夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實你老公以經好好,你話怕細佬唔夠$用就立即表示每月比$2,000,你細佬都大啦,如果係我,連$2000都唔會比,佢要學習成長,自己照顧自己,如果吓吓都要你幫,第時點照顧老婆仔女,每個人都要承担一D野..........

子爵府

俾着你C6叫佢兄弟/妹來住你都唔肯啦
道理就係咁簡單

大宅

原文章由 KATRINE 於 08-7-7 15:22 發表
俾着你C6叫佢兄弟/妹來住你都唔肯啦
道理就係咁簡單

冇錯. 另外小心影響你2公婆既感情. 再講第日有任何問題, 你夾係中間會好難做. 24歲唔細既啦. 我叔仔24歲時來我屋企住一排我都好唔開心. 將心比心. 唔好拿苦來受.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

比著你老公話細路收入唔多..叫佢一齊住..你會say yes定no呢?
自己有個家..其實不論男女都會想自己一屋一主...一家人自己生活架啦..比著你,有99,姑9,叔仔搬入黎..都鬼叫啦...同樣....你老公都唔會想有外母,舅仔...果d一齊住...間唔中幾日黎探你地就話姐..長住喎...一陣易請難送..你自己都頭痕啦

講真...細佬咁大個人...自己搵得少..咪租個細d既單位,或者租套房囉...冇湯水飲..冇阿媽靚湯既,最多請佢weekweek黎飲家姐靚湯姐

男爵府

係我我都唔想啦, 唔方便呀

男爵府

very very very true@@@!!!

原文章由 pigpigpat 於 08-7-6 23:01 發表
佢第時帶埋個女朋友返黎訓
你重煩呀
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

伯爵府

好媽媽勳章

你老公唔鐘意你細老搬黎好正常喎,
都成25歲人啦........邊方便架!!

你老公已經好好架喇,
話有需要時可以每月俾2千元佢,
呢d老公算唔話得啦.........

伯爵府

醒目開學勳章

多謝晒咁多位令女MAMI既意見

呢幾日我都考慮左好多野, e.g~弟搬黎會有幾唔方便? 如果弟拍拖帶女朋友返屋企又會點? 諗左之後我都覺得老公講的說話都岩既, 所以昨天同我弟聊過, 同佢講左我同老公既想法, 佢都明白說無所謂,決定唔搬黎我屋企

公爵府

既然你細佬都明白咁就好喇~~
得閒叫佢多d上你屋企飲下湯~~ 家庭樂下~~

子爵府

原文章由 pigpigpat 於 08-7-6 23:01 發表
佢第時帶埋個女朋友返黎訓
你重煩呀

This is a good point. I saw this happened to a friend of mine.

珊瑚宮

環保接龍勳章

自己親弟弟喎... 真係好想幫....
我估我老公會幫, 但唔係永久的. 你幫佢半年, 叫佢學下儲錢, 搵到平地方就要搬.... 人工唔多就要等政府廉租屋.

珊瑚宮

環保接龍勳章

自己親弟弟喎... 真係好想幫....
我估我老公會幫, 但唔係永久的. 你幫佢半年, 叫佢學下儲錢, 搵到平地方就要搬.... 人工唔多就要等政府廉租屋.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

如果你老公唔想的話就真係唔好喇, 如果唔係到時真係一齊住, 最辛苦嗰個係你自己, 因為夾喺中間, 乜都會由你把口出聲, 好鬼煩架, 到時真係難為了家嫂呀 我就係人辨喇, 不過係我媽, 唔係我細佬啫
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

解決咗咪好囉
原文章由 lingirl 於 08-7-8 14:43 發表
多謝晒咁多位令女MAMI既意見

呢幾日我都考慮左好多野, e.g~弟搬黎會有幾唔方便? 如果弟拍拖帶女朋友返屋企又會點? 諗左之後我都覺得老公講的說話都岩既, 所以昨天同我弟聊過, 同佢講左我同老公既想法, 佢都 ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

侯爵府

我老公都算係咁...
我細佬係外國回流返黎搵野做, 係我屋企住左成年, 我老公都無點出聲, 佢淨係問過佢搵到工會唔會搬走...
而家細佬都搵到工搬走左幾個月lu...
好多謝我老公咁大方比佢係度暫住.....
不過, 如果當初老公係唔鍾意嘅, 我都唔會比佢係度住, 我都要尊重佢嘅意見.

子爵府

好媽媽勳章

其實如果你老公叫你奶奶或者佢細佬妹搬過黎住...你又會點諗...試下掉轉角度諗...你就會知道你老公點諗...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

你老公唔想就無謂啦,第日實多好多拗撬,無謂為左你細佬影響左你地一家人本來好平靜既生活啦。換轉我老公話叫佢d家姐細佬妹來住我都唔想啦,相見好,同住難。

伯爵府

相見好,同住難,因為每個人生活習慣不同,若果有甚麼在家做得不妥當唔出聲又忍唔到,出左聲又唔好意思,尼方面我絕對體會得到。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

首頁

尾頁

跳至