婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:YingYing622 的帖子

咁99又係多事,做乜叫人落地姐

大宅

引用:你就好啦,我99同我媽都係失控。未抹地,叫

原帖由 arcBB 於 15-08-04 發表
你就好啦,我99同我媽都係失控。
未抹地,叫唔好行出地墊,照行,99仲話佢要行。
我媽仲過份,喺酒樓俾佢抱 ...
好憎D 99明明係佢地俾個細既行,又話係個細自己要行,講真就算真係個細要咁做,佢地咁大個人,佢地唔識阻止既?都唔知有冇用腦諗野?個細要咁做,就俾佢做!
如果婆婆都係咁,你起碼開聲話佢都易0的丫!呢0的行為一定要阻止!絕0的既話,真係唔俾佢地抱,都要做架喇!

大宅

回覆:hoganbaby 的帖子

99話小朋友要成日周圍走,周圍跑,先叫活潑喎!話我個仔,出親街食飯,就坐定定,似女仔咁詩文,唔得架喎!成件蕃薯咁嬲死我

別墅

回覆:99唔該你唔好妄想啦

婆婆

子爵府

其實D老人家知唔知乜嘢叫危險和衛生架,話佢地又唔高興

大宅

回覆:Bobo113 的帖子

其他既老人家,我唔敢講!但我99一定唔知咩叫危險!

大宅

引用:其實D老人家知唔知乜嘢叫危險和衛生架,話

原帖由 Bobo113 於 15-08-08 發表
其實D老人家知唔知乜嘢叫危險和衛生架,話佢地又唔高興
Yes 十分之認同

琥珀宮

回覆:hamsterma 的帖子

食飯就食飯,點解要落地?

公爵府

我99都會咁,我女乖乖坐喺酒樓,我帶定玩具佢玩,阿99無聊到教我女用筷子湯匙敲碗碟玩大合奏,我即刻stop阿女,餐具係用嚟食嘢唔係玩,玩餐具咁啲玩具唔好要!成日做埋啲唔好嘅嘢討好啲孫,明知阿女氣管唔好成日咳仲係咁俾朱古力凍飲甜嘢,真係好討厭,好彩阿女生性,兩三歲已經識話唔要,怕食咗咳咳,唔係我呢個阿媽又係衰人……c6淨係話佢阿媽冇文化,唔識嘢,唔識就咪做,阿女月月睇醫生都過千,邊個俾?咪又係我,俾都算,你忍心個小朋友得到一時快樂但咳足一個月?以前未有小朋友我會忍佢,廢事同佢嘈,而家要保護小朋友,我理佢高唔高興,好彩99份人欺善怕惡,得寸進尺,佢知我唔好惹!

大宅

回覆:mandy952 的帖子

我都好想知,成日都話小朋友要周圍走先活潑,話阿仔成個女仔咁,成日坐係度!我已經試過兜口兜面話佢,阿仔唔係成日好似個女仔咁坐係度,係佢知道咩地方走得跑得,咩地方係要坐定定!

大宅

回覆:feifei_baby 的帖子

係,真係唔理得佢高唔高興,我唔想一時既心軟,害左自己個仔!

公爵府

回覆:ymancwm 的帖子

咁有力嘅拒絕方法

首頁

尾頁

跳至