懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我覺得自己雖然係有得訓,但訓得好差,訓下醒下,有時訓過好似冇訓咁......總之一晚要轉好多次身,每轉一次醒一次 ,仲要捱到生

複式洋房

你而家幾多weeks呀?
我同事上月尾生咗, 佢話最尾果一兩個月, 瞓得仲差
佢話佢d腰骨係痛到瞓唔到, 唔係我地成日醒咁簡單
我聽到都驚

原文章由 hinhofion 於 08-7-11 16:50 發表
我覺得自己雖然係有得訓,但訓得好差,訓下醒下,有時訓過好似冇訓咁......總之一晚要轉好多次身,每轉一次醒一次 ,仲要捱到生

複式洋房

帶托腹帶相信會好d 架

大宅

原文章由 TY_1019 於 08-7-12 07:39 發表
你而家幾多weeks呀?
我同事上月尾生咗, 佢話最尾果一兩個月, 瞓得仲差
佢話佢d腰骨係痛到瞓唔到, 唔係我地成日醒咁簡單
我聽到都驚

我第1胎個時,陀到30w到先開始痛....今次第2胎,個肚大得好快,e+得個15w咋...........就開始腰痛,好辛苦,仲要捱到出年1月

大宅

我仲慘呀,今個星期行路痛到要拎拐杖呀,
真係痛不欲生囉.....仲要等多6week......
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

大宅

原文章由 豬豬bb 於 08-7-14 21:36 發表
我仲慘呀,今個星期行路痛到要拎拐杖呀,
真係痛不欲生囉.....仲要等多6week......

me too... painful....
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

大宅

我而家四個月, 上星期開始尾龍骨間中痛, 尤其係剛瞓醒起身, 同坐得耐起身的時候.

但近幾日, 瞓覺轉身時間中都會痛醒, 有時醒左仲瞓唔返. 瞓得好差好差, 搞到病左... 醫生話我要唔夠休息, 抵抗力唔夠, 要休息多 d 先得喎 (但又唔寫假紙比我放 sick leave 喎)

複式洋房

我都己經有一段時間keep住六點零醒咗就瞓唔返lu
當中全晚會不停醒, 要不停轉身添
lokyee129 該用戶已被刪除

大宅

原文章由 hinhofion 於 08-7-12 10:43 發表

我第1胎個時,陀到30w到先開始痛....今次第2胎,個肚大得好快,e+得個15w咋...........就開始腰痛,好辛苦,仲要捱到出年1月

我仲早慘過你呀,我第一胎依家13w已經開始腰骨痛啦 個月2個月似4個月,3個月似5個月

複式洋房

係呀~我己經咁樣有一段時間架啦
可能再加上我唔係幾飲到奶, 唔夠鈣, 情況更加嚴重

原文章由 lokyee129 於 08-7-15 09:49 發表

妳而家26w就已經咁啦~~

我而家係.....晚晚4點幾都會醒一醒
去完小便瞓唔到, 瞓多兩個鐘又再醒
好想繼續瞓,但瞓唔到@@

一瞓落床呢...條腰好似斷開左咁...要瞓一陣至可以轉到身架
對腳冇乜力啦...起身既時候...盆 ...

大宅

係呀,我現在35W,每一次轉身都醒.痛到醒,每隔兩小時左右就會醒一次去洗手間.起身個時呀,個肚重係實到嘔呀.瞓返黎床又要好慢動作..
現在左瞓又唔係,左瞓又唔係.個PAT PAT痛到想死.條腰又痛.....重要等多一個月左右阿B先出世呀...

大宅

原來咁多媽咪都係咁,我都唔例外。請問你o地駛唔駛返工,我準備放前二後八,唔知得唔得,如果到時真係行都行唔到,可能仲要放早d。
10w4d      3.99cm
12w6d      7.57cm
14w3d 約10.00cm

男爵府

我而家24weeks尾龍骨位好攰,係公司坐起身時仲有點痛
唯有找老公按摩下.

複式洋房

我要返工, 我都諗住放前二後八, 間間公司唔同, 我公司比, 我諗住可以生咗之後多d陪bb
不過我朋友同我講, 最尾果一個月會好攰, 完全瞓唔到, 好辛苦, 反工都會好攰, 但未生之前放咁耐假又會好悶, 大家都係想生咗陪耐d bb架啦, 所以會死忍囉
原文章由 LOVEBB88 於 08-7-15 16:13 發表
原來咁多媽咪都係咁,我都唔例外。請問你o地駛唔駛返工,我準備放前二後八,唔知得唔得,如果到時真係行都行唔到,可能仲要放早d。

複式洋房

原文章由 janmama 於 08-7-10 22:57 發表
試下去做孕婦yoga and 孕婦按摩ar, 我因腰骨太痛而家2樣都做哂, 好過之前好多la!!

邊度可以做孕婦按摩同yoga架!!

大宅

我昨晚起o左三次身去廁所,去完訓o左個半鐘又醒o左,訓得耐些少一個姿勢又手痺同腰痛,好辛苦呀....

而家對腳用唔到力轉身,我都係唯有扶住床頭轉身....

原文章由 lokyee129 於 08-7-15 09:49 發表

我而家係.....晚晚4點幾都會醒一醒
去完小便瞓唔到, 瞓多兩個鐘又再醒
好想繼續瞓,但瞓唔到@@

一瞓落床呢...條腰好似斷開左咁...要瞓一陣至可以轉到身架
對腳冇乜力啦...起身既時候...盆 ...
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

別墅

我近lee兩人patpat 仲痛到行都行唔倒呀~~
仲有成4個月, 都唔知點挨.....
My Love, My Soul mate~~

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

我個patpat位都好痛,座唔得耐,好辛苦!

別墅

各位mama,

我星期六去o左游水, 依家patpat 痛好返好多,
原來游水真係work o架~~~

各位有此問題既mama, 快d 去試o下游o下水啦!!
但係記住只可以游自游式啃~~~~~
My Love, My Soul mate~~

首頁

尾頁

跳至