自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆:咩女英文名覺得老土

Mary, Susan

伯爵府

引用:Coffee, Gigi, baby-, Susan, Mary, Nancy.

原帖由 Bloomberg 於 15-10-04 發表
Coffee, Gigi, baby-, Susan, Mary, Nancy...
Mabel, mimi, 催時

咁多年都唔老套嘅名,就係呀May!

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Mary, Susan

原帖由 Caileycai 於 15-10-04 發表
Mary, Susan
X2

侯爵府

Susan

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

MAY, SUSAN, LILY

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

Crystal, Suki, Rebecca, Mary, Joey

子爵府

叫May, 姓Lee.... 我識三個!

子爵府

2024年龍年勳章

一定係Mary
Be Happy

侯爵府

DAISY, LU LU, MARY, SUSAN, NANCY, BI BI, BETTY, MIMI, LiLY

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

may mary april june ann

侯爵府

尖沙咀suzy

愛是恆久忍耐......

男爵府

Mary, monica, helen, kitty

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:叫May, 姓Lee.... 我識三個!

原帖由 bkcookie 於 15-10-04 發表
叫May, 姓Lee.... 我識三個!
May又common
Lee又係大姓

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定係MARY 姐!!

珊瑚宮

Hello Kitty, My Melody, Little xx Stars

珊瑚宮

引用:Hello Kitty, My Melody, Little xx Stars

原帖由 bing-jing 於 15-10-04 發表
Hello Kitty, My Melody, Little xx Stars
Twin 字 係咪咁串

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mimi

珍珠宮

Pauline
Maria
Monica
Icy
Candy
Nancy

男爵府

我覺得自己喜歡、而人地叫得順口嘅英文名就最好,通俗嘅並唔等如老土啫,好似Salina, Lydia, Josephine, Jenny, Rebecca等等咪好大方囉。
我只係唔鍾意有啲人為改而改、扮晒高深咁刻意去揾啲人地從未聽過嘅、冷門到可能連自己都未必識讀嘅英文名。識得有朋友叫做 Joansalind, Magdalene (女), Zachariah, Ignatius(男),叫佢地英文名時真係翹晒口,所以索性叫佢地嘅中文名或花名算數。

以上只不過係個人觀點,如有冒犯請包涵。

mimi88    發表於 15-10-4 13:45

公爵府

引用:我覺得自己喜歡、而人地叫得順口嘅英文名就

原帖由 siangsang 於 15-10-04 發表
我覺得自己喜歡、而人地叫得順口嘅英文名就最好,通俗嘅並唔等如老土啫,好似Salina, Lydia, Josephine, Je ...
sorry, 我英文差,請問果4個名點讀?
如果加上身份證咪下下寫好多字

btw, 我自己覺得係mary,peter, john,ann, 依d都係細細個教科書會出現ge名

首頁
12345...9

尾頁

跳至