跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Vickie1120 發表於 15-9-16 13:11
請問你轉去邊間?
打算轉返去新既德怡~ 而家仲未批到, 所以都未轉到~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

mwye 發表於 15-9-17 07:07
因為有學卷?
好似2間都冇(德怡冇, 萊因不肯定, 找資料就話冇學卷的)

子爵府

引用:Quote:mwye 發表於 15-9-17 07:07 因為有學

原帖由 小寶貝兒 於 15-09-17 發表
好似2間都冇(德怡冇, 萊因不肯定, 找資料就話冇學卷的)
學費貴嗎?

洋房

回覆:mwye 的帖子

我個仔都係英藝畢業,學術方面真係ok

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+babykeikeikei+於+15-09-16+

原帖由 mwye 於 15-09-17 發表
因為有學卷?
兩間都無

別墅

回覆:有冇英藝家長?

其實行政呢啲對我都不是太重要,只要我女學到野,有進步我就ok,以前讀n班果間學校,上堂教佢地遊顏色或做功課,係會睇住佢地做,渣住隻手教佢地做果種,因為我見啲功課係做得整齊潔唔會油到出晒界或比小朋友亂畫。但我女返左呢2個月k1,啲功課做得仲衰過2歲時讀n班,一睇就知老師只係放低份功課用口教就算,油顏色,唔係油入面,係瘋狂亂油,畫虛線,係畫到斜晒,淨係呢樣野,我已經睇得出以前學校既老師有heart過呢間學校既老師,,、之前間學校係2老師對十幾個學生,呢間應該都差不多掛?仲有好多好多鎖碎野,係正常要交帶聲,通知聲,都冇主動打黎,打黎黎就係話我女比人打,一係就我女打人,唉
同埋最後一樣野,我女返左學後,性情大變,變到好容易尖叫同發脾氣嬲人,仲會掉野落地下,個人變到好冇禮貌,呢啲開學前係冇既,開左學幾日後就開始變成咁,我懷疑佢係學班上既同學,宜家我日日對住性情大變既佢,真係好累,,暫時係冇收獲既,我想問下大家,如果轉校既話,有冇人知邊間學校仲有位?同埋德怡啲老師好嗎?經驗夠嗎?

別墅

引用:Quote:Vickie1120+發表於+15-9-16+13:11+請

原帖由 小寶貝兒 於 15-09-17 發表
打算轉返去新既德怡~ 而家仲未批到, 所以都未轉到~
請問幾錢學費?老師經驗夠嗎?

子爵府

引用:其實行政呢啲對我都不是太重要,只要我女學

原帖由 Vickie1120 於 15-09-18 發表
其實行政呢啲對我都不是太重要,只要我女學到野,有進步我就ok,以前讀n班果間學校,上堂教佢地遊顏色或做功 ...
咁都得?

珍珠宮

Vickie1120 發表於 15-9-18 02:39
應該4700左右, 但我不肯定, 我估架咋~
老師應該OK, 因為我之前上過去, 老師對住小朋友好有耐性~

你可以打返以前德怡個電話呀, 都係用返果個~

珍珠宮

mwye 發表於 15-9-17 12:51
學費貴嗎?
同英藝差不多~

別墅

引用:Quote:mwye+發表於+15-9-17+12:51+學費貴嗎

原帖由 小寶貝兒 於 15-09-18 發表
同英藝差不多~
Thx~

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+小寶貝兒+於+15-09-17+發表打

德怡應該係$4500,萊恩我仔依家K2大概$4200。我仔N班讀德怡時雜費好平,因為學費已包茶點文具用品。萊恩雜費貴,茶點文具用品等樣樣收錢,不過你可以選擇唔買,茶點自己帶文具自己準備都可以

別墅

引用:Quote:Vickie1120+發表於+15-9-18+02:39+請

應該4700左右, 但我不肯定, 我估架咋~
老師應該OK, 因為我之前上過去, 老師對住小朋友好有耐性~
不過我老公叫我睇多一個月,如果仲係冇改善先轉校,除左功課同溝通問題外,對我最大影響係阿女返左學變左好多好多,超級性情大變,品行變得唔好,同開學前係判若2人,所以我都有啲懷疑佢啲同學仔係咪有啲情緒不穩既人

別墅

引用:Quote:原帖由+Vickie1120+於+15-09-18+發表

原帖由 KitAuYeung 於 15-09-18 發表
德怡應該係$4500,萊恩我仔依家K2大概$4200。我仔N班讀德怡時雜費好平,因為學費已包茶點文具用品。萊恩雜 ...
你會轉去德怡嗎?

大宅

我細仔都係讀英藝N班,排到搭校車,講真很不錯,每班有一個英文老師跟,佢學到很多英文,又開心.
就是貴,每個月計埋校車要近$6000.
所以轉返近近地有學卷的

別墅

引用:我細仔都係讀英藝N班,排到搭校車,講真很不

原帖由 shirley.leung 於 15-09-18 發表
我細仔都係讀英藝N班,排到搭校車,講真很不錯,每班有一個英文老師跟,佢學到很多英文,又開心.
就是貴,每個月 ...
學術上我都相信係ok,見啲課本內容都深,多英文學,但我宜家擔心係老師經驗太淺,同埋啲同學影響到阿女變差左

子爵府

引用:Quote:mwye 發表於 15-9-17 12:51 學費貴嗎

同英藝差不多~
Thanks

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+小寶貝兒+於+15-09-17+發表打

新德怡師資一定無問題,因為校長雖然唔係以前果個,但新校長係德怡以前主流班負責人,教左好多年。仲有以前既主任同老師都會返去。德怡係一間非常有愛心既學校,老師非常主動同家長溝通,而且好為小朋友同家長著想。例子,有家長屋企有事要早少少送小朋友返學,老師係會提早俾果位小朋友入學校。我地因為德怡被搶校舍後到處搵學校,去過好多學期,無一間可以俾到德怡果種愛既感覺

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+KitAuYeung+於+15-09-18+發表

你會轉去德怡嗎?
唔會啦。我仔今年K2要開始準備下學期同暑假直資小學報名同面試

別墅

引用:Quote:原帖由+Vickie1120+於+15-09-18+發表

原帖由 KitAuYeung 於 15-09-18 發表
新德怡師資一定無問題,因為校長雖然唔係以前果個,但新校長係德怡以前主流班負責人,教左好多年。仲有以前 ...
其實我咪講過之前有朋友既小朋友讀過英藝,佢曾經好言相勸叫我唔好揀英藝,佢小朋友本身就係讀德怡,被逼轉左去英藝,佢都同我講德怡係好好。。。我女之前讀果間n班,聽講都係好多英藝既資深老師轉過去,而且啲老師經驗夠,識得處理同控制啲小朋友,我女讀n班一直好乖好有禮貌,係放完暑假一轉黎英藝幾日後就突然性情大變,以前n班果間最衰對我黎講太遠,

首頁

尾頁

跳至