親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:澳門大倉冇下次

我上次去,好好service喎 佢哋見我同小朋友一齊,安排我上行政樓等攞房,又送書籤俾我囡。後來等咗成15分鐘都未得,仲送果汁俾我哋飲添! 可能係個別員工有問題。

複式洋房

引用:Quote:shan10072000 發表於 15-8-17 02:20

原帖由 shizuka124 於 15-08-17 發表
你係咪6樓check in架?我最近住咗2次所有安排都好好,服務週到……又無以上情況啊 ...
唔係呀,地下大堂

複式洋房

引用:Quote:shan10072000 發表於 15-8-17 02:20

原帖由 pbpk03845784 於 15-08-17 發表
睇完我覺得係SERVE妳嗰位職員唔專業...比我會REQUEST叫MANAGER GRADE傾 !!
個職員話佢係問左經理的,而個經理一直都冇出過黎露面,而我又眼見個職員係轉左入去,我諗佢唔會講大話掛,我實在唔想好似大吵大鬧咁

複式洋房

引用:Quote:原帖由 shan10072000 於 15-08-17 發

原帖由 vv518vv 於 15-08-17 發表
介唔介意講吓係經邊喥訂房? 我知按金兩間酒店每房間一定會收,我上星期三住過大倉,今日住銀河,古唔到銀河 ...
基本上我差唔多次次都係經上環信德中心間信x旅遊訂房,你唔提我都忘記講呢點,銀河仲有個優點mini bar既都係免費,大倉就冇呢樣野,但其實銀河一落二樓一樣就到沙灘,而且如果你係沙灘消費俾房號就可以,但其他5間就要再等沙灘職員打電話確認姓名,按金係現金定碌卡,之後等酒店覆電話俾沙灘,比較耐

複式洋房

引用:不過我認同,同銀河無咩分別,間房又吾係大

原帖由 一人之下 於 15-08-18 發表
不過我認同,同銀河無咩分別,間房又吾係大d靚d,而且shuttle bus 又真是要行一段路,我都覺得吾值比貴d住大 ...
對,佢數字上房間面積比銀河大,大左既地方就係晒浴室,但對我黎講完全冇作用,唔通我會係浴室訓咩

複式洋房

唔理大倉係唔係高級過銀河,但我同老公都有共識,只要下次要再玩人造沙灘,首選一定係銀河,而大倉就真的冇下次

複式洋房

大倉年頭住過不錯,但剛住完 Ritz Carlton 服務真係超好,下次去澳門都會住返佢

子爵府

引用:大倉年頭住過不錯,但剛住完 Ritz Carlton

原帖由 kitty_kb 於 15-08-18 發表
大倉年頭住過不錯,但剛住完 Ritz Carlton 服務真係超好,下次去澳門都會住返佢

...
我都好想試下間ritz Carlton.

另外之前okura 既服務好好喎,我都係兩間房有老有嫩,我唔知可以上6樓check in, 佢見我排隊即刻叫我上去,又茶又果汁又餅,仲叫我走都係果度check out 就ok

男爵府

引用:Quote:原帖由+kitty_kb+於+15-08-18+發表大

原帖由 cscsmlkyh 於 15-08-18 發表
我都好想試下間ritz Carlton.

另外之前okura 既服務好好喎,我都係兩間房有老有嫩,我唔知可以上6樓check ...
點先可以6樓check in?

複式洋房

我都係上6樓Check in 佢自動upgrape 行政房比我又early check in 十分之好service

子爵府

引用:Quote:原帖由 cscsmlkyh 於 15-08-18 發表

原帖由 joygigi 於 15-08-18 發表
點先可以6樓check in?
其實我都唔知,佢可能見我又有3歲細路,又有老人家,我到左地下排隊佢就叫我上去喇

複式洋房

引用:Quote:原帖由 joygigi 於 15-08-18 發表點

原帖由 cscsmlkyh 於 15-08-18 發表
其實我都唔知,佢可能見我又有3歲細路,又有老人家,我到左地下排隊佢就叫我上去喇

...
我都有兩個細佬,女女7個月,仔仔兩歲半,仲有兩老,但都冇人理我囉但我今次去到大倉時差不多4點,排隊既人唔多係真既,得4個人左右排,可能咁啲職員冇特別安排掛…不過我足足攪左起碼9個字(唔計排隊既時間)5點先攞到房,我之咁肯定係因為我女本應4點半夠鐘食奶,到佢喊個時我睇錶已搭8,跟住佢奶都食埋我先攞到房卡,所以我先覺得條友做野真係好慢!之前我女未出世就帶我仔住銀河,個邊職員一見到就叫我係旁邊既禮賓部坐低即時幫我攪入住,仲自動幫我late check out 到一點,而大倉我自己開口問都係最多遲一個鐘到12點…

大宅

無所謂啦,而家佢地旺,唔憂做

大宅

OMG 咁差ge!!! 仲諗住去住下

大宅

而家澳門酒店幾乎全大陸人做服務, 上次我去十六浦個櫃枱全普通話人, 唔知想點. 澳門的步伐係慢過香港, 好難要求同等服務, 例如去餐廳小店食野佢地都幾唔憂做咁, 可能hk人要求要降低下先得

上次失住大倉我覺得麻麻, 個厠所太透明啦, 私隱度低, 我唔慣le

珍珠宮

babycute2009 發表於 15-8-17 23:18
大倉冇free mini bar咩?
感覺大倉高級過銀河喎
大倉冇free minibar.我住套房, 以為 mini bar 免費, 但問過職員, 竟然係要收費!
不過, 大倉有紅酒送, 仲送埋冰粒.
btw, 住過大倉2次, 職員都係超級有禮貌的. 不過, 我未試過在地下check in.

男爵府

引用:Quote:babycute2009 發表於 15-8-17 23:18

原帖由 MissMaMa 於 15-08-19 發表
大倉冇free minibar.我住套房, 以為 mini bar 免費, 但問過職員, 竟然係要收費!
不過, 大倉有紅酒送, 仲送 ...
可以自己直接上6樓checkin?
我仲book左下個月 帶埋老爺奶奶同呀女去

珍珠宮

mislcshan 發表於 15-8-19 21:29
我上2次都住套房, 所以在6樓行政酒廊check in.

大宅

mislcshan 發表於 15-8-19 21:29
我都住過2次大倉2次都係6樓check in,我係買package嗰時係寫明用行政酒廊check in的,你訂嗰時有無寫到啊?

大宅

引用:Quote:原帖由 MissMaMa 於 15-08-19 發表大

原帖由 mislcshan 於 15-08-19 發表

首頁

尾頁

跳至