?

別墅

希望你們原諒我不講學校名

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

其實調轉問係咪有醫生紙都要你退學先?係的話學校有啲問題。

題外話,會考慮轉醫生嗎?

請勿打招呼~

大宅

引用:希望你們原諒我不講學校名

原帖由 belleyan19 於 15-06-26 發表
希望你們原諒我不講學校名
唔好咁講啦~
明白你仔仔有事你一定好擔心
我地都係隨便問下 無特別意思
希望你仔仔快d 好返
all the best~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我真係好奇係邊間幼稚園

有學卷,家長都每個月照俾學費。 而小朋友有病,在家休息,對老師來講唔係更好嗎?

我小朋友都係讀有學卷幼稚園,n 班k 班都試過病成個月都有,學費又照交,校長都講過呢啲說話。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:我真係好奇係邊間幼稚園有學卷,家長都每個

原帖由 miffymiffy 於 15-06-26 發表
我真係好奇係邊間幼稚園

有學卷,家長都每個月照俾學費。 而小朋友有病,在家休息,對老師來講 ...
校長係無講過

男爵府

有問題係個校長唔係你。

嚴厲歸嚴厲,校長都唔應該聲大夾惡,更唔應該講攻擊你嘅說話,呢d係尊重嘅問題。
身為教育工作者連基本對人尊重都做唔到,你仲點期待佢會有愛心去對學生?
就算你而家勉强送個仔返學,佢都已經被標籤為\"問題學生\",之後兩年都唔會好過。

你不停話自己係怪獸,但連醫生都建議休息又何來怪獸? 你做媽咪都唔stand up for your son, 仲有邊個保護佢?讀書日子流流長,少嗰一年半載算得d咩? 唔好講到而家請多幾日病假就前途盡毁咁啦。

大宅

嘩,呢間幼稚園的校長真的不知所謂,咁的說話都講得出,小朋友吾讀呢間都吾可惜,咁的校長帶領下的老師,會幾有愛心。樓主你要 strong,小朋友吾舒服返學已經辛苦,咁係咪鼓勵有病的小朋友返學,黎傳染比其他人先。好過份的校長。

別墅

引用:其實調轉問係咪有醫生紙都要你退學先?係的

原帖由 melody228 於 15-06-26 發表
其實調轉問係咪有醫生紙都要你退學先?係的話學校有啲問題。

題外話,會考慮轉醫生嗎?
係有醫生紙,不過可能已經好番係唔應該休養既。又唔係咩大病。不我真唔忍心剛好番又中招

別墅

引用:我真係好奇係邊間幼稚園有學卷,家長都每個

原帖由 miffymiffy 於 15-06-26 發表
我真係好奇係邊間幼稚園

有學卷,家長都每個月照俾學費。 而小朋友有病,在家休息,對老師來講 ...
你小孩冇番成個月咩?老公話我太高調。我應該只係比醫生紙就得。點解仲寫信比校長。我做多了野來校長不滿。我寫信原意係尊重學校。唔想只比醫生紙咁冇誠意。我在信上解釋仔仔好番。但經醫生建議希望學校允許請假休息。全信係好多謝學校教導同關心。估唔到寫信尊重學校係唔應該寫

別墅

引用:有問題係個校長唔係你。嚴厲歸嚴厲,校長都

原帖由 olivia0815 於 15-06-27 發表
有問題係個校長唔係你。

嚴厲歸嚴厲,校長都唔應該聲大夾惡,更唔應該講攻擊你嘅說話,呢d係尊重嘅問題。
其實其他同學見到我仔。就話佢咪好耐冇番個個。我好怕影響仔仔了。我朋友既仔仔係友愛讀幼稚園病帶口罩。同學唔同佢玩。佢仔仔唔開心。 老師好好。同同學仔解釋帶口罩係為了唔傳染比其他人。無論咁講有冇小孩明。但老師真係好好。會幫小朋友。而家我都好怕影響仔仔心理。

首頁
12345...6

尾頁

跳至