夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:我依家可以點?

其實你想死之前只要諗一樣野,呢個世界大把人慘過你,人地都未死,你係咪真係要去死先?!

好老土: 辦法總比困難多!但係係事實!錢無左咪揾返囉!

我唔了解你成個背景,好難俾其他意見,只知道人生在世,不是求死,而是求生!

男爵府

引用:Quote:原帖由+vincci0609+於+15-10-05+發表

原帖由 鰻魚壽司 於 15-10-05 發表
除左死,我又可以點?我見唔到同佢既將來,怪就怪自己愛錯人,嫁錯人。一直以黎我已經無生存希望,我每日迫 ...
下下你會見到將來就唔係人,係神啦,唔好一解決唔到問題就話要死,我明白人生係需要希望,你試下搵間好一點的教會啦,我覺得你現在好需要信仰
另外一個問題就係呢個男人你覺得仲值唔值得愛囉,若果你覺得你好愛佢佢又好愛你就大哂咁咪唔好怨囉,呢條路係你自己揀,若果你覺得食飽飯比較重要,咁你咪衡量下呢個男人比唔比到飽飯你食囉,但你話你好慳好慳,即係分分鐘可以唔駛點食,咁你咪衡量下你情緒有問題佢幫唔幫到你囉,幫唔到仲加多腳咁你就應該再衡量呢個人值唔值得為佢犧牲囉,簡單啲講,條路自己揀,有咩唔好怨,呢句說話好像不近人情,但這其實是事實,最多別人會同情你,但你做左苦情戲女主角咁又點,你日日係度要生要死都煩啦,你自己諗啦,無人幫到你,你最好就自己振作啦,咩哮喘吖情緒病吖我覺得好多人都會有,你永遠覺得自己係病人係弱者就好難振作囉,完。

瑪瑙宮

度度都請人用, 不如您搵份 PT 一日做幾粒鐘, 起碼有收入又有工作牙左您時間, 唔使一日諗住個男人.

您地都需要冷靜, 諗下人生的方向, 一個月搵二萬3千比您媽又租又食又搭車日常用品, 剪個頭髮都係錢, 兩個人洗邊有錢剩, 我諗佢都有盡力.

民房

點解你覺得佢好愛同好錫你?
佢既行為唔似

子爵府

搵社工,醫生,專業人仕幫你減輕你的情緒病
然後做PT
老公番唔番黎而家唔係重點
重點係你個病
未經本人同意,請勿轉載內容!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實你只有兩條路行,一係分手、一係就繼續接受。
建議你找份PT做下,分散對他的注意力, 又可以賺錢又可以識D朋友。
吾好只專注對C6的問題,對你的情緒都會好D。

男爵府

引用:Quote:原帖由+beautymama2013+於+15-10-05+

原帖由 鰻魚壽司 於 15-10-05 發表
因為我無諗過佢連我家姐既錢都敢拎黎用,我以為可以信任佢,因為佢都答應左唔會掂啲錢,最無諗過係佢會賭返 ...
唔好妄想可以改變佢,賭仔仲衰過去滾同吸毒,我ex都係咁,我妄想改變到佢,明明還清幾十萬最後又借落幾十萬,比左一次又一次機會最後心死,無得救架喇,樓主,好好為自己打算,搵份工養自己,宜家所謂嘅好愛將來自己諗番係好傻嘅事,放手先會找到愛你嘅人,祝福你

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

找下朋友食下飯, 放鬆下先。

大宅

社處有好多為呢一種情況而設輔導,如果你老公係知錯到唔敢返嚟見你,當佢返嚟時就好好同佢講一齊去做輔導,而你方面先去接受輔導先,因為你有自殺念頭,自己諗嘢會好多時轉牛角尖。

水晶宮

如果你因為呢幾萬蚊去死, 我估你家姐一定同你講"我仲有好多幾萬蚊, 我妹重要過呢幾萬蚊"

如果你的死係因為你C6的關係, 失望,痛心, 咁你離婚, 與他成為陌生人。就可以解決

如果你的死係因為你仍愛你C6又唔想離婚,又好無助時, 咁你的家人, 和佢的家人,朋友親人, 社工,社會資源加起來都超過100人可以幫到你,你唔孤單的,錢好重要冇左真係搵過的

以上的問題全部有得解決, 小問題,別轉牛角尖。

伯爵府

為左個男人死?你對唔對得住養到你咁大既屋企人呀?男人冇咪搵過個囉,有病咪去醫囉

大宅

其實他在家裡的重要東西如證件等有無拿走。

翡翠宮

掉左個男人, 你既情緒病應該可以好好多
呢D廢柴留係身邊只會成為不穩定因素.

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

鰻魚壽司 發表於 15-10-4 23:37
我知佢係好愛我好錫我

如果一個男人真係愛一個女人
我唔信佢會令呢個人成日擔驚受怕囉...
唔係應該要照顧佢, 錫佢先岩既咩 ??
咁大個人, 走左去幾日無哂聲氣, 咁叫愛你? 清醒下啦...

仲有, 已經有頭家, 連萬幾蚊都要老婆家姐借已經夠CHEAP
但竟然仲拎埋去賭, 不如樓主你問下人, 覺唔覺得呢個男人愛老婆愛頭家

你對住個咁男人, 真係大家累大家
情緒病又點會好呀

民房

你c6好無安全感wo= =
老婆都有埋..但咩責任感都冇....
經呢件事...我諗你都唔好再靠呢個男人=口=
自己諗計搵錢...靠自己會好d wo...

大宅

回覆:spikenard 的帖子

好同意,樓主你一定可以過到呢關,凡事向好方面睇

別墅

育兒性格勳章 畀面勳章

錢都無左啦
諗以前都無用
不如諗下以後點做好過
諗下點搵錢 係正途咁搵

呢段說話
同你講得 同你個C6講又得

大宅

我都有過好嚴重情緒困擾,試過一只腳已經搭出露台,但轉念谂下,身體髮膚受之父母,想尋死,有無問過佢地會點想?!死左,真係就解決左問題?係,自己係解決啦,但係留低左俾父母親人唔單止,仲有令他們痛苦一世,為人子女,點可以咁自私咁無責任心!!建議你申請做下義工,特別係去d特困地區做咯種,你先會知道哩個世界,比你辛苦甚至淒慘生活係大有人在,哩d坎坷,只要自己堅強d撐一撐,過得去噶!
至於個男人,咁不負責任仲覺得係愛你?我覺得佢愛自己多d囉,咁你點解又唔可以愛自己多d而要被他左右左自己生死呢?!地球上,兩條腿行路噶大把,男人何其多,為左佢而尋死,值得咩?!
錢銀同家姐說明情況,慢慢還,有咩大不了,更加唔係你去尋死理由!!
身體有病係辛苦d,但平時,自己用心去養下,有幫助噶,我62cancer多年,4次大手術,都係咁積極,你仲咁後生,勇敢d啦!

禁止訪問

回覆:fid=13- 我依家可以點?

伯爵府

回覆:fid=13- 我依家可以點?

其實香港好多人都有情緒病,好普遍,吾需要刻意提醒自己有病,你試下去揾工做啦,吾做野屈係屋企冇錢洗仲衰,冇病都屈到病,人生有起有跌,咪當磨練自己,過關就會升級,人遲早都要死,而家你仲可以用你生命去睇盡,玩盡,食盡呢個世界,點解要咁傻提早了結自己,死左咩都冇,你吾會知有冇人為你傷心,以後世上發生咩事都吾會知,冇感覺

首頁

尾頁

跳至