想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:pinkpinkchan 的帖子

絕對明白呢種感覺

jm撑住,一起加油!

別墅

引用:我完全明白,我7月尾都小產了,8週時見到佢

原帖由 smallsmallsnow 於 15-08-27 發表
我完全明白,我7月尾都小產了,8週時見到佢心跳,但size只有6週幾,好努力休息2星期,食好多長胎的食物,10 ...
我都係,3月小x時,好幾次自己偷偷喊

伯爵府

引用:我完全明白,我7月尾都小產了,8週時見到佢

原帖由 smallsmallsnow 於 15-08-27 發表
我完全明白,我7月尾都小產了,8週時見到佢心跳,但size只有6週幾,好努力休息2星期,食好多長胎的食物,10 ...
我試過驚到腳軟。事緣早上見小小血,即睇私家仲打佐支安胎針,番屋企bedrest,
但到晚上突然feel到下面好濕,好似嚟m咁。
諗住同老公拎手袋飛的去急症,但入到ligt囗突然覺得腳軟n頭暈,行唔到,坐佐系地下,最終要call白車。
其實之後諗番,我應該太驚及緊張到腳軟。哩次小x了。

ps,坐小月後,睇中醫調理+做小小運動,4個月後我再懷孕了,阿囝2歲了,加油!

大宅

我明白,今年四月我小產,有雙胞胎,胎一直無問題有心跳SIZE OK,直至三個幾月...突然停止心跳...果兩個星期不斷上網睇有無可能留住,食咩可以留住..結果都一樣..自己係屋企喊,因為同任何人講都無用,佢地講既嘢好似話到我自己唔夠堅強...

大宅

引用:Quote:原帖由+smallsmallsnow+於+15-08-27+

原帖由 Kanyin 於 15-08-28 發表
我試過驚到腳軟。事緣早上見小小血,即睇私家仲打佐支安胎針,番屋企bedrest,
但到晚上突然feel到下面好濕 ...
我依家都睇咁中醫調理,三個月後希望在試,希望到時健康既bb會番番黎我到。

大宅

引用:Quote:原帖由+smallsmallsnow+於+15-08-27+

原帖由 yu0310 於 15-08-27 發表
我都係,3月小x時,好幾次自己偷偷喊
想喊就喊,千其唔好屈住屈住。我自己都成日偷偷地喊,喊完就舒服好多。大家加油

大宅

坐小月都唔好喊咁多。對身體唔好呀,忍耐!我地一定會好起來,即使而家心情仍然係未能平伏

大宅

回覆:未小產過係唔會明白果種痛 (純呻)

6月早期流產,身體雖然冇乜唔舒服
但就唔開心成半個月都唔想見人
黎返m果日好開心,黎完8月又中返
但因為身體同上次一樣冇乜感覺,又見過一次粉紅色
好擔心再黎多次

大宅

好明白, 好好休息

男爵府

AF2014 發表於 15-8-27 19:12
我都剛小產,同你地一樣,個胎停左生長,而家等個胎自然排出黎,已經等左幾日,只係不停留啡,仲未有鮮血, ...
"因為每個人都覺得好少事,好多女人都係咁,只係話,你個胎都未成型,唔駛咁唔開心" 佢地實在講得太簡單, 我相信除左我地親身經歷, 其他人根本感受唔到, 講呢D說話簡直係廢話.....EVEN身邊既老公都未必可以感受到你身體同心靈上既創傷

大宅

係呀。即使老公都唔會明身同心靈上既痛!有時只有自己一個人默默咁傷心,好無奈

民房

我剛剛排左個胎出黎,點解無左亞b,已經好痛苦,但仲要我經歷,陣痛咁,我痛左成個幾鐘,先排到出黎,一見到個胎,以為所有事都完結,仲好叻咁去沖涼,但一訓返落床,眼淚就未停過,好辛苦,好痛

別墅

各位jm,小產一定好痛苦,我都試過,但之後都成功生了BB,唯一可以忘記痛苦就係再有bb,努力加油。至少証明,有生育能力。

大宅

回覆:AF2014 的帖子

好好保重

複式洋房

pinkpinkchan 發表於 15-8-27 16:30
5weeks流血絲睇急症入院留醫一晚。睇到胎囊未有胎,醫生話唔成功機會好大。胎囊太細,抱住有信心既態度、食 ...
同你好似上年既今日發現有左
同老公都好開心
可惜無耐就開始有血又唔成形
1個月之後流好多血
仲要feel到有舊野跌左出黎
我一直都無同人講因為跟本無人明白

最嬲就係我老公將我有左既事話哂比佢啲朋友知
到我小產後佢有啲朋友都仲問我幾多個月 幾時預產期

別墅

冇咗bb已經慘、最傷心身型暴漲、嬲自己咁放縱。

大宅

我前好几日先做完手術, 而家在家中坐小月, 幸好搵到個陪月肯做散job 照顧我飲食

我首次bingo 但6 weeks就停止了生長, 期間身體無任何的不適或流啡,亦無肚痛,所以當醫生同我講時,我真的完全接受吾到

我同先生本來係好期待這小b的來臨,畢竟都試左好一排, 點知甘突如期來的事。。。我先生都喊,我見到佢甘,我想死, 我自責,我吾明點解我甘無用,保護個細的又吾得,連個大的我都令到佢傷心流淚,我寧可受哂所有的過錯,卻不想愛我的人為我流淚。。。吾知呢,我表面上無咩野,可能有信仰支持,但一諗起先生甘落寞的神色,我心如刀割。

前路,我不敢有任何的盼望, 我但求盡快康復, 已計劃好哂坐完小月再睇中醫, 並重拾跑步的習慣, 好經常的祈禱同讀經, 為自己同身邊所愛的祈禱。。。將來,可能我係差d吾似有些人三年抱兩,我什至驚到我魂歸天國之時都係孤單一人,但我真的吾知可以點。對吾住,一時感觸, 講得太多負面的,請見諒

複式洋房

我以前試過去到10週先胎停,之前仲要照過兩次都正常有心跳,開頭好難過,有諗點解,係咪自己做錯d 咩。
醫生話唔關自己事,係基因問題,唔夠強壯,慢慢自己睇開左。
我都再成功懷孕啦,係可以無問題架,唔好太難過。

複式洋房

祝福各位

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至