跳至

首頁

尾頁

大宅

我唔係教徒,,但我依然會幫佢地母子祈禱~希望佢地快D無事~一家團聚~

子爵府

昨晚終於同我朋友通了一個電諗. BB嘅情况比我想像中嚴重.手術完成已有一日多,但原來e生話要觀察4天冇事,佢嘅存活希望先高 希望天父帶領佢經過呢個死蔭幽谷

公爵府

原文章由 chunyatmama 於 08-7-17 09:29 發表
昨晚終於同我朋友通了一個電諗. BB嘅情况比我想像中嚴重.手術完成已有一日多,但原來e生話要觀察4天冇事,佢嘅存活希望先高 希望天父帶領佢經過呢個死蔭幽谷 ...

希望bb快d冇事

珍珠宮

唔好咁擔心..因擔心都未必幫到佢,唯有同你朋友傾多啲,安慰下佢,BB好快好番架啦,我得閒都同佢祈福,希望BB快啲無事啦

原文章由 chunyatmama 於 08-7-17 09:29 發表
昨晚終於同我朋友通了一個電諗. BB嘅情况比我想像中嚴重.手術完成已有一日多,但原來e生話要觀察4天冇事,佢嘅存活希望先高 希望天父帶領佢經過呢個死蔭幽谷 ...

子爵府

原文章由 朗仔媽 於 08-7-17 11:11 發表
唔好咁擔心..因擔心都未必幫到佢,唯有同你朋友傾多啲,安慰下佢,BB好快好番架啦,我得閒都同佢祈福,希望BB快啲無事啦

...

其實我地只係email & sms 聯絡,因為我明白佢地要時間安靜.昨晚c6留sms話想同佢地傾計,我地個friend覆我地,先至同佢地傾了一陣,等bb情况好轉,我才會探佢地,等佢地唔駛不停應酬咁多人 願主祝福!

珍珠宮

唯有係咁啦

原文章由 chunyatmama 於 08-7-17 11:22 發表

其實我地只係email & sms 聯絡,因為我明白佢地要時間安靜.昨晚c6留sms話想同佢地傾計,我地個friend覆我地,先至同佢地傾了一陣,等bb情况好轉,我才會探佢地,等佢地唔駛不停應酬咁多人 願主祝福! ...

男爵府

畀面勳章

你係唔係同佢地一間church呀? 記得我地有對舊教友父婦, 個囡囡(當時得6個月大)cancer化療期間受感染, 情況危殆。有弟兄姊妹發起24小時祈禱行動, 大家voluteer為佢地o係特定一個時間祈禱, 令到24小時都不停有人為小朋友祈禱, 直到佢渡過危險期。好感恩, 小朋友終於完成整個化療, 而家可以話係已經康復。父婦分享番當時知道有咁多弟兄姊妹為佢地祈禱, 對佢地支持好大好大。有人2點鐘起身為佢地祈禱, 有人5點....有人好內疚咁同佢地講話唔好意思, 因為佢要12:30pm瞓覺, 所以只可以為佢地祈禱半個鐘。我諗神最希望我地同心合意為其他人禱告, 互相扶持 。
神藉住你o係呢度既分享呢件事, 讓更多媽咪(就算唔識佢地)一齊搖動天父既手, 我相信神一定聽我地既禱告, 交比天父啦~~

原文章由 chunyatmama 於 08-7-17 11:22 發表

其實我地只係email & sms 聯絡,因為我明白佢地要時間安靜.昨晚c6留sms話想同佢地傾計,我地個friend覆我地,先至同佢地傾了一陣,等bb情况好轉,我才會探佢地,等佢地唔駛不停應酬咁多人 願主祝福! ...

子爵府

原文章由 DalaDala 於 08-7-17 22:51 發表
你係唔係同佢地一間church呀? 記得我地有對舊教友父婦, 個囡囡(當時得6個月大)cancer化療期間受感染, 情況危殆。有弟兄姊妹發起24小時祈禱行動, 大家voluteer為佢地o係特定一個時間祈禱, 令到24小時都不停有人為小朋 ...

係呀!我地同一間教会.我唔敢同太多教友講,因為唔知佢地想唔想,今日係第三日啦!冇新消息but its good. No news is good news!! 希望星期日牧師會有好消息比大家

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都會為呂氏一家禱告,無論是福是禍我相信神定有其意思,希望佢地都能滿有信相觀看神的作為。

複式洋房

經驗告訴我, 上帝有祂的心意,
我們即管坦然無懼的向祂祈求.

無論是否如人所願,
上帝從未離開我們一步.

++ 親愛主 ++

1. 親愛主,牽我手,堅立我,領我走,
我路途,佈滿霧,看不透,
您引路,過黑夜,縱遇危難同渡過,
皆因您,緊握我,拖帶我。
2. 親愛主,牽我手,幫助我,去困憂,
我軟弱,我困倦,我傷透,
我挫敗,縱淌淚,試問誰能明白我,
深相信,此刻您,擁抱我。

子爵府

昨晚收到email, its not a good news. e生發現bb有結構性問題, medically and surgically都不能e. 朋友話昨天牧師已為bb祝福及施洗. bb正一步步返回天家.
昨晚CY pa 同一些教友為佢地祈禱.現在bb身体會一天天地差,跟住會返回天家.昨晚我哭了一場. 幸好朋友一家四代都係好愛主嘅基督徒,否則呢件事,真係唔知点頂.

現在只有神蹎可以幫到bb,不然bb要返回天家.願平安歸於他們一家. 又感謝主我地嘅bb都係平平安安的跟我們一起

珍珠宮

都唔知講咩好
無錯..我哋嘅BB可以平平安安,健健康康咁成長,已經係一件好好嘅事啦
希望你朋友一家人會快啲無事啦,或者調番轉咁講,如果勉強BB留係度,對BB未必係一件好事,唯有希望佢返回天家之後就可以好快好健康再嚟過啦

原文章由 chunyatmama 於 08-7-23 11:09 發表
昨晚收到email, its not a good news. e生發現bb有結構性問題, medically and surgically都不能e. 朋友話昨天牧師已為bb祝福及施洗. bb正一步步返回天家.
昨晚CY pa 同一些教友為佢地祈禱.現在b ...

子爵府

chungyatmama,
睇到你的留言, 體會你的唔開心, 你要keep 住positive, BB家人好需要佢身邊的人去支持佢地. 雖然我係基督徒bb(初信), 不過我會為bb同佢家人朋友祈禱.

原文章由 chunyatmama 於 08-7-23 11:09 發表

[ 本文章最後由 tpmak 於 08-7-23 12:30 編輯 ]

子爵府

sorry~我唔知應該講咩安慰妳,

子爵府

原文章由 tpmak 於 08-7-23 12:28 發表
chungyatmama,
睇到你的留言, 體會你的唔開心, 你要keep 住positive, BB家人好需要佢身邊的人去支持佢地. 雖然我係基督徒bb(初信), 不過我會為bb同佢家人朋友祈禱.

...

TP, 多謝你.........剛剛lunch食飯諗起都有 .bb如果返天家佢一定係个小天使

子爵府

bb返咗天家啦.......................

公爵府

原文章由 chunyatmama 於 08-7-23 17:00 發表
bb返咗天家啦.......................

我覺得如果bb一定要返天家, 那麼早一點好過再要bb受苦, 雖然bb來臨人世的日子很短暫, 但bb都叫來了人間一轉, sorry, 我又想起細佬佬, 我想bb都知道這世上有很多人愛過他的
sorry, 我不能再寫下去了, 我要入toilet整理一吓心情

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 chunyatmama 於 08-7-23 17:00 發表

慈愛的天父,唔想BB再被魔鬼折磨,衪帶領一眾天軍及一眾天使,平靜地由魔鬼手上,帶BB一同去到伊甸,教導佢,愛護佢,痛惜佢,世上除了父及母,就只有主才能有這種勇氣,能與魔鬼對抗.........!

複式洋房

我們不明白為何事情要這樣發生?
我只知道, 一切非偶然.
痛哭過後要不斷支持妳朋友的一家.
就是怎樣對 神有信心也會傷心難過啊!
不難想像他們現在的心情!!!
禱告中記念.

子爵府

bb已經盡左力, 涯到世上同最愛佢的親人朋友見面, 我地已為人母, 當然明白在那一個階段離開, 都一樣咁難受, 痛心, 但各人也盡左力, 事情已發生左, 希望你同你朋友都唔好咁傷心啦!

首頁

尾頁

跳至