懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:wahahaic 發表於 15-9-15 05:22 我就

原帖由 小歪仔 於 15-10-10 發表
位元堂係跟單執定係會因應唔同人去執GA??
你可以同佢講你自己邊d體質、問佢點食法最啱

大宅

pigpighero 發表於 15-9-11 19:30
我就快生,阿媽成日叫我買廿八方食,話佢朋友啲女都係食廿八方。我無請陪月,無餐單,阿媽幫我坐月,我唔想 …
本來我MOM都想買,但我就叫佢格下價先~http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=9494799
條藥方,係依個 BLOG 到download, 我拿住去藥房問,除左 (23-28日的鹿茸同蓼唔計)咁多包,幫你分埋,都係 HKD 681!!

可能廿八方 D 鹿茸特別靚啦,但我自己去買一大支都係千零蚊~ 各位JM 可自行去格下價先決定啦~

侯爵府

回覆:真心想知: 多唔多媽媽坐完食廿八方,有無效

兩胎都有食,我覺得係得,至少我第二胎坐月坐得好差,好彩有食佢,如果唔係身體應該仲差。。但坐月食咩都唔係重點,係唔好凍親加入風,我兩樣中曬,玩足我兩年。。。

大宅

畀面勳章

引用:Quote:pigpighero 發表於 15-9-11 19:30 我

原帖由 eresa 於 15-10-12 發表
本來我MOM都想買,但我就叫佢格下價先~http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=949479 ...
想問你鹿茸去邊度買?幾重?我諗住都係你咁自己拎去執。

感恩每天, 每人, 活在當下!

複式洋房

我朋友係荃灣開左間藥材鋪, 打算叫佢幫我執,唔洗自己煩,又平出面差唔多$1000
我打算生先買, 可以睇返體質執藥,又新鮮啲。

公爵府

eresa 發表於 15-10-12 15:55
本來我MOM都想買,但我就叫佢格下價先~http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=949479 ...
請問是鹿尾羓還是鹿茸?呢個方適合開刀用嗎?

大宅

回覆:真心想知: 多唔多媽媽坐完食廿八方,有無效?

廿八坊是否順產/開刀都適用?

別墅

引用:廿八坊是否順產/開刀都適用?

原帖由 cherrycoey 於 15-10-26 發表
廿八坊是否順產/開刀都適用?
同問?

別墅

廿八坊開刀同順產都食得,開刀就要第八日後先開始食,順產就一出院開始食,我自己今胎都有買28坊,因為無睇開中醫,唔知夾唔夾到,所以就買廿八坊

大宅

Pegkicc 發表於 15-10-28 13:46
廿八坊開刀同順產都食得,開刀就要第八日後先開始食,順產就一出院開始食,我自己今胎都有買28坊,因為無睇 ...

飲廿八坊仲駛唔駛食陪月餐架?

洋房

引用:+http://healthplus.com.hk/shop/brand/hea

原帖由 joanyee 於 15-10-10 發表
http://healthplus.com.hk/shop/brand/healthplus-premium-brands/bu-yick-fong-28-soup.html 上網可以訂 ...
岩岩click入去睇,有優惠喎,而家買都幾抵

大宅

回覆 eresa 的帖子

入條link見唔到有你所講既藥方

男爵府

我就快坐完月,我係開刀基本上都冇乜點補,咁買廿八方返黎補,仲有冇用吖?thx咁各多位

禁止訪問

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我第二胎有食呀, 方便, 同埋覺得身體好似有改善
.........................................

公爵府

Catcatlim 發表於 15-11-9 10:20
我就快坐完月,我係開刀基本上都冇乜點補,咁買廿八方返黎補,仲有冇用吖?thx咁各多位

...
可以,一百日內都可以補!

男爵府

引用:Quote:Catcatlim 發表於 15-11-9 10:20 我

原帖由 liy7239 於 15-11-10 發表
可以,一百日內都可以補!
thank you你

大宅

咁如果有屋企人燉湯 幫手坐月 咁仲需唔需要食廿八方架?

禁止訪問

大宅

回覆:真心想知: 多唔多媽媽坐完食廿八方,有無效?

我第一胎都係食廿八坊,用俄姐煲燉,我覺得有效但味道麻麻,so far 生完後同生完前比較體質無差到,今次第二胎,事隔8年,預產期6月,想只用滴雞精,因為味道好又方便,但怕唔夠補同有D兒戲

首頁

尾頁

跳至