跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:萊恩vs英藝

讀完N班,我繼續在英藝升K1,因為我覺得仔仔英文surprise 好!

子爵府

引用:讀完N班,我繼續在英藝升K1,因為我覺得仔

原帖由 tracybut 於 15-08-24 發表
讀完N班,我繼續在英藝升K1,因為我覺得仔仔英文surprise 好!
想問下英藝的playgroup 好嗎?

子爵府

引用:Quote:原帖由 dada1010 於 15-08-06 發表我

原帖由 dada1010 於 15-08-06 發表
唔記得講,呢個係萊茵
萊茵可以用學券嗎?

大宅

畀面勳章

回覆:萊恩vs英藝

萊恩無net做班主任,佢係專科專教,每位net都會識各班的小朋友,同埋無論萊恩定英藝,d net都好喜歡請假,如果個net係班主任請長假就慘,我有同學仔n班英藝好好,但上k1後覺得差,下學期轉到萊恩,希望大家認真了解下!同埋大部分家長都好進取,會出去再補其他,想考直資私小等,我小朋友出面學劍橋再考試

子爵府

引用:萊恩無net做班主任,佢係專科專教,每位net

原帖由 babykeikeikei 於 15-08-24 發表
萊恩無net做班主任,佢係專科專教,每位net都會識各班的小朋友,同埋無論萊恩定英藝,d net都好喜歡請假, ...
現在的细路,真係好辛苦呀。

禁止訪問

別墅

我小朋友讀緊英藝, 上年有去報名萊恩, 聽過下D簡介, 我覺得兩間其實性質好相似, 現實講, 兩間都係搵錢學校, 同時都著重教學多於培訓個人發展, 當然唔會完全無LA, 不過相對其他資助幼稚園少D.
萊恩一直係心儀幼稚園, 尢其以直資或私校為目標既家長, 學校教既野我覺得唔會有咩特別, 但由於間學校都以升直資或私校為目標, 所以提供一條龍既服務, 有CAMBRIDGE, 普通話班, 帶埋你去考試, K3免費上小提琴, 令到小朋友做到才[size=15.0799999237061px]兼備, 只要父母俾錢, 就唔駛煩, 其實好0岩我呢D又要返工既家長, 又唔想煩咁多野既家長. 另外, 萊恩學生既英文係唔係好過[size=15.0799999237061px]英藝, 如果只靠上堂, 我就唔認同, 我估萊恩學生好主要靠另外既讀程.
[size=15.0799999237061px]但係最後由於我放棄左直資, 所以最後無揀萊恩, 我覺得入得萊恩, 如果唔跟佢地個套讀, 不如唔好讀, [size=15.0799999237061px]至於其他野, 例如行政我就唔清楚.

[size=15.0799999237061px]英藝因為有NET TEACHER做班主任, 變左好唔好就好靠呢個班主任得唔得, 如果唔掂家長自然覺得小朋友讀得唔好, 而英[size=15.0799999237061px]藝又真係多新老師, 所以睇彩數遇到咩老師, 呢個都APPLY落其他幼稚園. 而[size=15.0799999237061px]小朋友返學, 係英普既環境下讀書,自然英文同普通話都學到D返屋企, 俾4千幾既學費就係為呢D野0者. 但係有樣野我都覺得唔好, 老師同家長基本上無溝通, 我唔打俾老師, 老師係唔會打俾我架, 又無觀課日, 所以完全唔知呀女係點上堂,[size=15.0799999237061px]不過我打俾老師, 老師都好有耐性同禮貌既. 好多人話行政亂, 呢個真係事實, 打去問野, 有時真係問幾個人答唔同野, 或者答錯, 不過佢地D行政野都唔係影響好大既, 最後點都攪到既, 係花D時間LAW.

[size=15.0799999237061px]兩間學校各有特點, 睇家長需要去揀, 好難話有間好哂, 有間衰哂.

子爵府

引用:我小朋友讀緊英藝, 上年有去報名萊恩, 聽過

原帖由 serinawong 於 15-08-25 發表
我小朋友讀緊英藝, 上年有去報名萊恩, 聽過下D簡介, 我覺得兩間其實性質好相似, 現實講, 兩間都係搵錢學校, ...
你最後揀了英藝?

首頁

尾頁

跳至