自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:肥腳點買鞋?

我覺得要睇中醫去腫同減肥,買闊鞋只係治標唔治本

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:bobo101^*^ 的帖子

係邊到可以睇到或買到架?

男爵府

引用:我覺得要睇中醫去腫同減肥,買闊鞋只係治標

原帖由 UniqueS 於 15-07-09 發表
想了解更多,感謝

珍珠宮

引用:我成家都係咁,我囡買鞋好多時要買大1碼/1.

原帖由 silly_shan 於 15-07-09 發表
我成家都係咁,我囡買鞋好多時要買大1碼/1.5碼先塞得入,但對鞋又會太長...

送上肥豬腳一隻 :hap ...
真係好

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

樓主本來修長可能可以減到,但我本身手腳都係厚肉,由細到大都係咁,腳闊無關肥瘦水腫事

以前細個就畀個c9話我水腫,我心諗佢真係唔識野。好似我咁天生腳厚和濶真係好需要知道邊度買鞋舒服和靚。

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

我成家都係咁,我囡買鞋好多時要買大1碼/1.5碼先塞得入,但對鞋又會太長...

好似BB腳咁,好cute

我着呢隻款會好難睇,因為我腳中間濶,腳趾又收返窄d,唔知你明唔明我講乜,但咁樣真係好多款都着得唔好睇,必需要鞋頭闊或者中間遮多d令人視覺上覺得中間無咁濶

珍珠宮

好媽媽勳章

我不是因病而肥腫,而是生完BB隻腳大左三個碼兼且闊

子爵府

回覆:PCMW 的帖子

試下Geox或者Camper,耐穿又舒服

原來分享都有難度

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:試下Geox或者Camper,耐穿又舒服 +

原帖由 babytoffee 於 15-07-10 發表
試下Geox或者Camper,耐穿又舒服
geox 會不會入水?以前C6買過會入水的

子爵府

引用:Quote:原帖由+babytoffee+於+15-07-10+發表

原帖由 PCMW 於 15-07-10 發表
geox 會不會入水?以前C6買過會入水的
我穿的女裝要睇款式,不過就算穿著期間曾入水,之後都無乜影響品質,依家仲特別用咗一兩對落雨先著,貪唔跣腳兼快乾

原來分享都有難度

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+PCMW+於+15-07-10+發表geox+

原帖由 babytoffee 於 15-07-10 發表
我穿的女裝要睇款式,不過就算穿著期間曾入水,之後都無乜影響品質,依家仲特別用咗一兩對落雨先著,貪唔跣腳兼 ...
入水好污糟嘛!街上D污水

男爵府

回覆:PCMW 的帖子

3個碼?!利害! 不過我覺得自己隻腳都好似大咗

PCMW    發表於 15-7-10 17:17

男爵府

回覆:redredbean 的帖子

中醫既野其實我唔識,不過我習慣間中會睇中醫調理下。之前聽講坐,中醫有講虛性肥胖同實性肥胖(好似係咁叫),虛因為吸收唔到,實就太多垃圾。人人體質唔同,為身體健康我會睇。至於做運動,都係為健康唧

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:中醫既野其實我唔識,不過我習慣間中會睇中

原帖由 UniqueS 於 15-07-10 發表
中醫既野其實我唔識,不過我習慣間中會睇中醫調理下。之前聽講坐,中醫有講虛性肥胖同實性肥胖(好似係咁叫) ...
我有睇開中醫,不過我真係要做多D運動了。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

好好肉,啲腳趾好似提子圓古碌,好可愛。

肥腳雖然難買鞋,但望落飽滿一定靚過似柴,而且肥腳多數唔洗捱,富貴腳,正嘢嚟!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+silly_shan+於+15-07-09+發表

原帖由 kikikay 於 15-07-10 發表
好好肉,啲腳趾好似提子圓古碌,好可愛。
多謝晒,承你貴言,佢對手都肥嘟嘟,係咪都係好嘢嚟...

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+silly_shan+於+15-07-09+發表

原帖由 catcatcati 於 15-07-10 發表
好似BB腳咁,好cute

我着呢隻款會好難睇,因為我腳中間濶,腳趾又收返窄d,唔知你明唔明我講乜, ...
佢有時會兩邊飛咗出街,踩到地下,所以而家好少著哩種鞋 ~

珍珠宮

試下Shu Talk每到轉季好平,有時一千蚊有三對意大利鞋!
我係好肥好扁的扁平足,好幾千蚊到平價鞋都試過晒,係佢的鞋我才著得舒服!
佢不做大減價,一般買對短靴要都兩千五嫁,所以你留意大約九月大減價,我次次都入好多貨!
你上fb看下,剛進了返工鞋呀!
希望幫到你啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:試下Shu+Talk每到轉季好平,有時一千蚊有三

原帖由 cherrymama1 於 15-07-10 發表
試下Shu Talk每到轉季好平,有時一千蚊有三對意大利鞋!
我係好肥好扁的扁平足,好幾千蚊到平價鞋都試過晒 ...
Thank you, 我search下

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆:肥腳點買鞋?

瘦腳仲難,著唔到pump/ballerina

首頁

尾頁

跳至